Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: tweeter problemi  (Okunma sayısı 4435 defa)

tweeter problemi
« : 22 Ağustos 2007, 14:32:20 »
Arkadaslar Merhaba;

golf IV comfortline a sahibim. sol on kapidaki tweeter(adini yanlis yaziyor olabilirim) dan bir turlu ses gelmiyor. ilk basta sol kapidaki kolondan ses gelmiyor zannettim daha sonra tweeter in calismadigini anladim. sonuc olarak bunu yetkili servis haricinde herhangi bir yerde degistirmem mumkun mu? bunu degistirsem sag on kapidaki ile arasinda ses farki olur mu? cok alakasiz bir bilgi olarak "alpine 9852" teyp im var, sanirim hoparlor secerken bu alete gore birsey mi almak gerekir. bide bu ondeki 2 tweeter i degistirmek bana ortalama kaca patlar.
Bir vw dan daha iyisi ancak bendeki bir vw olabilir:)

Ynt: tweeter problemi
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2007, 13:42:45 »
çıkma falan bi araçtan bulup taktırabilirsin hatta biraz bilgin varsa sende takabilirsin ,orjinalini taktıracağın için sesde farklılık olmaz iki kapıdanda aynısını alırsın ve teyp meseleside sadece senin isteklerine ve maddi durmunua kalmış bişe  ;) son olarak 2 tweeterı değiştirmek derken component fln almaktan mı bahsediyorsun eğer öyleyse bide anfi anlman gerekir ama dersen orta bişey olsun 16cm kapı içi pioneer alrısın 2 takım ön arka değiştirirsin gayet iyi bi ses alırsın bence  :tamamdir
VW PASSAT 1.8T B5 20V HİGHLİNE

Ynt: tweeter problemi
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2007, 13:52:48 »
Kapı yuvasının durumunu bilmiyorum,ama piyasadaki 2-3 milyonluk tweeterların içini sokup oraya montajlaya bilirsin tweeter konusunda cok markalaşmaya gerek yok diye düşünüyorum,tıs tıs sesleri sinirimi bozuyo zaten,2 kapıyı da bir takımla değitirirsin sorunda olmaz,ama illaha aynısı takmak istiyorum dersen bir Blaupunkt servisine aracının marka modeli ve yılını bildirip alabilirsin.

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: tweeter problemi
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2007, 13:53:53 »
sony nin tweeterları satılıyr baya kaliteli 30 ytl civarında sanırım.componentle başlayan tesisatla çıkar hiç bulaşma :)
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: tweeter problemi
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2007, 14:02:14 »
Selam,
Tweeter ları test etmek için kapı içlerini söküp bağlantılarına bakman lazım, bağlantılarında sorun yoksa elektronik bir sorun olabilir, yapılır mı bilemiyorum. Eğer istersen bende bir çift orijinal tweeter mevcut, değiştirmek istersen benimle irtibat kurabilirsin.

Ynt: tweeter problemi
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2007, 14:23:15 »
Kendim yapabilirim diyosan,
Bu senin için en ucuz çözüm olucaktır maksimum 2 ytl ye patlar iki kapıyıda değiştirebilirsin, >:D

Herhangi uygun fiyatlı bir tweeter alıyosun,sekil 1a daki gibi





Sonra arkasından içini çıkarıyosun,












iç bölgeyi ayırıp kapı içerisine montajlıyosun,bi yere tutturup yalıtımını herhangi bir bantla yapıp montajı tamalayabilirsin,%90 zaten moyutları uyucaktır.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2007, 14:27:13 Gönderen: volksport »