yardım istiyorum arkdaslar motordan anlayamn yokmu
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Ekim 12, 2008, 08:27:10 ÖÖ
74438 Mesaj 4349 Konu Gönderen: 3752 Üye
Son üye: polo41
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Golf  |  Golf I  |  yardım istiyorum arkdaslar motordan anlayamn yokmu
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gönderen Konu: yardım istiyorum arkdaslar motordan anlayamn yokmu (Okunma Sayısı 1141 defa)
golfu_var_desinler

Üyelik Bilgileri
yardım istiyorum arkdaslar motordan anlayamn yokmu
: Nisan 16, 2008, 12:58:58 ÖS

:tarkadaslar söylediğim gibi bi golf var 80 model diesel 4 kapı sahibi motorunda buluna türibün denen cihazı bozul oldugunu söyledi nerden bulabilirim onu bi yardım lütfen ramis_dogan_78@hotmail.com

nizam
nizam

Otomobili: volkswagen passat 1.6 cl

T.S.K envateri topçu Çvş..

Üyelik Bilgileri
Ynt: yardım istiyorum arkdaslar motordan anlayamn yokmu
Yanıtla #1 : Nisan 16, 2008, 01:23:08 ÖS

tirübün nedir

Safagım kaç diye merak etmiyorum daha gün batımını göremedim....Huh?

http://www.vwtr.net/forum/sohbet/forum-kurallari-hakkinda-t338.0.html
Mk1GTI
1982 VW Golf Mk1 GTI 1,6EG 110Ps

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #2 : Nisan 16, 2008, 01:36:02 ÖS

Hertürlü parçasını bulursun arkadaşım ama tam ne olduğunu bilmen lazım...

golfu_var_desinler

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #3 : Nisan 16, 2008, 01:39:47 ÖS

abi ben zaten türbünün ne oldugunu bilmiyomki adam smd traktör gibi ses cıkarıyo diyo işte demkki sesi kesen bi cihaz

Mk1GTI

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #4 : Nisan 16, 2008, 01:42:36 ÖS

Sesi kesen diye bi parça yok..... 

Bir motor traktör gibi çalışıyorsa (mazotluda) Mazot pompasında sorun vardır yada komple motor istiyodur olay budur...

golfu_var_desinler

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #5 : Nisan 16, 2008, 01:53:11 ÖS

mk1 GTI abi sen bana msn adresini verirmisin abi yada beni bi kaydederrmisin ramis-dogan@hotmail.com

OZGUR.K

Otomobili: Golf II TD

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #6 : Nisan 16, 2008, 06:47:40 ÖS

Türbin olayını  uçak motorlarında duymuştum ama otomobil motorlarında türbini ben de duymadım.Turbo'nun çalışma sistemi gibi çalışıyo olsa gerek.Arabada türbin de neymiş yav?

mördak

Otomobili: GTİ

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #7 : Nisan 17, 2008, 08:21:34 ÖS

araban turbodızelse o usta turbodan bahsedıyodur bazıları trıbun derde

nefret35
cAn

Otomobili: GOLF III GTI 97

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #8 : Nisan 17, 2008, 08:24:16 ÖS

büyük ihtimalle turbodur o

imzamı kağıda değil asfalta atarım kalem kullanmam Golf ümle yaparım........
kaya229

Otomobili: VW PASSAT 1.8 T 2000 MODEL

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #9 : Nisan 17, 2008, 08:56:20 ÖS

Aşağıdaki yazıyı okursan anlarsın.İnşallah arızayı az masrafla giderirsin.

Gaz türbini bir araba motoru gibi yakıt enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinedır.Sıkıştırılmış havayı alıp nozullarında genişleten türbin, çıkış şaftı ile bir jeneratör veya kompresörü çalıştırır.
Makinanın içerisinde sıkıştırılmış havanın sağlanması bir eksenel veya radyal akış kompresörü ile gerçekleştirilir. Sıkıştırılmış hava, yakıtla ısıtıldığı çok sayıdaki yanma odaları içerisine gönderilir. Burada yakıt ağır yağ, motorin, kerozen, doğalgaz, gaz veya sıvı yakıt kombinasyonlarından biri olabilir. Prensip olarak yanma sistemi uygun olarak tasarlandığı takdirde herhangi bir tür yakıt kullanılabilir.

