Gönderen Konu: Soğuk havada çalışmıyor...  (Okunma sayısı 2931 defa)

Çevrimdışı ilker_rr

  • İleti: 369
    • Profili Görüntüle
Soğuk havada çalışmıyor...
« : 04 Ocak 2012, 17:30:30 »
golf 2 TD soğuk havalarda zor çalışıyor hatta çalışmıyor ama benim turbo galiba arızalı , esas merak ettiğim turbo bozuksa sabah zor çalışmaya neden olurmu ? Böyle düşünüyorum çünkü geçen kış ısıtma bujilerini değiştirdim ve karın altında hatta bütün camlar buz tutmuş halde sabah bir iki marşta çalışıyordu,bu turbo arızasıda yeni oldu , egzoz dan yağ atıyor , şimdi çalışmaz oldu , yani turboyu yaptırayımmı ? ya da yeni turbomu alayım ? yoksa motor eskidi iyice o yüzdenmi çalışmıyor ? Motoru rektefemi yaptırmak gerekiyor ?
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2012, 17:32:43 Gönderen: ilker_rr »

Logged

Çevrimdışı lostys

  • İleti: 4225
  • T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Soğuk havada çalışmıyor...
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2012, 17:59:26 »
A) kızdırma rölesi. kızdırmalar sağlam, röle bozuksa kızdırma yapmaz. iki şekilde test edebilirsin, direksiyonun sol alt (sigorta panelinin olduğu yer) kısmına doğru eğil, kontağı aç, "tık" + bir süre sonra bir kez daha "tık" sesi duyarsan, kızdırma çalışıyordur. diğer bir deneme yöntemi de, eline sağlamcana kalın bir kablo al, (ev elektrik tesisatında kullanılan kalın bakır yalıtımlı kablolardan olabilri) bir ucunu artıya, diğer bir ucunu da kızdırma bujisinin ilkine değdir, 30 sn kızdır, bırak, bir 20 sn daha kızdır bırak, bir 10 sn daha kızdır bırak ve kontağa bas. çalışırsa rölen bozulmuş demektir.
B) kızdırma bujileri. yukardaki ikinci adımı uyguladığın halde, araba yine de çalışmıyorsa, bujilerin ölmüş demektir. mümkün mertebe orjinal "alman" malı bosch buji kullanmaya çalış, hindistan yapımı bosch ların ömürleri cok kısa. cabuk yanıyorlar.
C) yukardaki adımları yaptığın halde ( röle ve buji kontrolü) çalışmıyorsa, bi tamirci çağırıp arabanın piston kompresyon oranını ölçtür. eğer kompresyonun düşükse çalışmaz, motor yaptırma zamanın gelmiş demektir.
D) arabayı vurdurarak çalıştırma sakın, çok zordaysan da 3+ viteste vur, zira bildigm kadarı ile bu dizeller 3- viteste diş atlama olasılıkları yüksek.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2012, 17:59:53 Gönderen: lostys »

Çevrimdışı lostys

  • İleti: 4225
  • T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Soğuk havada çalışmıyor...
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2012, 18:03:50 »
ekstra olarak, bujileri söküp, tepe noktalarını bir kablo vasıtasıyla artıya, sap kısmını da eksiye değdirdiğinde, ucundan kızarmaya başlıyorsa sağlamdırlar. eğer arka kısımlarından kızarmaya başlıyorlarsa, bozulmuşlar. hiç kızarmıyosa zaten mortingen ştrayzen :D

ha bunları yaparken sakın kabloları elinle elleme :D ben yaptım, yandım :D kablo elime girdi :D