Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: habire gama dişlisi kırıyorum!!!!!  (Okunma sayısı 2104 defa)

habire gama dişlisi kırıyorum!!!!!
« : 20 Mart 2010, 18:16:02 »
ya aracımla haftada bır gama dişlisi kırıyorum.ustam vıtes kuculterek arabayı yavaşlattıgımdan oldugnunu soyluyor fakat kesın bır cozum bulamıyoruz.teknık bılgısı ıyı olan arkdaslardan yardım beklıorum.bu arada gama dıslısı dedıgım trigerın en alttakı dşlisii ;D

Ynt: habire gama dişlisi kırıyorum!!!!!
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2010, 06:20:09 »
Abi neden motor reni yapıyorsunuz ki? Motora yuklenip basınc biniyor ve sürekli kompressorden motor omru kısalıyor. Ama dişlinin neden kırıldığını bilemem. Orj mi?

Çevrimdışı Mk1GTI

    Otomobil
    VW Golf mk1 GL
    Şehir
    Çanakkale
Ynt: habire gama dişlisi kırıyorum!!!!!
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2010, 10:49:07 »
En alttaki derken ana grank taki merkez dişliyimi kırıyorsun devamlı.. Eğer o ise çok tuhaf bir arızan var ve bunun kırılma sebeblerinin çok iyi araştırılması gerek.. Grankta bir yalpalama veya merkez dişlide yalpalama. Gergi bilyesi veya kasnağında bir sorun yada timing dişlisinde bir sorun yada uyumsuzluk olabilir.. O dişli 1 kere dahi kırılsa motor ustası sadece dişli değişimi ile bırakmaması gerekir.. Çok önemli bir dişli ve sana bir dünya masraf çırattrır..

 Vites küçülterek aracı yavaşlatma çok fazla sorun teşkil etmez ama onunda bir uslubu vardır bunun dışına çıkıldımı ilk arızalar genelde Motor için triger kayışı, Kayış kasnağı ve bilyası ve subaplarda kendini gösterir..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"