Gönderen Konu: Trans-Golf 3 Göğüs Aydınlatma Projem..!  (Okunma sayısı 9094 defa)

Çevrimdışı ADEMÜÇÜNCÜ

  • İleti: 687
  • T4
    • Profili Görüntüle
Trans-Golf 3 Göğüs Aydınlatma Projem..!
« : 09 Mayıs 2016, 23:21:18 »
Merhaba arkadaşlar. Transporter T4 1996-1999'ların kalorifer kontrol paneli Golf 3'lerle aynı olduğu için böyle bir konu açtım. Kendi yöntemlerimle orta göğüsü aydınlattım. Forumda benzer konular açıldığı için pek ayrıntıya girmeye gerek duymadım. Fakat diğerlerinden farklı olarak kalorifer butonlarını da ışıklandırdım.


Öncelikle bu işi ticari olarak yapmadığımı, tamamen emek ve el becerisi olduğunu belirtmek isterim. Trabzon'da olan arkadaşlara da elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.


Bunun için buton kapaklarını kendinize yanlamasına çekerek çıkartmanız ve aralarına saydam ince mavi ledler koymanız yeterli olacaktır. İsterseniz farklı renkler de koyabilirsiniz. Ledleri kablolamak için telefon ve ağ kablolarının içinden çıkan ince telleri kullanabilirsiniz. Ben seri bağlantı yaptım. Yani bir leldin (+) ucu diğer ledin (-) ucuna gidiyor.  Sonuna da bir adet direnç eklemeniz yeterli. Direnç değerini unuttum.

Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var. Sakın dalgınlık yapmayın. Ben dirençi bağlamayı unutunca bütün ledler yanmıştı. Seri bağlantının da böyle bir kuralı var hata affetmiyor. Paralel bağlantıda ise her bir ledin anot (+) ucuna birer adet direnç bağlamanız yeterli olacaktır.

Diyeceksiniz ki, butonların beyaz okları saydam olmadığı için ışık geçirmiyor . Ben de sizin gibi düşünürdüm ama ışığı fevkalade geçiriyor. Üstelik saydam olması bile.

Alacağınız ledin temsili fotoğrafı. Sağdaki ince olandan her ihtimale karşı  7-8 tane almanızı tavsiye ederim. Her buton için 1 led yani toplamda 3 led kullanacaksınız.
Uygulama yaparken kamera bozuktu ama ledin nasıl yerleştirileceğini göstermeye çalıştım. Led yukarı ok işareti gibi yerleştirilecek. Zaten fabrika led için güzel bir yuva yeri bırakmış :)





Ayrıca havalandırma ızgaralarının 4 köşesine saydam olmayan ince kırmızı ledler ekledim.

devir saati için mobilyacıda ince mdf kestirdim. Göğüsten çıkan parçayı kullanabilirdim ama kesme biçme yaparak parçanın orjinalliğini bozmak istemedim. MDF'nin tırnakları olmadığı için tam düz durmuyor ama onu da çift taraflı bant ile kolayca halledeceğim. Bu arada mdf'yi siyah folyo ile kapladım.


Seçeceğiniz dirençlerin değeri, ledlerin ışık şiddetini azaltıp çoğaltabilir. butonlar için normal değerleri seçmeniz led ömrü için önemlidir. Çünkü işçiliği çok uğraştırıyor.


Dizel devir saati özel olarak yapılmıştır. Adaptasyonunu özel yaptım. Şarj dinamosuna değil tesisata bağlı. Tabi devir saati için flaşör ve arka cem rezistans tuşlarını aşağıya aldım. Pod vardı ama podu kullanmadım yani direğe takmadım.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2016, 23:38:34 Gönderen: ADEMÜÇÜNCÜ »

Çevrimdışı brkdmr38

  • İleti: 1017
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: "00 2.5 TDI T4-"04 1.4 TDI 6Y Fabia
  • Şehir: Kayseri
Ynt: Trans-Golf 3 Göğüs Aydınlatma Projem..!
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2016, 08:38:37 »
Eline sağlık Adem abi... izlemeye devam edin devamı gelecek
'Golf MK1 Yaşam Tarzıdır. Birkere Bulaştımı Kurtulması zordur Kurtulanda Hayattan Zevk Almayı Unutandır.. ' DR.Erşan Varol

Z.M.Sigorta Ve Kaskoda Uygun Fiyatlar.

Çevrimdışı ADEMÜÇÜNCÜ

  • İleti: 687
  • T4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Trans-Golf 3 Göğüs Aydınlatma Projem..!
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2016, 15:11:31 »
teşekkürler Burak'cım hep beraber inşallah.