Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: VW' den dünyanın en temiz tdi motoru  (Okunma sayısı 2143 defa)

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
VW' den dünyanın en temiz tdi motoru
« : 26 Ocak 2007, 13:46:49 »


Volkswagen’in yanı sıra Audi ve DaimlerChrysler’in de katıldığı ve Kuzey Amerika pazarına yönelik düşük emisyonlu dizel motor teknoloji geliştirme programı olan BlueTec çalışmaları kapsamında VW’de Jetta modeli üzerinde “Dünyanın en temiz TDI motorunu” tanıttı. 2008 yılında seri üretim olarak yollara çıkmaya başlayacak olan VW Jetta Clean TDI, Kuzey Amerika’da şimdiye kadar 800 binden fazla dizel motorlu otomobil satışı gerçekleştiren VW markasının en önemli “yeni nesil temiz gücü” olacak!
 
Yeni nesil düşük emisyonlu temiz dizel motor teknolojileri geliştirme programının bir parçası olarak çalışmalarına devam eden Volkswagen, dünyanın en temiz TDI motorunu Jetta modeli üzerinde tanıttı. 2008 yılında Kuzey Amerika pazarında satışa sunulacak olan VW Jetta Clean TDI, global anlamda en sert emisyon normu olan Tier 2 / Bin 5 normunu karşılayabilmesi bakımından da bir adım öne çıkıyor.

A.B.D. pazarında California dışında şimdilik 4 eyalette daha geçerli olan bu emisyon normu, nitrojen oksit (NOx) emisyon oranını mil başına 70 mg gibi oldukça düşük bir değer ile sınırladığı için bu standartlara uyum sağlayabilmek adına VW mühendisleri yeni bir emisyon teknolojisi geliştirdiler. 2.0 litrelik TDI motorun ürettiği nitrojen oksitleri azaltılması üstüne yoğunlaşan VW mühendisleri, oksitlenme katalitik konvertörü ve egzoz sistemi içindeki parçacık filtresiyle bağlantılı iki sistem geliştirerek çözüme ulaştılar.

Nitrojen oksidi depolayan katalitik konvertör teknolojisi sayesinde % 90 oranında oranın da daha düşük emisyon normu elde edilebilirken, bu gazın bir süngeri andıran depolama sistemiyle emilimin gerçekleşmesi sağlanıyor. Parçacık filtresi ise sürücü fark etmeden düzenli olarak temizlenirken, motor yönetim sistemi de çalışma modlarını birkaç saniye içinde değiştirebilme özelliği gösteriyor.
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz