Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Yola çıkacaklar dikkat; eylem nedeniyle otoyolda trafik felç  (Okunma sayısı 1800 defa)

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
Gişelerde pankart açarak trafiği durduran eylemcilere, bazı araç sürücüleri destek verirken bazıları da trafiğin kapatılmasına tepki gösterdi. 

KESK'e bağlı YAPI-YOL SEN'in ''ücret artışı, fiili hizmet zammı ve otoyollarla köprülerin ücretsiz olması'' talepleriyle otoyol gişelerinde iş yavaşlatma eylemi başlattı.

Eylem nedeniyle Çamlıca gişelerinde uzun araç kuyruklarının oluşmasıyla trafik felç oldu. Gişelerde pankart açarak trafiği durduran eylemcilere, bazı araç sürücüleri destek verirken bazıları da trafiğin kapatılmasına tepki gösterdi. Saat 13.00'da başlayan eylem saat 14.00'te de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başladı. İş yavaşlatma eylemleri akşam 19:00'a kadar devam edecek.

Otoyollardaki iş yavaşlatma eylemi nedeniyle KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve KESK'e bağlı Yapı Yol _ Sendikası Genel Başkanı Bedri Tekin'in de aralarında bulunduğu bir gurup Ümraniye Çamlıca gişelerinde eylem yaptı. Yaptıkları eylemle ilgili basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, iş yavaşlatma gerekçelerini, ücret artışı ve kamu hizmetlerinin nitelikli verilmesi şeklinde açıkladı. İnsanca yaşama ücreti, iş güvencesi, toplu sözleşme hakkı ve nitelikli kamu hizmeti istediklerini belerten Tombul, "Başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere bütün Türkiye'de alanlara çıkacağız.. Yarın bütün vatandaşlarımız sıkıntı çekecek. Ama 364 gün hizmetin aksamaması için vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamalarını istiyoruz.'' diye konuştu. Yapı-Yol

Sen Genel Başkanı Bedri Tekin de 14 Eylül 2006 tarihinde köprü ve otoyol gişelerinde iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını ve o gün Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde yaptıkları görüşmenin ardından eylemi erken bitirdiklerini hatırlattı. Tekin, bu görüşme üzerine hükümete taleplerinin gerçekleşmesi için Aralık ayına kadar süre verdiklerini ancak bir gelişme olmaması üzerine bugün yeniden eylem yaptıklarını, yarın da KESK'in iş bırakma eylemine katılacaklarını, köprü ve otoyol gişelerinde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Açıklamanın ardından Yapı-Yol Sen üyeleri, sloganlar atarak gişelerin önünde pankart açtı. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise gişe çalışanlarını görevleri başında ziyaret etti. Bu sırada gişelerden geçmeyi bekleyen bazı araç sürücüleri korna çalarak destek oldu. Ancak eylem nedeniyle trafikte takılan çok sayıda araç sahibi göstericilere tepki gösterdi.
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz