Gönderen Konu: basit sorunlar, basit çözümler.  (Okunma sayısı 2735 defa)

Çevrimdışı kuzeyank

  • İleti: 603
    • Profili Görüntüle
basit sorunlar, basit çözümler.
« : 11 Nisan 2011, 23:50:09 »
aracınıza  ne yaptırdınız, kaça yaptırdınız, ne sorun çıkardı, nasıl çözüm buldunuz. yani kısacası  sorunları ve çözümlerini, parça temini, usta yorumu tek başlık altında toplamak  :tamamdir
örn. golf 2  bagaj amörtisörünün ucu kırıldı. reno parçacısından ucunu 2tl ye alıp taktım ;D
örn. td aracım sabah geç çalışıyordu hava yapıyordu yine reno parçacısından benzin çek valfi alıp mazot filitresinden sonra motora giden hortuma taktım sorun bitti :D
bu tür paylaşımlar ile birbirimize destek olabiliriz diye düşündüm ::)
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Logged

Çevrimdışı lostys

  • İleti: 4225
  • T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Ynt: basit sorunlar, basit çözümler.
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2011, 08:55:10 »
dizel yada turbo dizel, motor çalışmasında ve sesinde sıkıntı yokken eğer motor termostat ve fan açmasına rağmen radyatörden üst silindir kapağına giden hortum sürekli sert ve şişse, motor suya hava karıştırıyor demektir, termostat ve fan açıldığında o şişlik iner. onyüzbinmilyon tamirciye gösterdim, herkes sorun yok dedi, ama arabanın silindir kapağı ve pistonları çatlak çıktı.

yeni aldığınız ikinci el araçta termostat yoksa, muhtemelen hararet sorunu vardır, termostat takmadan önce daha ayrıntılı şekilde inceleyin aracı.

golf lerin bazı malzemeleri birbirlerine uyuyor. örneğin kızdırma röleleri golflerin çoğunda aynıymış, termostat lar da aynı şekilde.