Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 97-98 mk3 tdi satın almak istiyorum (klima+motor+yakıt+yürür aksam)  (Okunma sayısı 4598 defa)

selam arkadaşlar
siteye yeni üye oldum, 97 veya 98 model bir dizel mk3 almak istiyorum ama araştırıken kafama bazı sorular takıldı.

Sitedeki forumlardan birinde bu araçların dizel aksamınnın zayıf olduğu söylenmiş ve klima takılamıyormu, klima benim için önemli, acaba klima takıldıktan sonra bir takım problemler çıkıyor yoksa hiç mi takılamıyor,

 Birde araştırıken bazılarında 100 bg ve üzeri yazılmış bazıları 75bg bazıları da 90 bg deniyor. Bu arraç 3 farklı motor tipinde mi üretilmiş yoksa satanlar mı yanlış bilgi veriyorlar.

 Ayrıca dizel mk3 kullanıcılarına yakıt durumunu da sormak istiyorum. Eskiden 90 hp bir golf 4 üm vardı oldukça az yaklıyordu sonra 110 hp lik bir dizel seat toledo da kullandım oda yakıt konusunda çok başarılıydı yani bir depoyla ortalama 100 km/h hızda 1000 km civarı yol alabiliyordu. MK 3 dizelle karşılaştırbilirmisiniz. Golf 4 dizel kadar az yakar mı yoksa teknolojisi eski olduğu için daha fazla mı yakıyor.

Yürür aksamı hakkında bilgisi olan varsa sağlamlık açısından golf 4 le kıyaslayabilirmisiniz.

Kazasız günler dilerim. Saygılar

arkadasim bu aracin bir kac cesit motor cesidi var. SDI, TDI, TD, D gibi degisiyor kodlarina gelincede AFN,... Gibi degisik kodlari var. Simdi TDI demissin TDI ler 90 ps dir. Tabiki TDI edition veya GTI edition degilse. AFN motorsa 110 ps dir yani tdi edition veya tdi gt veya gti editionsa 110 ps dir. Yani anlayacagin tdi motorda minumum 90 ps var. TDI edition veya GTI TDI GT lerde orjinalde klima var zaten ama klimasiz normal TDI 90ps ede rahatlikla klima taktirabilirsin cunku torku cok iyi araclarin. Normal TDI nin yakit durumu 100 km de 5.5 -6 litre arasi sehir ici, TDI edition veya GTI ise eger 110 ps se yani o zaman  6-6.5 litre sehir ici 100 km de. Alt takim olarak golf 4 ile kiyaslandiginda ise golf 3 un alt takimi daha kalitelidir.

Çevrimdışı Mk1GTI

    Otomobil
    VW Golf mk1 GL
    Şehir
    Çanakkale
Mk3 te 7 adet Dizel seçeneği var ve hepside 1800cc dir.. Beygir gücüde turbosuz modellerde 64 ila 75ps tir Turbolularda 4 seçenek var ve bunların 3 ü 90ps 1 tanesi 110ps tir..

 klimalı seçenekleri 90ps ve 110ps lik modellerde sunulmuş bu motor kodlarıda ALE 90ps 210nm AFN 110ps 235nm tork..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

gkn arac bilgilerini  werebilirmisin