arkadaşlar bişiy sormak istiyorum bu hava kütle ölçer nedir. sormamında nedeni benim aracımdaki sorun yine nüksetti yani 3000 4000 devir arası yapan kesiklik yüksek devirde yapmayan beni çıldırtacak aracımın tüm bakımlarını eksiksiz yaptırdım.bilgisayar da beyninde hiçbir problem çıkmıyor.internetten araştırdım bikaç kişi aynı sorunu yaşamış bana hava kütle ölçer diye bişiyden bahsetti onu değiştirmiş düzeldiğini söyledi.buraya yazmamdaki amacımda bilen veya bi fikir,bi usta kısacası bilgilerinize ihtiyacım var yani teşekkür eederim...
çok masraf ettim düzeltemedim.bu şekilde kullanıyorum bi sakıncası yok dedi usta ama beni rahatsız ediyor.düzeltmek içinde elimden geleni yapıcam ptesi bi doğuş a götürücem onlar çözer belki o parça neyse onuda değiştircem.bakalım artık inş düzelir teşekkür ederim mete,emre
Eğer o parça akışmetre ise bizim araçlarda yok. Benim aracımda da kesiklik oluyordu, kafasına göre gaz verirken kesmeler falan. TPS kelebek sensöründen yapıyordu. Onu denediniz mi?
Bende bu arizanin akismetre dediginiz sey oldugundan supheleniyorum, buradaki ismi lüftenmesser yani hava ayari yapan parca resim ekliyeyim, oparca arizali oldugunda hem aracin rolentesi hem dusuk devirlerde sorun olur arac fazla benzin yakar ama yuksek devirde sorun olmaz.
G60 arkadasim bizim araclarda akismetre yok demis ama butun araclarda bu zikkim var die biliyorum yani cok eski modeller olmama sarti ileki bu verdigim linkteki ve resim erdemin aracina ait.