Gönderen Konu: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D  (Okunma sayısı 5848 defa)

Çevrimdışı golf1_18gti

  • İleti: 26
    • Profili Görüntüle
rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« : 03 Kasım 2009, 00:28:56 »
Merhaba..
uzun zamandir istedigim golfume bugun kavustum... 1977 model yani küçük stoplar (1976 yapimi olabilir ama)
orjinal hali 1.1 benzin
krem rengi
krom tamponlar vs..
çürük hiç yok vuruk yok
ve ayrica arabanin sahibi rahibeler.. ilk sahibi

bunun disinda..
4 weberli 16v corrado motoru (pistonlar cam vs.. degismis durumda) sanirim 220beygir civari bi guc uretiyor
full 4 g60 fren sistemi
tabiki yaylar ve diger tum mod. parcalari

elimde bulunan golf 1 gti (1982) , golf 1 gtd (1983) , goılf 1 1.6 (1982) den bi tane guzel arac cikartmaya calisicam bakalim neye benziyicek.. en zoruda elektrik tesisati, fren sistemi ve diger parcalari uydurmak olucak :S ... fazla zaman yok yardim eden hic yok.. heralde 2 aya kadar ayaga kaldirabilirim arabayi.

araba bitincede bi golf 1 cikmaci dukkani acip geriye kalanlari saticam :D

en yakin zamanda foto ekliyicem..

sizce 16v 4weberli corrado motoru mu ?
yoksa 1.8 gti mi ?

Logged

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2009, 00:38:19 »
sizce 16v 4weberli corrado motoru mu ?
yoksa 1.8 gti mi ?

Merhaba,

kusuruma bakmayın ancak sizde dediklerinizi yapacak potansiyel görmedim nedense. Yanlış düşünüyor olabilirim ama dediklerinizi yapma potansiyeline sahip olsaydınız yukarıdaki soruyu sormazdınız. 16v 4 weberli bir motor ben görmedim. eğer gerçekten böyle bir projeniz varsa da kolaylıklar dilerim, en kısa sürede fotoğraflarını görmek dileğiyle...

Çevrimdışı golf1_18gti

  • İleti: 26
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2009, 00:40:57 »
bende sizde insanlara yardim edebilicek bir potansiyel gormedim.
size yarin o motorun fotografini cekerim sizde odaniza poster olarak asarsiniz.

forum ruhunun ve oldugunu insanlarin forumlari komplexlerini bastirmak ve cok bilmislik taslamak icin degil, bilmedikleri veya fikir almak istedikleri seyleri danismak icin kullandiklarini bence ogrenmelisiniz.

ayrica bir insani tanimadan onda ne gibi bir potansiyel olup olmadigina karar vermek sadece ezikliktir.

tesekkurler.

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2009, 10:24:21 »
İyi de ben kendi fikrimi söyledim sadece. çünkü eğer söylediğinizi yapabilecek bilgi birikimine sahip olsaydınız o soruyu sormazdınız diye düşünüyorum. kaldı ki ben zaten yukarıda yazmışım eğer öyle bir projeniz varsa kolaylıklar dilerim diye. Eğer bilgi sahibi olmadan bu işe bulaştıysanız da bence biraz araştırıp öyle devam edin. Beni de yaptığım arabaları da anlatmama gerek yok, sizin bildiğiniz kadar benim unuttuğum var.

Bu arada size yardım edeyim. Corrado'nun fabrikasyon olarak bahsettiğiniz güçleri üreten motor seçeneği yok. Atmosferik bir 4 silindir 16v araca 4 tane weber karbüratör takarsanız (ki bunları sığdıracak yer önemli) o araba zaten hava yakıt karışımını iyi yapamayacağı için yürümez. Emme manifoldu ile de ciddi oynamalar yapmak gerekebilir. kısacası yakıt fazla gelir. 4 weber dediğiniz çift boğazlı dual weber ise o ayrı tabi. İyi bir seçim olur ama aracın orijinal enjeksiyon sistemi varsa onu direk golfe geçirip onunla da oynayabilirsiniz enjektörü büyüterek.

Ben düşündüklerimi, fikirlerimi söyledim. Burası bir forum, dolayısıyla herkesin farklı fikirleri olur. Eğer işinize gelmeyen yorumları kaldıramayacaksanız benimle olduğu gibi başka insanlarla da polemiğe girersiniz. Aracınızın fotoğraflarını merakla bekliyorum. Kolay gelsin.

