Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee  (Okunma sayısı 106548 defa)

Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« : 27 Ocak 2008, 01:48:00 »
Merhaba arkadaslar.Benim gibi ticari araclarla ilgilenenler yada ilgilenmek zorunda olan arkadaslarim icin haber niteligi tasimasini istedigim bir topik acmak istedim.Bu topikte 2008 yilinin ikinci yarisinda piyasaya surulmesi beklenen yeni kasa partner in tepee modelini konusalim istedim.(tepee demek su an ki adventure+bazi opsiyonlar demek.Hafif arazi kosullarina uygun olarak uretilen partner modeli)
Bu araci 2-3 hafta once bir dergide gormustum ve dergideki tek fotografindan esinlenerek arastirmaya basladim.Google arama motorlari derdime derman olmadilar.Uzun arastirmalarim sonucunda yahoo ve diger arama motorlarini kullanarak derdime deva olabilecek niteleikte siteler buldum ve anladim ki tek basina google arama motoru yetmiyor...Bu topikte okuyacaginiz ve goreceginiz fotograflar uzun arastirmalar sonucu buldum ve hepsini bir topikte birlestirmek istedim.Simdiden keyfini cikarin derim ::)

Aracin gorunusu bence 10 numara olmus.Heleki on tasarim su ana kadar gordugum ticari araclar icerisinde bence en iyisi.Arka tasarim ve yan camlardaki tasarim beni biraz hayal kirikligina ugratsa da genel anlamda tasarimi begendim.









Aracta yenilikler meydana gelmis.Ozellikle tavan kismi beni buyuledi.Tabi bu haliyle Turkiye ye gelir mi bilemem.Ama gelirse ticari aracta MPV araclari aratmayan ozellikleri bulabilmis olacagiz.



Aracin arka diz ve bas mesafesi fotolardan anlasildigi kadariyla epey genis.Ayrica on koltuklarin arkasi da islevsellik yonunden bu araca testlerde ekstra puan getirecektir.Dikkatinizi cekti mi bilemem ama su anki ticarilerin ozellikle arka kisimlari yolcular icin cok kullanissiz ve kalitesiz.Partner de on kapi iclerindeki kalite olsun kol dayama olsun arka kisimdaki cam kenarlarinin kaplamalari olsun koltuklarin sitili olsun bu siniftaki gelismeyi bize resmen gosteriyor.











Aracin cussesini tasiyabilmesi icin 1.6 HDI 75-90 ve 110 hp lik motorlar gorev alacak.Edindigim bir bilgiye gore de 308 modelinde yer alacak butun motorlar kullanilacakmis(dizellerden bahsediyorum)Tabi Turkiye ye hangi motorlar gelir bilemiyorum.Aracin bagaj hacmide hayli genis gorunuyor.Ticari araclarin ortalama bagaj hacimleriyle esdeger gibi.Tabi resimdeki goruntuye gore yorum yapiyorum gercek degerleri bende bilmiyorum.
Bir noktaya dikkatinizi cekmek isterim.O da bagaj alanindaki plastik kaplama.Bu bir ticari arac icin cok onemli bir mevzuu.Su anda ticari araclarin neredeyse hepsinde bagaj dosemesi ekstra olarak aliniyor(combo haric).Bu aracta ise standart olarak sunulmus.Tabi Turkiye de boyle olur mu bilemem ama boyle olmasini isterim.Izalasyon icin cok buyuk bir avantaj...


Ayrica Tepee modelinde Standart olarak ESP, ABS, REf sistemi kullanilacak.Yine ticari araclarda bir ilk olarak standartlarinda hiz sabitleme sistemi bulunacak.


Aracin boyutlarinda da onemli sayilabilecek duzeyde bir degisme yasanmis.Buyrun simdiki partner modelleriyle karsilastirmak isteyenler icin:






Sonuc olarak arac hakkinda edindigim bilgiler ve fotolara bakara bu aracin ticari araclar sinifinda yeni bir cigir acacagidir.Segmentine getirdigi yenilikler olsun-dis dizayniyla olsun ve donanimiyla olsun ticari araclar sinifinda MPV araclari aratmayacak yenilikleri partner getirecek gibi gorunuyor.
Fakat hepimizin bildigi gibi bu aracin satmasi tamamen marka imajina bagli...
Sahsen bir Peugeot araci almak istersen durup bir defa daha dusunmeliyim.Hem gurultulu hdi motorlari hem cikardigi arizalar hem servislerin durumu hemde marka kalitesinin dusuklugu nedeniyle Peugeot araclarina yaklasmak icin iyice dusunmek gerekiyor.
Temennim insallah 206 ve ozellikle 307 de yasanan problemlerin bu aracta yasanmamasi ve Peugeot un kendine ozgu bir kitleye hizmet etmesidir.
Arac hakkinda detaylara ulastikca bu topikte paylasimlara devam edecegim.
Sira sizlerin gorusunde...

