Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Debriyaj problemi tdi  (Okunma sayısı 6761 defa)

Debriyaj problemi tdi
« : 02 Mayıs 2008, 22:46:37 »
Arkadaslar aslinda sitemizi mizi diorum cunku bende artik bol bol istirak ediyorum internetten bulma sebebim debriyajimdaki problemdi ama biraz gec actim konuyu sebebide muhappet guzeldi :D

Neyse aldigim kisi soyledi zaten problemi baski balata sanirim dedi.
Simdi sorun su debriyaj cok altta kavriyor yani en dipte diebiliriz belki 1 cm bile kaldirmiyorum makina kalkiyo ama kaydirma namina hic bir problem yokki benim bildigim baski balata bitse debriyaj yukarda kavrar ve kaydirma yapar?????  ne kadar dogru dusunuyorum veya biliyorum bilmiyorum ama cözüm ariyorum.

Araci ilk calistirdigimda vitesler cok rahatki tersi olmali die dusunuroum isindikca yag isindikca rahatlamaliki tersi oluyor motor sogukken vites geciyor isindikca cok zorluyor vites kolunu kiracam neredeyse geri vitesde cartlamaya basliyor isininca sogukken oda rahat :D

Evet sanayiciler bulun benim derdimi buradaki bir iki ustayim diyene sordum debriyaj ayarini otomatik yapiyormus sorum suydu ustalara debriyaji yukari kaldirmak boylelikle ayirma problemini ortadan kaldirmakti amacim ama otomatikmis???? ne kadar dogru onuda bilmiyorum.
Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar yoksa vites kolu elimde kalacak :D

Çevrimdışı Dr_EmrE

  • Pre-tuned in Deutschland :)
Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2008, 11:59:13 »
Aman sakin ol abi :D

Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2008, 13:04:14 »
ya sakinlikle alakasi yokku emrecim kol sert :D duman ediyo bileklerim ariyo valla benim bacida var bu meletin sdi si vitesler yag gibi 96 model 250.000 km de arac. Delleniyorum valla yokmudur cozumunu bilen?

Çevrimdışı corrado

  • amca
Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2008, 13:14:17 »
otomatik dedii hidrolik oluyor.
sizin araçta hidrolikmi net bir şey diyemiyeceğim.
şanzımanla alaklı ise dediğiniz gibi ısınınca rahatlaması lazım.
var bir terslik.  ::)
hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır

Çevrimdışı Dr_EmrE

  • Pre-tuned in Deutschland :)
Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2008, 13:56:44 »
Abi şanzıman yağını ne zaman değiştirdin?

Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2008, 14:01:06 »
kavrama noktası debriyaj seti değişince düzelebilir, sonda kavraması da eskidiğinden büyük ihtimal,
ısındıkça zor geçmesi viteslerin; yağ ne durumda, kalınlığı, seviyesi tammı bakılabilir, yağdan değilde eskiyen debriyaj setinin ısındıkça zorlanmasından olabilir vites geçiş zorluğu.

Ynt: Debriyaj problemi tdi
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2008, 15:22:44 »
Arkdaslar tesekkur ederim ilginize. Sanzuman motor butun yag degisimleri yeni yapildi. Evet arac hidrolik debriyajli actim kaputu bktim merkez gozumun onunde duruyordu. Debriyajda yada yagda sorun yok ikisindende eminim balatadada sorun yok cunku kacirma namina hic bir sey yok geriye sadece  baski kaliyor ki vwturk adresindeki coskun abimizin teshiside o oldu baskinin yapraklari egilmistir dedi rulman tam basamiyordur dedi ki sanirim geriye bir tek o kaldi ki dogru cevap diye dusunuyorum. Bkalim gittigi yere kadar gidecek cunku sanzuman indir bindir baski balata degistir 500 euro ki su an o parayi verecek yerlerim ariyo :D Ilginize tesekkurler.