Edit: Ha bu arada insanı tanımadan karar vermek ezikliktir demişsiniz, google'a mecamir yazıp türkçe sayfalarda araştırmanızı tavsiye ederim. Görseller bölümüne de göz atın. Belki yapmak istediğiniz şeylerden bazılarını benim yaptıklarım arasında bulabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2009, 10:25:49 Gönderen: mecamir »

Çevrimdışı golf1_18gti

  • İleti: 26
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2009, 11:11:08 »
sagolun ama yardim etmeyi on yarginizdan once deneseydiniz daha iyi olurdu.

bu forumdaki herkes 10 sene sanayide calismis veya bunun okulunu okumus insanlar degil.

bu ise yeni baslamis ve bir seyler paylasmak ve ogrenmek isteyen kisilerde bu foruma yazilar yazabilir.
sizin gibi arabalar hakkinda herseyi bilen onlarca araba restore etmis motorlari cok iyi taniyan biriside bu forumda yazabilir,
benim gibi bu konularla amator olarak ilgilenen ama birseyler yapmaya calisan ve bunun icin zamanini, inancini ve parasini bu ise ayirmis biride bu forumda yer alabilir...

ayrica biraz arastirin demissiniz ? burayi neden arastirmak icin yanlis yer olarak goruyorsunuz anlamadim...

neyse konuyu uzatmaya gerek yok, googleda sizi arastirmamada gerek yok ama insanlarin hevesini kirmak konusunda cok basarilisiniz.

Tesekkurler.

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2009, 11:23:05 »
Yanlış anlamayın hevesinizi kırmak gibi bir niyetim yok, olmadı da. Swap (motor değişikliği) önemli bir iştir. Bazı durumlarda çalıştığınız usta, motorlardan birini tanımıyor olabilir. Ve siz motorun karakteristik özelliklerini o ustaya anlatarak yol göstermek durumunda kalabilirsiniz. O yüzden ben bilgi sahibi olmadan bu işe bulaşmayın dedim. Burada da araştırıp bilgi edinebilirsiniz tabii ki. Ancak daha fazla teknik bilgiye ihtiyacınız olacaktır. Araca yüklemeyi düşündüğünüz corrado motorunun kodunu verirseniz daha detaylı bilgiler verebilirim. Bildiğim kadarıyla Corrado'ların en güçlü motoru 2.9 V6 12 valf 187 hp. eğer yükleyeceğiniz motor bu ise ona göre ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırız. 1.8 Gti motorları Corrado motorlarının yanında zayıf kalır ancak sizin aracınıza daha kolay swaplanırlar.

Amacım heves kırmak değil, insanların bir işe bilmeden başlayıp hayal kırıklığı yaşamalarını önlemek  ;) Kolay gelsin.

Çevrimdışı ®oyal

  • İleti: 2238
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: T5'04
  • Şehir: Bursa
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2009, 11:26:08 »
Mehmet Can son yazını başta yazsaydın şimdi arkadaş işe başlamıştı bile. :)

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2009, 11:29:46 »
:) bazen olur böyle. kötü bir niyetim yoktu. onca emek, para, vakit harcanıp sonucun hüsran olması beni daha çok üzer.

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2009, 11:32:18 »
Bu arada forumdan bir arkadaşımız VW 1303'e V6 motor swapladı. Projesi yakında bitecek umarım. Şu an araç yürüyor (daha doğrusu koşuyormuş). Benim de debriyaj sistemine ufak bir katkım oldu, o projeyi merakla bekliyorum. Bitince paylaşır araç sahibi  :)



Çevrimdışı Mk1GTI

  • İleti: 5819
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
  • Şehir: Çanakkale
Ynt: rahibeden satilik temiz 1977 golf 1 :D
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2009, 14:17:27 »
 Kısa ve öz bir açıklama yapayım sonrası senin zevkine ve zamanına kalmış...

 16v Çoklu Weber tabikide güçlü bir seçenek ama direk alıp mk1 e swap yapmaman gereken bir seçenek..  Kilo olarak motor aynı ağırlıkta ama güçlendirilmiş bir seçenek.. 220PS olduğuna göre sadece Karburatör değil Eksantirik, piston, Secman, Üst kapak gibi uygulamalarda var... Mk1 in standart şasesine baya yük getirecek bir güç var yani o yüzden mk1 in motor bölmesindeki şasilerde güçlendirme en azından şasi ve karoser kısımlarında dikme uygulaman şart... Birde yapabilirseniz mk2 motorunu komple ön takım travels sistemi ile atmanız yoksa mk1 in salıncak şasileri vazla dayanmayacaktır...

 Üzerindeki 1,8 motor uda iyi araştırmak lazım hangi motor daha seni tatmin edecek bunları araştırmak lazım... Daha seri ve daha az masraflı yol genelde 8V makinaya yoğunlaşmak yüksek devir gibi (10bin RPM gibi) unsurları 8V makina ile daha ucuza maletmek te var. 

 Ama sen enbaşta mk1 in şasilerine yoğunlaş standart hali ile bırakmamaya özen göster... Yani standart bırakılmış şasiye gidip güçlü bir motor ve fren sistemi o kasanın çabuk ölmesine yol açıcaktır...

 Ben orjinalciliği seven birisiyim ve yurt dışında olsam alıcağım mk1 GTI 81-82 model 1,6EG olurdu ve güç istediğimde bu motor üserinde yoğunlaşırdım ama sınırları dahilinde... Daha fazlası için mk2 16v makina yerine daha yeni nesil AUDI 1,8T 20V makina tercih ederdim...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"