Gönderen Konu: Krank Okuma Sensörü  (Okunma sayısı 5868 defa)

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

  • İleti: 70
    • Profili Görüntüle
Krank Okuma Sensörü
« : 16 Ocak 2010, 18:48:29 »
Arkadaşlar ben bıktım verem oldum bu arabadan ,  3 ay arabam bir krank okuma sensörü yüzünden yattı parçayı ikinci el buldum kazalı bir araçtan.
Başlangıcı anlatayım.
1-Araç sekman attı  daha sonra çalışır halde tamire bırakıldı  kapak yapıldı sekman atıldı ve sonra tamirci bana telefon açtı araç ateşleme yapmıyor (ateşleme yapar halde teslim edilmişti)
2- 3 ay sonra aynı parça bulundu ikinci el olarak aldım ve gözümün önünde taktırdım araç liften indirildi ve ateşleme yaptı ve çalıştı
3- Bir gün sonra tamirci gel al dedi  ufak tefeğini takalım dedi.  neyse gittik almaya araç çalışıyor para çekmek için bankaya gittim arabanın dışını yıkatım motora su tutma demişti tamirci tutmadım.  
4 - Tamirciden çıktık neyse araç arkadaşta 2 saat kaldı nere gitti geldi bilemem birlikte almıştık. arkadaş getirdi bıraktı bana gazdan ayağımı çekince ışıklarda rolant birden düştü ve stop etti araba dedi buraya kadarda gazdan ayağımı çekmeden geldim dedi , gazdan ayagini çektiği an stop etmiş ve evin önüne o şekilde koymuş.  sabah kalktım çalıştırmak için ateşleme yok tamirci geldi baktı yine krank okuma sensöründen dedi.
5- Bende dedim ben sana çalışır halde verdim aracı toplayabilecekmisin dedim toplarız dedin dedim, krank okuma sensörü bozuk dedin yanlış bir bağlantı yapmayın sakın dedim, değiştirdim yine aynı sorunu verdi nasıl olur gözümün önünde çalıştı getirdiğim parça dedim,  oda bana belki gazda çalıştırmışsındır diyor bana gazda çalıştırma diye söylemediki, gazda çalıştırdıysan belki lpg beyninde sorun vardır oda beyine zarar veriyor krank okuma sensörünü bozuyordur dedi.

Mantıken arkadaşlar benim araç hararet yaptığında da gazda çalışan araba o zaman bozmadıda bu krank okuma sensörünü sadece motora sekman atıldıktan sonramı bozuyor gaz beyniyle alakasız olduğu halde bu işlemlerin.

valla ben bunu 3 ayda buldum 1 yılda da 2 ci paprcayı bulurum dedim . 400 TL tamirci borcum var  dedim gelen parçayıda şayet bozarsanız hepsini toptan kesecem hesaptan dedim.  

Bu konuda bu ateşleme yapmama sebebi ne olabilir.  Krank okuma sensörü zırt bırt bozulurmu,  motoru toplamadan kaynaklanan bir koblo vs hatasımı var veya takılmayan bir kablo falan bazen görüyorum bir iki kablo boşta  ,  yada bizim burda başka sensör arayan daha varmışımış o sensörü benimkine takıpta idare edipte benimkinide satmasınlar biraz enteresan durum ama sanayicilere kimse güvenemiyor.

Birde bana bu krank okuma sensörü golf 3 Gti Abf motor 16 v  2.0  a göre metal silindir uçlu sensörü bulabileceğim yer neresi valla ankarada bir çok yer baktı bulamadı.   resmi ve parça  kodu    Konu : Ateşleme yapmıyor bölümünde var.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2010, 18:50:37 Gönderen: SoKaKSaNaTi »

Çevrimdışı MK2 GTİ

  • İleti: 621
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krank Okuma Sensörü
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2010, 00:12:54 »
 :)
1982 MK1 EG GTİ
1986 MK2 EV GTİ
1983 MK1 DX GTİ 1994 MK3 ABF GTİ MY LİFE GOLF GTİ

Çevrimdışı SoKaKSaNaTi

  • İleti: 70
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krank Okuma Sensörü
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2010, 19:46:53 »
MK2  ben olsam bende gülerdim bizim sanayicilerin eline düşünce böyle  adam 3 ay uğraşıyor      gerizekalı diyeyim artık 2 sensör bozuyor bir elektrik aksamını kontrol etmiyor,  bakınıyor bu boştaki kablo ne şu ne  çağır bi elektrikçi gerçi çağırmasına gerekyok aynı ortak çalışıyorlar bi danış kara düzen toplarsan arabayı hurdaya çıkarırsın değilmi böyle.  Bir daha araç alayım vw almayacam  ahada buraya yazıyorum

Çevrimdışı MK2 GTİ

  • İleti: 621
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krank Okuma Sensörü
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2010, 01:03:29 »
bence vw nın sucu yok bunu baska markalarda yasayınca emın ol daha cok uzulursun senın sorunun kılavuzu karga olanın bur nu dertten kurtulmazmıs olmus dogru usta  dogru arıza teshısı ve dogru parca montajı ıle hıc sorun yasamazdın bence
1982 MK1 EG GTİ
1986 MK2 EV GTİ
1983 MK1 DX GTİ 1994 MK3 ABF GTİ MY LİFE GOLF GTİ

Çevrimdışı infinity3455

  • İleti: 580
    • Profili Görüntüle
Ynt: Krank Okuma Sensörü
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2010, 19:39:32 »
bilmeyen  ustalar  şu  golf  3  leri    yalan  ediyolar  yaaa  ne  motor   eskisi   gibi oluyo  nede 
motor  sogutma sistemi  eskisi  gibi