Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Yağ değişimi, hangi Yağ ?  (Okunma sayısı 10769 defa)

Çevrimdışı Mk1GTI

    Otomobil
    VW Golf mk1 GL
    Şehir
    Çanakkale
Ynt: Yağ değişimi, hangi Yağ ?
« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2012, 21:49:38 »
 Filtreler günümüz araçlarındada aynıdır yani universal malzemeler.. Çıkanı göster yağcılara yenisini verirler. Yağ filtren değişirken yağınıda değiştirmeyi unutma.

 Ben hava filtremi bile sanayide her yağcı yada filtre malzemesi satan yerde buluyorum örnek gösteriyorum VW diyorum adam raftan çıkartıyor veriyor hemde komik rakamlar.. Ama motor ustalarına bırakırsan yandın.. Usta gider yağcıdan filtreyi alır 5 e sana der 30 40 :)
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Ynt: Yağ değişimi, hangi Yağ ?
« Yanıtla #15 : 24 Haziran 2012, 22:13:00 »
Teşekkurler,  universal olduklarını kolay bulunur olduklarını bilmiyordum. 78 model diyince tiribe giriyorlar demekki . :)

Birde yağ filtreni değiştiriken yağını değiştirmeyi unutma dedin ya yıktın beni, mk1 gören masum köylüyüm şuan  :):)


Birde Ümraniye, Bostancı veya Göztepe taraflarında dizel motorun dilinden anlayan usta tavsiyesi verebilicek olan varmı ?

Ynt: Yağ değişimi, hangi Yağ ?
« Yanıtla #16 : 25 Haziran 2012, 16:49:51 »
arkadaşlar yağ için aslında bir genelleme yok kullandığınız aracın yaşı motor durumu önemlidir mesela 100.000 km yi geçmiş motorlarda (TABİİ MOTOR YAPILMASIDA BUNA DAHİL) ustalar motorun durumuna göre 20/50 de önerebilir ortalama motorda ben mobil 0/40 kullanıyorum sarı kapaklı tam sentetik habire devir cevirmezsseniz 15.000 km ye kadar değişimsiz gider vuruntu motor sesi azalır marka seçimi ise kişiseldir aslında ama kaliteli yağ markaları deyince aklıma mobil-castrol-motul diye düşünüyorum ...

Ynt: Yağ değişimi, hangi Yağ ?
« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2012, 17:29:20 »
yagların fıyatları cok degısken sımdı benım aracımın yag degısımı geldı mesela.. oncekılerde hep castrol mobıl kullandım 10 40 ama sımdı 15 40 katacagım mesela.. İ

ayrıca castrol mobıl gıbı markaların yagların cok pahalı gelıyo guzume 70 tl ve uzerı yanı.. ben tamırcılere sordugumda artık butun yaglar kalıtelı marka o kadar onemlı degıl dıye cvplar alıyorum... ben pederın clıo ya elf ın yagını katıyorum 10 40 37tl mesela.. sımdı golfe de elf ın 15 40 ını katacagım..
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı Mk1GTI

    Otomobil
    VW Golf mk1 GL
    Şehir
    Çanakkale
Ynt: Yağ değişimi, hangi Yağ ?
« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2012, 18:43:38 »
Ustanın hepsi kaliteli artık demesi hiçbirşey ifade etmiyor benim için...  Yapılan araştırmalar ve testler sonucu buna F1 otomobilleri, Rally car larda dahil   ELF ve Castrol ün gücü ve ARGE si ortada...  uzun yıllar Castrol kullanılmış motorlarda yıpranma eğrisi %30 larda..  4 mevsim olarak kullandığımız yarı sentetik ve tam sentetik yağlar zaten birsürü metali koruyucu katkı içermekte ve kesinlikle hiçbir katkı maddesi ilevesinide kabul etmiyorlar.. 

 Motorunuzu kontrol edin sıfır aldığınız yağ 3-4bin KM de simsiyah oluyorsa yağlama en üst seviyededir ve buda en iyi sonuçtur..  Çoğu usta siyah yağı görünce sorun var der ama bu yanlıştır.  Herkez uzun süre yağın ilk konulduğu gibi tertemiz olmasını ister ve böyle görülünce bilinki yağınız yanlış seçimdir...

  0 - 5 - 10 - 15 - 20w bu değer kış aylarındaki ortalama sıcaklık değerleridir. 30 - 40 - 50 - 60 buda yazın ortalama sıcaklık değerleridir, Bulunduğunuz bölgedeki soğuk hava ve sıcak hava şartlarına göre seçiminizi yapın..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"