Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: epc beyin problemi lütfen yardım.  (Okunma sayısı 11504 defa)

epc beyin problemi lütfen yardım.
« : 12 Mayıs 2009, 15:57:24 »
Selem arkadaşlar,
ben geçtiğimiz ay 2003 model 8V (BFQ MOTOR) otomatik vites Golf Comfortline aldım.
Araç 43.000 km. de
Almadan önce aracı yetkili servise götürdüm ekspertis yaptırdım , servis aracın km sinin orjinal olduğunu ve aracın temiz olduğunu herhangi bir probleminin olmadığını söyledi.
Bende aracı 20.500 TL ye satın aldım.
Aracı ilk kullanırken cok hosuma gitti fakat aldıktan birkaç gün sonra  önce ekranda EMMİSSİON WORKSHOP yandı saonra EPC yandı ve sonrada MOTOR  IŞIĞI yandı. Araba çekişten düştü . Aracı servise götürdüm tanıdık usta var diye SEAT servisine götürdüm.  Aracın genel bakımını yaptırdım Gaz Kelebeğini temizlettim ve aracın LAMBDA SENSÖRÜ nün arızalı çıktığını söylediler onuda değiştirdim (290 TL)
Arabayı servisten aldım kullanıyordumki araba N de dururken ara ara hafir sarsıntılı çalışıyor gibi hissettim, tekrar servise gittim her hangi bir arızanın olmadığını otomatik vites Golf lerde bu kadar sarsıntının normal olduğunu söylediler.
Sonraki günlerde EPC tekrar yandı MOTOR IŞIĞI tekrar yandı bir daha servise götürdüm bu seferde beyinde problem olduğunu söylediler. Aracı serviste bıraktım onlar cıkma beyin konusunda yardımcı olacaklarını söylediler ve beyni cıkma ile değiştirdiklerini söylediler.
Ben tekrar araca binmeye başladım ama iki gün sonra tekrar EPC yandı. Ben söylene söylene bir daha servise gittim aracın beynini tekrar beyinciye göndereceklerini , beyincinin garantili yaptığını söylediler. Gönderdik arac serviste bu sefer beyinci GAZ KELEBEĞİ nden az sinyal geliyo gibi birseyler sacmalamış serviste bana aracı bu sekilde kullan her hangi birsey olmaz bizde sana gaz kelebeği ayarlarız onu değiştiririz dedi. Ama benim Golf tende gaz kelebeğindende midem bulandı artık. ve bakıyorum bu sorunu yasamayan yok sanırım. çözüm ile ilgili tüm önerilere açığım
Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tesekkür ederim
Herkese saygılar, selamlar.

Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #1 : 12 Mayıs 2009, 18:48:04 »
öncelikle geçmiş olsun
teknik olarak pek bilgi sahibi değilim. Ancak önceki aracım 98 vectra idi. bi gün arıza lambası yaktı ve tanıdık vasıtasıyla servise gittim, sorunu araç durup dururken stop deiyo ve 4500 deviri geçmiodu. Neyse serviste bağladılar cihaza devir sensörü arızalı dediler. Değiştirdiler falan, 2 gün sonra yine lamba yaktı. Tekrar gittim bu sefer   motor içi elektrik tesisatı arızalı dediler onu da revize etçz. Bi dünya para istediler üstüne. Bşka bir yere götürüdüm ve orda aracıma vectra d nin devir sensörünün takıldığını daha doğrusu benimkine uydurulmaya çalışıldığı ve çıkma olduğunu öğrendim. Sonrası malum kavga gürültü.
Demek istediğim motor içi elektrik tesisatlarıyla veya sensör arızalarıyla ilgili probleminiz varsa bir iki yere  daha gösterip,  fikir ve fiyat almanızda fayda var. Çünkü çoğu yetkili veya özel servis eletronikten anlamıyo ya da anlamamazlığa gelio. Ufak bir kablo temassızlığında beyni yakabilio >:(

