Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Temmuz 26, 2008, 09:26:02 ÖÖ
68415 Mesaj 3850 Konu Gönderen: 3245 Üye
Son üye: design26
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Golf  |  Golf III  |  Debriyaj problemi tdi
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Debriyaj problemi tdi (Okunma Sayısı 475 defa)
cadillak
Serdar

Otomobili: Golf 3 TDI EDITION

Üyelik Bilgileri
Debriyaj problemi tdi
: Mayıs 02, 2008, 10:46:37 ÖS

Arkadaslar aslinda sitemizi mizi diorum cunku bende artik bol bol istirak ediyorum internetten bulma sebebim debriyajimdaki problemdi ama biraz gec actim konuyu sebebide muhappet guzeldi Cheesy

Neyse aldigim kisi soyledi zaten problemi baski balata sanirim dedi.
Simdi sorun su debriyaj cok altta kavriyor yani en dipte diebiliriz belki 1 cm bile kaldirmiyorum makina kalkiyo ama kaydirma namina hic bir problem yokki benim bildigim baski balata bitse debriyaj yukarda kavrar ve kaydirma yapar?Huh??  ne kadar dogru dusunuyorum veya biliyorum bilmiyorum ama cözüm ariyorum.

Araci ilk calistirdigimda vitesler cok rahatki tersi olmali die dusunuroum isindikca yag isindikca rahatlamaliki tersi oluyor motor sogukken vites geciyor isindikca cok zorluyor vites kolunu kiracam neredeyse geri vitesde cartlamaya basliyor isininca sogukken oda rahat Cheesy

Evet sanayiciler bulun benim derdimi buradaki bir iki ustayim diyene sordum debriyaj ayarini otomatik yapiyormus sorum suydu ustalara debriyaji yukari kaldirmak boylelikle ayirma problemini ortadan kaldirmakti amacim ama otomatikmis?Huh? ne kadar dogru onuda bilmiyorum.
Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar yoksa vites kolu elimde kalacak Cheesy

Dr_EmrE
Emre BAŞER

Otomobili: Bi süre yok..

Pre-tuned in Deutschland :)

Üyelik Bilgileri
Ynt: Debriyaj problemi tdi
Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2008, 11:59:13 ÖÖ

Aman sakin ol abi Cheesy

Tesisat Sağlam , Yola devam.. Smiley

cadillak
Serdar

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2008, 01:04:14 ÖS

ya sakinlikle alakasi yokku emrecim kol sert Cheesy duman ediyo bileklerim ariyo valla benim bacida var bu meletin sdi si vitesler yag gibi 96 model 250.000 km de arac. Delleniyorum valla yokmudur cozumunu bilen?

corrado
atıf

Otomobili: mazot motorın diesel ve 10 no yağla çalışan cetta

wolfsburg edition

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2008, 01:14:17 ÖS

otomatik dedii hidrolik oluyor.
sizin araçta hidrolikmi net bir şey diyemiyeceğim.
şanzımanla alaklı ise dediğiniz gibi ısınınca rahatlaması lazım.
var bir terslik.  Roll Eyes

fastest vw ever

corrado driving by feeling

Dr_EmrE
Emre BAŞER

Otomobili: Bi süre yok..

Pre-tuned in Deutschland :)

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2008, 01:56:44 ÖS

Abi şanzıman yağını ne zaman değiştirdin?

Tesisat Sağlam , Yola devam.. Smiley

Erhan

Otomobili: oloP

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2008, 02:01:06 ÖS

kavrama noktası debriyaj seti değişince düzelebilir, sonda kavraması da eskidiğinden büyük ihtimal,
ısındıkça zor geçmesi viteslerin; yağ ne durumda, kalınlığı, seviyesi tammı bakılabilir, yağdan değilde eskiyen debriyaj setinin ısındıkça zorlanmasından olabilir vites geçiş zorluğu.

cadillak
Serdar

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2008, 03:22:44 ÖS

Arkdaslar tesekkur ederim ilginize. Sanzuman motor butun yag degisimleri yeni yapildi. Evet arac hidrolik debriyajli actim kaputu bktim merkez gozumun onunde duruyordu. Debriyajda yada yagda sorun yok ikisindende eminim balatadada sorun yok cunku kacirma namina hic bir sey yok geriye sadece  baski kaliyor ki vwturk adresindeki coskun abimizin teshiside o oldu baskinin yapraklari egilmistir dedi rulman tam basamiyordur dedi ki sanirim geriye bir tek o kaldi ki dogru cevap diye dusunuyorum. Bkalim gittigi yere kadar gidecek cunku sanzuman indir bindir baski balata degistir 500 euro ki su an o parayi verecek yerlerim ariyo Cheesy Ilginize tesekkurler.

Sayfa: [1] Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: