Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: hararet göstergesi  (Okunma sayısı 1873 defa)

hararet göstergesi
« : 22 Aralık 2012, 20:29:45 »
bu konuda çok bilgi paylaşılmış  tekrar tekrar soruyorum kusuruma bakmayın.aracım 1.6 dizel. hararet göstergesi sıkışık trafikde bile beyaz çizginin üstüne çıkmıyor. uzun yolda biraz daha düşüyor.bu normalmidir.asıl sormak istediğim soru hararetin bu şekilde olmasının zararları nelerdir.şimdiden teşekkürler.

Ynt: hararet göstergesi
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2012, 22:14:42 »
beyaz cızgının ustunde oöması gerek tabıkıde hatta baya ustunde olması gerek gostergenın tam ortasında olması gerek...

senınde termostatın arızalı dostum... :)
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı fhrttn

  • Otomobil
    dizel golf mk1
    Şehir
    Ankara
Ynt: hararet göstergesi
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2012, 09:20:03 »
kardeşim takip ettiysen ben yakınlarda konuya değinmiştim.Benimde arabam 1.6 dizel aynı seninki gibi hararet hiç yükselmiyodu hatta uzun yolda tümden düşüyodu ve kaloriferde hiç ısıtmıyordu.gittim üstünden yazlık termsotat çıktı sende termostatına bi baktır tabi hararet ibren bozuk değil demi.neyse ben 87 behr marka termostat taktırdım baktım yine aynı verim alamadım sonra gittim usta aldığın termostat bozuk dedi yenisiyle değiştirdim şimdilik bi sorun yok .ama ahala hararet arkadaşların dedği gibi ortayı bulmuyor kaloriferde açıksa çeyerkte kalıyor hararet.Müşürün fişini çıkartıp motor bloğuna değdirdik hararet sona dayandı yani bozuk değil gibi ama yinede  ortayı bulamadım daha hararette bakıcam artık.Termostat değiştirirsen fan müşürünede baktır mutlaka.

Birde sana tavsiyem önce aracı çalıştır.bi 10 15 dakika sonra aç bi üst hortuma bak birde alt hortuma üst hortum sıcak alt hortum soğuk olması gerekiyo bak bakalım fan ne kadar zamanda açıcak fan açıcan hararete bi bak bakalım ne kadar yükselmiş.Baktın üst hortumla alt hortumun ısınma süreleri yakınsa termostat ya yazlık ya bozuk yada termostat yoktur. o zaman termostatı değiştir.çünkü motor ısınınca daha güzel randuman alırsın arabadan ben yaşadım çünki en az kış için 87 lik taktır dikkat et termostat ların bozuk çıkma oranı yüksek.çok uzun yazdım kusura bakmayın kolay gelsn.

tabi bunları yaparken araç çalışsın ısınsın iyice bak bakalım hararet yükseliyomu fan nerde açıyo boruların sıcaklığı ne durumda buna göre tespit edebilirsin.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2012, 09:22:46 Gönderen: fhrttn »