Arkadaşlar merhaba ben KKTC'de okuyorum, dün aracı satın aldım, ustaya baktırdım ama pek ilgilenmedi burada ustalar pek Türkiye'deki gibi ilgilenmiyorlar çok paragözler.
Araç hakkında edindiğim bilgileri kısaca aktarayım;
Aldığımda üzerinde olan aksesuar ve parçalar Not: bu parçaların orjinalleri de sahibindeydi fakat çok hoş durduğu için istemedim
-Çelik Jant -spor lastikler -Golf GTI direksiyonu
Aracı aldığım kişi boyanın orjinal ilk boyası olduğunu söyledi, ufak tefek çürükler var fakat anladığım kadarıyla çok kritik çürükler değil, çok ufak bir kazası var aracın o da düzeltilmemiş, fotoğraflardan görebilirsiniz.
Benim gördüğüm ve canımın sıkıldığı bir tek şey var o da motor hava üflüyor, yağ çubuğunu çıkarttığımda biraz sıçratıyor yağı. Yazılarınızı okudum fakat dizel motor için de durum aynı mı? Beni bu durumda ne kadar idare eder?
Motorun fotoğraflarını da çekip sizlerle paylaşacağım, maddiyatımın imkan verdiğince bu aracı toparlamak istiyorum.
Her türlü yardım, yorum, fikir ve eleştirinize açığım (Not: Yıkıcı olmadığı sürece )
Fotoğraflar
Not: Yan çitası teybi takarken düştü. Tekrar takıcam.
totto, bende kktc de okudum ve yıllarca golf kullandım. lefkoşa sanayide Çağın Garaj Ozan usta bu arabaların tek uzmanı. Mağusadan Mete'nin (kırmızı gti zz) selamı var dersin. vw golf mekanik olarak adada tek numarası yanlış hatırlamıyorsam 542 8511442 .
Maşallah çok güzel ve orjinal... Jantlar değişik bir hava katmış araca... Karoser ve motor sorunu gerekirse tr de yaptırırsın... TR ye tatile filan geliyorsanız aracı bırakırsınız sanayiye hertürlü parçası bulunuyor ve temiz bir aracın bakımınıda yapmıyacak usta tr de azdır...
OZGUR.K, corrado_g60, nizam, golf-line2, mcsahan, fatih_06, Firestarter, Mk1GTI çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
mcsahan verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, sanırım önümüzdeki haftadan itibaren o ustayı bulup kanka olucaz, çünkü biliyosun ki ada da adam gibi usta değil, hiçbir şeyi bulmak kolay değil burada insanlar hala daha ZZ lerden bahsediyo çok can yakmışsınız
Aracı aldığım şahsın Lastik, Oto Yıkama ve Jant Dükkanı var, Jantların kalitesiz olduğunu zannetmiyorum (800 YTL gibi bir rakamdan bahsediyordu sadece jantlar için, tabi ne derece doğrudur bilmiyorum ) adam hobi olsun diye almış bu aracı üzerine satılık yazısı bile koymadı, tanıdık diye verdi aracı bana. Bu adadan giderken lütfen başkasına satma aracı, bana geri getir dedi, tabi ben aracı satmayı değil, alıp Türkiye'ye getirmeyi düşünüyorum (aramızda kalsın)
Arkadaşlar bu arada ben otomobilden çok iyi anlayan birisi değilim, yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum, verdiğiniz değerli bilgileri okuyorum, yerli ve yabancı kaynakları inceliyorum.
Aranızda olmak çok güzel, herkese çok teşekkür ederim.
araç soldan direksiyon,kıbrıs için zor olabilir...jantlar bencede olmamış,ya da araç çok yüksek ondanda kötü görünüo olabilir...onun haricinde güle güle kullan taş gibi golf
Eğer aracı sevdiysen ve getirme maliyetleri makulse çok diri bir mk1'e burada da binmiş olursun.Araban güzel içiyle dışıyla.
getirme maliyetlerini öğrenicem eğer makulse gerçekten elden çıkartmam bu mk1 i, inanamadım bu kadar temiz kalabildiğine, kapı içlerinde ve bagaj kapağında hala daha güvenlik yapıştırmaları duruyor ayrıca camlar da orjinal hala üzerinde Vw amblemleri duruyor
araç soldan direksiyon,kıbrıs için zor olabilir...jantlar bencede olmamış,ya da araç çok yüksek ondanda kötü görünüo olabilir...onun haricinde güle güle kullan taş gibi golf
önceki aracım da soldan direksiyondu, alıştım kıbrısta sol direksiyon kullanmaya jantlar aslında benim hoşuma gitti ama ben yeni bir Mk1 ciyim :P yaptığım araştırmalara göre Mk2 lerde BBS kullandıkları için genelde Mk1 lerde de sıkça BBS görülüyor, maddiyatım imkan verdikçe daha hoş bir hale getiricem (Mesela hoş bir BBS Jant takımı olabilir :P ).
Arkadaşlar bu arada debriyaj pedalına basarken gacır gucur ses geliyor, motor tarafından baktım bir sorun görünmüyor, balata da iyi durumdaymış, benim aklıma bağlantı noktalarını yağlamak geldi, siz ne önerirsiniz? Ses çıkartması dışında işlevsel bir problem yok.
Bu arada aracı bakıma aldıktan sonra çok abartı olmayacak şekilde modifiye de etmek istiyorum. Neler önerirsiniz?
Fikirleriniz, görüşleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler..!