Gönderen Konu: VW’ nin Cenevre yenilikleri  (Okunma sayısı 3529 defa)

Çevrimdışı TuningLINE

  • İleti: 2943
  • Polo Community
    • Profili Görüntüle
VW’ nin Cenevre yenilikleri
« : 07 Mart 2007, 12:31:05 »
YENİ GOLF VARIANT VE PASSAT BLUEMOTION DÜNYADA İLK KEZ SERGİLENECEK!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2007 Cenevre Otomobil Fuarı’nda iki yeni modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirecek. Dünyanın en çok satan station wagon modeli unvanına sahip Golf Variant’ın yeni nesliyle üstün motor teknolojisine sahip Passat Bluemotion da Cenevre’nin yıldızları arasında yer alacak!







Bununla birlikte Phaeton modelinin Euro 5 standartlarına uygun yeni V6 TDI motorlu versiyonu ile makyajlı Touareg’in Blue TDI versiyonu yine Cenevre’de tanıtılacak!

6 Mart tarihinde kapılarını açacak olan 77. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Volkswagen’de birçok yeniliği ilk kez tanıtacak. Dünya çapında 1993 yılından bu yana 1.2 milyon adetten fazla satan Golf Variant’ın 3. nesil versiyonu, VW’nin Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olarak ön plana çıkıyor. Passat Variant’ı andırmasına rağmen kendine has karakteristik özelliklere sahip tasarımlı Golf Variant’ın yüzü ise Jetta modeline daha yakın duran bir yapıya sahip. 505 litrelik bagaj hacmine sahip VW Golf Variant’ın arka koltukları katlandığında sunulan yükleme hacmi, 1550 litreye yükseliyor.





Alman otomobil üreticisinin İsviçre’deki fuardaki bir diğer önemli yeniği ise Passat Bluemotion olacak. Passat model ailesinin en ekonomik versiyonu olarak dikkat çekecek olan Passat Bluemotion’da yer alan 1.9 litrelik 105 HP gücündeki TDI motorun işletim sisteminde yapılan bir yazılım değişikliği, geliştirme mühendislerinin rölanti devrini düşürmesine olanak tanıdı. Böylece mühendisler turbo basıncını ve enjeksiyon zamanlaması ile ayrıca egzoz atığı ayarını da değiştirdiler. Böylece km başına 19 grama varan oranda daha az karbondioksit atık üreten motorlu Passat Bluemotion, 100 km’deki ortalama 5.1 litrelik yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

VW’nin Cenevre’deki son iki sürprizleri de yine ekonomik ve çevreci dizel motorlu yeni modeller oluşturuyor. Euro 5 emisyon normunu şimdiden karşılayabilen 238 HP’lik V6 TDI motorlu Phaeton ile nitrojen oksit emisyon atılımını % 90 oranında azaltan BlueTDI teknolojili Touareg, VW standının yenilikleri arasında yer alacak.

Yazı kaynağı: Otomobil Gazetesi | Otomobil Düyasının Haber ve Bilgi Kaynağı
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz

Çevrimdışı G60

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 3743
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
  • Şehir: Ankara
Ynt: VW’ nin Cenevre yenilikleri
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2007, 13:22:43 »
Dünyada en çok satıyor ancak Türkiye'de 50'yi geçmez sanırım sayısı.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı Erhan

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 2156
    • Profili Görüntüle
Ynt: VW’ nin Cenevre yenilikleri
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2007, 13:25:27 »
Bu Variantlar güzel oluyor, bir arkadaşımda passat variant vardı 1.8T highline konforlu rahat bir araçtı.