Saygilar...
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2008, 01:52:07 Gönderen: Halil Kara »

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2008, 01:59:54 »
Çok fonksiyonel ve şık olarak tasarlanmış iç mekana karşın, bana göre aracın tek dezavantajı; Renault çizgilerini taşıyan bir tasarıma sahip olması.

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2008, 02:27:20 »
Araçtan çok araştırman beni büyüledi Halil eline sağlık... Araçda güzel olmuş ama :D
pOWERED by istanbuloSSS

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2008, 03:54:12 »
Valla bu sefer 10 numara donanım.
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2008, 08:02:22 »
Halil'e ve Peugeota helal olsun vw gibi değil gösterdiği araçtan eksiltip  piyasaya sunması.  :tamamdir

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2008, 08:33:07 »
çok kullanışlı gibi görünüyor..
OLD SCHOOL  MK2 ....

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2008, 12:15:42 »
Begenmenize sevindim arkadaslar.Insallah Turkiye ye bu sekilde gelir...

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2008, 12:35:25 »
Eski Partnerlerin üzerine gerçekten ilaç gibi geldi.Tasarım ve fonksiyonları gayet güzel olmuş.Paylaşım için Halil Abi'ye teşekkürler...

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2008, 12:46:07 »
arka kapı bagaj camına dikkat ettinizmi? suv 4x4 araçlar gibi menteşeli açılıyor. :o

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2008, 01:27:17 »
arka kapı bagaj camına dikkat ettinizmi? suv 4x4 araçlar gibi menteşeli açılıyor. :o

Abicim arka kisimda bilmem dikkatini cekti mi ama sanki nissan pathfinder den esinlenmis tasarim olarak.Camin sekli-arka stoplar ve tampon bolumunde bence gozle gorulur derecede pathfinder den esinlenmis.Haa kotu olmus mu dersen bence gayet guzel olmus ama daha ozgun bir tasarim olsa hayir demezdik :)
Buyrun karsilastirin:

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2008, 01:30:20 »
Eski Partnerlerin üzerine gerçekten ilaç gibi geldi.Tasarım ve fonksiyonları gayet güzel olmuş.Paylaşım için Halil Abi'ye teşekkürler...

Rica ederim Ahmetcim begenmene sevindim.Evet su anki partner kasasina gore epey radikal cizgiler gelmis diyebiliriz.Bu sadece partner icin degil tum yenilenecek ticariler icin gecerli diyebiliriz.Yeni kasa kangoo da aynen cok degisiklik oldu.Bu aracta da bazi yerlerde yeni kangoo dan izler gorebiliyoruz.Anlasilan yeni ticarilerde ticari arac kavrami epey degisecek gibi.En azindan binek versiyonlari icin bu soz konusu olabilir.

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2008, 02:45:29 »
halil arastırma ve bilgilendirme için teşekkür ederim dediğin gibi ticari araç almayı düşünenler açısından iyi bir seçenek olacaga benziyor, seninde üstünde durdugun türkiyeye gelecek standartlar ve kalite aklımıza soru isareti bırakacak gibi gözüküyor türkiyeye gelsin bi yollarda görelim ona göre herkesin tansiyonu belli olur.

saygılar..
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2008, 15:36:53 »
Halil kardesim paylaşımın icin tesekkürler, gercekten arac basarılı olmus, pugcular güzel iş çıkartmışlar...
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Ynt: Yeni nesil Peugeot Partner Tepee
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2008, 14:40:16 »
Sevgili abilerim, kardeslerim Partner Tepee hakkinda yeni gelismeler var mi acaba bilgisi olan var mi?
Pug a mail attim arac ne zaman gelecek acaba bilgilerinizden yararlanmak isterim...