Çevrimdışı nakres

  • http://www.vwpasa.com/
Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2009, 19:26:15 »
klasik bfQ motor :)   araızalarınızı tam okumadım ama vaktim olunca yardımcı olacağım...
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı revelation

  • "Just like what you want"
Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2009, 21:36:32 »
bu iş tam nakreslik. geçmiş olsun. nakresle görüş bence hatta yakalayabilirsen istanbulda buluşun nakres bu işi de çözer. Anket olsa 1000 puan verecem Gerge ve nakres e

Çevrimdışı nakres

  • http://www.vwpasa.com/
Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2009, 08:50:31 »
teşekkürler revelation ....
  ama burda her arızası olan arkadaşı yönlendirsem burdan arkadaşlar işi ticarete döktü vs gibi şeyler düşünebilirler biz ancak ustası olmayana ustam yok ne yapacağım diyenleri yönlendirmeye çalışıyoruz  bu da yine forum üyelerinin menfaatine......
 
  bfQ motorlar da çözülemeyecek bir arıza yoktur :)

 
aracınızın arızaları için  teşhis cihazı ile detaylı kontrolü yapılması gerekiyor...
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2009, 14:14:39 »
Tesekkürler arkadaslar,
Ayrıca Nakres son yorum yani BFQ da çözülmücek sorun yoktur sloganı içime su serpti ne yalan söleyi arabadan sogumaya basladım.
Benim ustam yok diyim o zaman siz anlayın ve bana tavsiye verin arkadaşlar.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Serviz yeni boğaz kelebeğinin indirimler falan sonrası 900 e yakın bir rakam tutacağını söyledi.
Aracı seat yetkili servisine götürmüştüm tanıdık diye orada bilgisayara falan bağlıyolar ama pek guvenim kalmadı onlara doğrusu.





Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2009, 10:34:25 »
dostum öncelikle gecmiş olsun keşke baştan seat yerine vw servisine gitseydin bu kelebek sorununu hemen hemen herkes yasıyor ve bir dah vw almazsam tek neden bu olacak emin ol arızaların muhtemel elektronik gibi boğaz kelebeği üzerinde siyah plastik içinde rölantiyi ve aracın gaz yeyişini denetleyen potans rölanti sensörü vb gibi (arastırdığım kadarıyla)bir devre var beyne sinyal gönderiyor ve alıyor böylece rölantiyi aracın yük durumunda gazının ayarı vs sorunun büyük ihtimal buradan buraya gelen beyin ile arasındaki haberleşme kablosundan olabilir ayrıca servis kelebeğe 908 ytl der ama aşağıdan

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&referer=&urunid=3326&urunbasligi=GAZ-KELEBEK-MANSONU-408237111012Z-SIEMENS-VDO

yada istanbul aksaray gibi parçacılardan 400 ytl ye bulabilirsin. değiştirmeyeceksen eğer kelebek üzerindeki elektronik kısmı ve haberleşme kablosunu kontrol ettir birde adaptasyon yaptır ama illaki özel yada yetkili vw servisi olsun aslında senin motorun farklı benim aracınkine göre yazıyorum umarım benzerdir.
Sayfa düzenini bozan büyüklükte imza.

Ynt: epc beyin problemi lütfen yardım.
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2009, 12:13:00 »
Tesekkürler adalmaz,
Bakalım yarın götürücek , sağolsun nakres abi bir yer önerdi birde oraya göstericem insallah düzelticez.
Bu işte en önemlisi doğru ustayı bulmak.
Seat servisi konusunda haklısın aslında ama bilemedik iste sonuçta hepsi ufak farklarla aynı motor mantığıyla usta da tanıdık olunca götürdüm ama bende pişmanım aslında.
çok tesekkürler öneri için.
Bende bu sitelerde araştırdım aslında, ilan AVU BFQ diye başlıyo bu ne demek hem AVU hem BFQ motorlara uyumlu mu demek yoksa BFQ gerçekte AVU BFQ diyemi başlıyor?
Bilgisi olan varsa akıl verirse sevinirim.

Selamlar.