Gönderen Konu: Vw Golf Mk1 Diesel (Dün Aldım, yorum, eleştiri ve yardımlarınızı bekliyorum)  (Okunma sayısı 15858 defa)

Çevrimdışı totto

  •  
  • İleti: 4
    • Profili Görüntüle
araç çok diri kalmış.
güle güle kullanın.
makinistmi diyorlardı kıbrıstaki ustalara  :)

evet ilk duyduğumda ben çok gülmüştüm, makinist deniliyor burada :D

Eğer aracı sevdiysen ve getirme maliyetleri makulse çok diri bir mk1'e burada da binmiş olursun.Araban güzel içiyle dışıyla.

getirme maliyetlerini öğrenicem eğer makulse gerçekten elden çıkartmam bu mk1 i, inanamadım bu kadar temiz kalabildiğine, kapı içlerinde ve bagaj kapağında hala daha güvenlik yapıştırmaları duruyor :) ayrıca camlar da orjinal hala üzerinde Vw amblemleri duruyor :)

araç soldan direksiyon,kıbrıs için zor olabilir...jantlar bencede olmamış,ya da araç çok yüksek ondanda kötü görünüo olabilir...onun haricinde güle güle kullan taş gibi golf  >:(  :tamamdir

önceki aracım da soldan direksiyondu, alıştım kıbrısta sol direksiyon kullanmaya :) jantlar aslında benim hoşuma gitti ama ben yeni bir Mk1 ciyim :P yaptığım araştırmalara göre Mk2 lerde BBS kullandıkları için genelde Mk1 lerde de sıkça BBS görülüyor, maddiyatım imkan verdikçe daha hoş bir hale getiricem (Mesela hoş bir BBS Jant takımı olabilir :P ).

Arkadaşlar bu arada debriyaj pedalına basarken gacır gucur ses geliyor, motor tarafından baktım bir sorun görünmüyor, balata da iyi durumdaymış, benim aklıma bağlantı noktalarını yağlamak geldi, siz ne önerirsiniz? Ses çıkartması dışında işlevsel bir problem yok.

Bu arada aracı bakıma aldıktan sonra  çok abartı olmayacak şekilde modifiye de etmek istiyorum. Neler önerirsiniz?

Fikirleriniz, görüşleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler..!

Çevrimdışı Mk1GTI

  • İleti: 5819
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
  • Şehir: Çanakkale
Karoserde mod bizim araçlara çok fazla gitmiyor işin açıkçası sadece bakımlı görünüş, Kısa yay, 15" jant, kristal far  ve bulursan siyah yada led li stop... Bunları uyguladığın zaman çok sert bir mk1 ortaya çıkıyor.. Tampon uzatma çamurluk genişletme bizim araçlara çok fazla yakışmıyor işin açıkçası...  Aracın çok orjinal durumda ve karoserine hiçbir ilave yapma derim haaa bide far kaşı ve ön karlık kısa tip harika olacak inan bana...

 Cam renginide biraz koyultabilirsin... 

Örnek :


"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı nitro2

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
ya senin boya parlıyor maaşallah aman nazar değmesin benimde araba aynı dertlerden muzdarip maliyetini banada bildir hayırlı olsun

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Totto arkadaş, arabana güzel bi spo rcant takımı,bi de ince yanak lastik...Arabayı da biraz hafif çökerttin mi alacağın lastik ebadına göre işte o zaman işlem tamam bence..Araban orjinal,güzel ve sade.Sadeliğini ekstra bişeyler taktırarak bozma.Yeni alacağın lastik ve cant arabanın  çok güzel olmasına  yeterli  olur bence.Debriyajın üst tarafına biraz da gres yağı tamam.O arabanın güzelliği orijinalliği ve sadeliğinde.

Çevrimdışı totto

  •  
  • İleti: 4
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar dün aracın egsoz emisyon testini yaptırdım, geçti. Aldığım adamın yanına gittim birlikte debriyaj telini söktük, içini hava tabancasıyla temizledikten sonra motor yağı döktük ve geri taktık, artık debriyajdan ses gelmiyor.

Hava üfleme olayını da söyledim, bendeki yağ sıçratmanın hava üflemeyle ilgisi yokmuş. Tabi ne derece doğru bilemiyorum.

Dönüşte bir de hurdalıktan geçtim, benim aracın sağ ayna camı ve sağ arka çamurluk plastiği yoktu, bir ayna birde çamurluk plastiği söktüm tam oldu :D

Aynayı nasıl takabilirim? Hurda araçtan aynayı sökerken epey uğraştık çünkü kapının iç tarafında somun, conta bir sürü şey vardı, hurdalıktaki adam direk kapıyı parçaladı ayna için :( Benim ihtiyacım olan sadece camı. Çerçeveyi sökmeyi denedim ama beceremedim, sanırım komple aynayı değiştirmem gerekiyor.Bu durumu nasıl halledebilirim?

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla 15'' güzel bir jant takımı, ona uygun ince yanaklı spor lastikler, kısa yay  yeterli olacak.

Bunlara ilave olarak bir tane çiftl egsoz ucu takmayı düşünüyorum

ya senin boya parlıyor maaşallah aman nazar değmesin benimde araba aynı dertlerden muzdarip maliyetini banada bildir hayırlı olsun

boyaya hiçbir şey yapmamışlar hala orjinal boyası, ama boyatmayı düşünürsen Vw nin pearl serileri var boyada, hafif simli gibi oluyor, çok güzel gider diye düşünüyorum.

Çevrimdışı cabrio63

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 1930
    • Profili Görüntüle
mk1 lerde iki tip ayna bulunur,biri dışardan ayarlanan ince tip,diğeri içerde ayarlanabilen kalın tip.sendeki ince tip gördüğüm kadarıyla.aynayı sökmek için döşemeyi söküp içerdeki bağlantı vidalarını gevşetmen yeterli...