Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Elektrikli Cam Motoru Tamiri ile İlgili bir Soru?  (Okunma sayısı 5245 defa)

Elektrikli Cam Motoru Tamiri ile İlgili bir Soru?
« : 17 Ağustos 2014, 00:35:35 »
Merhaba arkadaşlar Transporter t4 marka aracımın sol cam motoru arızalandı daha önce kendim yapmıştım kollektörler kömürlerini değişmeme rağmen randuman alamadım, bir kez daha değiştim sonuç fiyafko cam çok ağır dönüyor ve kollektörün bittiğine kesin olarak karar verdim. Eğer elinde çıkma temiz motor olan varsa da tekliflerinizi beklerim Polo 6N2 motoru da olabilir.

Sormak istediğim asıl şey, bu motorların bobonajcılar tarafından tamiri mümkün mü? Yani kollektör değişilebilir mi?

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa

Çevrimdışı Frequency

  • Otomobil
    Skoda Fabia HTP
    Şehir
    Ankara
Ynt: Elektrikli Cam Motoru Tamiri ile İlgili bir Soru?
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2014, 09:20:58 »
Motordan ziyade, cam mekaniğine bakıldı mı? yağsız, bakımsız, halatları dolanmış falan olup da motoru zorluyor olabilir, hangi motoru taksanız zorlanır bu durumda.
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)

Ynt: Elektrikli Cam Motoru Tamiri ile İlgili bir Soru?
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2014, 23:14:01 »
Arkadaşlar teşekkürler krikoyu motorla birlikte çıkma almıştım kömürleri bitmişti kendim değiştim kömürleri, ilk taktığım kömürler şarj dinamosu kömürüydü randuman alamadım motor ağır çalıştı, sonra silecek kömürü taktım güzel kömürdü yumuşaktı tabi kömürleri uydurdum eğeleyerek kısalttım. Ama hem kömüre taktığım yay hem de daha önceden kullandığım sert kömürler uyum sağlamadığından motorun konnektörünü bozdu, ben de mecbur yeni cam krikolu motor aldım VALEO marka 225 tl

Eğer cam motorunuz bozulursa silecek kömürünü uydurmayı deneyebilirsiniz. Tabi kömürler kollektöre değecek şekilde oval ve kavisli şekilde törpülenmeli ve kesinlikle orjinal yayı kullanılmalı bu şekilde belki olabilir. Eğer motoru bilgisayarın powerine veya aküye bağladığınızda ağır dönüyorsa tek sçeenek yenisini almak olacaktır.