G60
GTI 16V
|
olay aydınlanıyor yavaş yavaş  133 hp gerçekten çok iyi bir değer. heleki mk 1 kasa için Aahaha. Sır perdesi aralanıyor. Az sonraa! :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
Otomobili: golf mk1 gti
street racer
|
:)gerekli olan motorun ne motoru olduğu eski sahibinin dediğine göre ordan standart yüklenmiş motor çünkü...birde orda bu k-jetronik ayarlarını tamirini felan yapabiliyorlarmı acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mecamir
Can
Kısa süreliğine Ford'cu...
|
Oh be sonunda çılgın ihtiyarın geçmişi aydınlanacak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corrado_g60
CORIMP
Volkswagen Türkiye
|
bıldıgım kadarıyla motorlarımız aynı.ama uzerınde ne gıbı degısıklıkler var ogreneyım. k-jet konusundada usta o konulardada ıyıdır. hatta gecenlerde atıf abıden falanda yardım almıstım bı problem vardı k-jet'te o usta cozdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
değişiklikleri nerden öğreneceksin onu anlamadım:)bi sıra konya yolu gözükecek sanırım bana..yazın aracı baştan komple söküp toplamayı düşünüyorum hatta renginide değişik başka bi renk yapabilirim dodikler az şişecek gtı karlık takılcak en az 15 jant felan o işleri belki konyada yapabilirim malum aracın en önemli kısmı olan motor ustaları orda gözüküyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
arkadaşlar sonunda motorun koduna baktım  EV114485 kodlu motor ev kodu peki bu numara neyi anlatıyor üretim numarası felanmı...bu sırada bi arkadaşım aracılığıyla yurt dışında olan aracın benden önceki sahibine ulaşabildim msn yoluyla...1.9 yapılmış kapak 4mm taşlanmış siboblar bi miktar kesilmiş vurma yapıp eğmesin diye...birde yüksek basınçlı benzim pompası takılmış..gerçi bana bi faydası yok ama ;Dsevindim ilerde egzantirik yapacağım zaman kapağım ve siboblarhazır gibi :)ebayde bnm sibob kapağının aynısını gördüm nosu aynıydı sonu G ile biten bi kapak...lifterlere baktığımda 4ü bi büyüklükte diğer dördü farklı bir büyüklükte gibiydi...oysaki ben bir sıra ses var diye lifterleri değiştiğimde taktığımız parçaların hepsi aynıydı ölçü olarak baktığımda..ilkinde yanlış takılmıştı hatta sonrasında özellikle dikkat ettim...sizce ndr bunun açıklaması bi yorum yapabilecek olan varmı kapağın resminide koyayım ebaydeki... 026 103 373G de kapağın nosu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erhan
|
EV 8v gti motoru yanındaki numarada üretim seri numarası.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
peki şimlerle alakalı bilgisi olan yokmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
bnm jeton yeni düştü ;Dkafa dalgın ve yoğun olunca böle oluyor demekki...yinede yazmiyim bakalım cvbı kim verecek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
yokmu anlayan birisi arkadaşlar hareketlenelim biraz haydinn 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VWci
Otomobili: Bandit 16V
|
EV kodsa 1983-1985 arasi uretilmis Golf 2 GTi 1.8 112 beygirlik motor blogudur.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
escocem
street racer
|
bana 1989 model bi aracın motorunun koyulduğu söylenmişti ama...insanlar böle bir şeyleri satarken abarta abarta anlatmıyormu bu huya hasta oluyorum ben...benden önceki sahibiyle görüştüm msn de o yapıldı bu yapıldı diyor ama aracın gidişi iyi olmasa onada inanmıycam..parayı bi ayarlıyimde hmn açıcam motorun içini...bana komple motor hatta sanzıman felan komple atıldı denmişti yukarda resmini ve nosunu verdiğim silindir kapağının bu motora ait olduğunu nerden anlarım peki...birde 16v kapağı komple egzantirikler ile bulsam bu bloğa otururmu oynamadan acaba 16 v ninde motor bloğu aynımıdır....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corrado_g60
CORIMP
Volkswagen Türkiye
|
konyada yaptırman ıyı olur tabı. buraya gelırsen yardımcıda olurum... motoru bılen bı usta var ona sorarım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erhan
|
etka gibi programlarda yazması gerek kapağın hangi motora ait olduğunu araştırabilirsin , yada ebay yada yabancı golf 2 forumlarına bir göz at istersen benzer konular ilanlar denk gelebilir. 16v kapak işi de zor bence araştırmakta fayda var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VWci
Otomobili: Bandit 16V
|