Gaz türbinlerinde önemli olan kullanılan yakıtın türü değil, kızgın havanın elde edilmesidir. Yaklaşık 1200 derecedeki kızgın hava nozullarda kısmen hız enerjisine dönüştürebilecek olan belli bir miktardaki ısıyı ihtiva eder. Yüksek hız kazanan hava gaz türbini seyyar kanatlarında yön değiştirir ve türbin tekerleğinin dönmesini sağlayacak olan bir itme kuvveti oluşturur. Bu olay 2. hatta 3. tekerlekte de kendini tekrar edebilir.

Gaz türbinleri çeşitli amaçlar için kullanılır:

•  Jeneratör çalıştırma

•  Kompresör çalıştırma

•  Uçak ve gemilerin çalıştırılması

Çalışma prensibi:

Prensip olarak bir gaz türbini bir dizel motoru veya patlamalı motor gibi içten yanmalı bir makinadır. Bu makinanın izlediği proses hava girişi, sıkıştırma, genişletme ve egzos adımlarından oluşmaktadır. Gaz türbini çevrimi rahatlıkla bir içten yanmalı motor çevrimini ile karşılaştırılabilir.

Atmosfer havası bir kompresörle emilir ve 6....12 bar lık basınçla sıkıştırılır. Sıkıştırmadan dolayı sıcaklık artacaktır. Hava bundan sonra yanma odasına geçer, yakıt nozulların püskürttüğü yakıt ile karışır. Yanan yakıt sabit basınç altında gaz (hava + yanma gazları) sıcaklığını yükseltir. Kızgın gazlar mekanik işin elde edileceği türbin boyunca genişler. Elde edilen işin bir kısmı kompresörü çalıştırmak için kullanılır geri kalan iş ise diğer amaçlar için kullanılmak üzere çıkış şaftına iletilir. Bir gaz türbininin bir dizel veya patlamalı motora göre büyük farkı gaz türbininin çevriminin sürekli olmasıdır. Burada proses 2 veya 4 zamanlı motorlar gibi kesintiye uğramaz. Sıkıştırma yanma genişleme ve egzost adımları içerir. Bu ise pistonlu makinaların düzensiz torkuna göre bir avantaj olan çıkış şaftı üzerinden sabit bir tork alınması imkanını sağlar.

Önemli gaz türbini uygulamaları: Elektrik üretimi için jenaratör çalıştırma, Kompresör veya pompa çalıştırma,Elektrik ve buhar veya sıcak su üretimi kombinasyonu,Gemi ve tren çalıştırma.

Alıntıdır.

Arabada gaz türbini yoktur.

OZGUR.K

Otomobili: Golf II TD

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #10 : Nisan 17, 2008, 10:12:02 ÖS

Arabalarda gaz tribünü diye bişey var mı arkadaşlar?Ben hiç duymadım.Gaz tribünü jet motorlarında bulunur diye biliyorum.

Mk1GTI

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #11 : Nisan 17, 2008, 10:16:18 ÖS

Hocam adamın aklını iyice karıştırdın...    Şuna kısaca yassana normal bir araçta türbin olmaz diye.... Ben konuştum arkadaşla motorunda 500 ytl hesap çıkarmışlar.... Büyük ihtimal komple dağıtacaklar motoru... O fiyata anca komple motor yapılır...

golfu_var_desinler

Üyelik Bilgileri
teşekkür ederm yardımlarıız için
Yanıtla #12 : Nisan 18, 2008, 12:08:47 ÖS

teşekkür ederim arkadaşlar........

mördak

Otomobili: GTİ

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #13 : Nisan 18, 2008, 08:41:06 ÖS

neymıs parca ögrendınmı??

golfu_var_desinler

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #14 : Nisan 23, 2008, 09:28:39 ÖÖ

öğrendim abi adam torbo diyo ama motorcuya gösterdim motor yarıda dedi zaten arabanın alım satımındada problem varmış o yüzden ondan vazğeçtim
Eger sizlerin bildiğiniz 4 kapı 82 model ve üstü varsa 4 kapı olsun yeter dizel benzin degişmez alcam artık..

Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: