Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz  (Okunma sayısı 46269 defa)

Çevrimdışı suskun

  • Şehir
    İstanbul
  • Hamit GÜLSOY
TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« : 29 Şubat 2012, 23:53:39 »
TRAFİK SİGORTANIZ HAKKINDA
1. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortam (Trafik Sigortası) kendi arabama gelen hasarı karşılar mı?
Trafik Sigortası bir sorumluluk sigortasıdır. Amacı; aracınız ile başkasına vermiş olduğunuz zararı, Karayolları Trafik Kanununda belirlenen sorumluluğunuz ile orantılı olarak giderilmesinin teminidir. Dolayısıyla, kendinize ait araca ilişkin hasarların bu sigorta kapsamında karşılanması imkanı bulunmamaktadır. Kendinize ilişkin hasarlar, başka bir sigorta sözleşmesinin konusunu oluşturan Kasko Sigortasından karşılanır.

2. Zorunlu Sigortalara ilişkin hasar ödemeleri hangi süre içerisinde yapılmalıdır?
Motorlu araçlara ilişkin zorunlu sigortalarda Sigortacı tazminatı, ilgili Genel Şartta istenilen belgelerin eksiksiz olarak, şirketin merkez veya kuruluşlarına iletildiği tarihten itibaren sekiz iş günü içerisinde, poliçedeki teminat tutarları dahilinde ödemekle mükelleftir.
Zorunlu Deprem Sigortasında ise sigorta bedelini aşmamak kaydıyla, kesinleşmiş olan tazminat miktarı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bir ay içerisinde hak sahibine ödenmek zorundadır.

3. Aracımı el senedi ile başkasına sattım. Alan kişi bir kazaya karışır ise ben sorumlu olur muyum?

Evet. Mevzuata göre araçlara ilişkin mülkiyet değişikliği ancak noter satışı ile mümkündür. Bu nedenle, işleten sıfatınız kaybolmadığından, aracınızın karışmış olduğu kazalarda sorumluluğunuz devam etmektedir.

4. Aracına çarptığım kişi Trafik Sigortam olmasına rağmen, ortaya çıkan hasarı benden talep ediyor. Neden sigorta şirketime baş vurmuyorlar?
Mevzuat gereğince motorlu araçların neden olduğu trafik kazalarında zarar gören üçüncü şahıslar, kendilerine zarar veren kişiye ya da bu kişinin Trafik Sigortasını yapan sigorta şirketine başvurma hakkına sahiptir.

5. Geçen yıl yapmış olduğum kaza neticesinde karşı tarafa Trafik Sigortamdan ödenmesi gereken hasarın ödenmediğini yeni öğrendim. Ayrıca hasar tutarına ödenmeden geçen süre için bir de faiz işletilmiş. Bu durumda ne yapmalıyım?
Sizin sorumlu olduğunuz bir kaza sonrasında zarar gören kişiler, uğradıkları zararın giderilmesi için yasal olarak doğrudan tarafınıza ya da sigorta şirketinize başvurma hakkına sahiptirler. Böyle bir tazminat talebi ile karşılaşmanız durumunda ise sigorta şirketinizi haberdar ederek gerekli tazminat ödemesinin yapılmasını talep edebilir veya ödemeyi ilgili tarafa yapar ve sonrasında harcamanızın, sigorta şirketinizin yükümlülüğünde olan kısmını şirketinizden tahsil edebilirsiniz. Zarar gören kişinin hasarının, yasal süreler içerisinde sigorta şirketiniz tarafından ödenip ödenmediğini kontrol etmek, gelecekte bu tarz talepler ile karşılaşmanızı engelleyecektir.

6. Alkollü iken (yasal sınırın üzerinde) yaptığım kaza sonucu Trafik Sigortam, zarar verdiğim kişiye gerekli ödemeyi yaptıktan sonra bu tazminatı benden talep etti. Mağduriyete uğradığımı düşündüğüm böyle bir uygulama doğru mudur?
Trafik Sigortasının amacı, tarafınızca yapılan bir kaza neticesinde, Trafik Kanunu çerçevesinde sorumluluğunuzun karşılanmasıdır. Daha önemlisi, bu sigorta ile kazada zarar gören üçüncü şahısların mağduriyetleri giderilerek toplum güvenliği sağlanmaktadır. Toplum güvenliği ancak, vatandaşların kurallara uygun davranması ile sağlanabilir. Trafik güvenliği açısından Trafik Kanunu, “uyuşturucu ve keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkol nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin karayollarında araç sürmeleri yasaktır” hükmünü amirdir. Kanun, alkol kullanımına ilişkin sınırları ise Yönetmelik ile tespit etmektedir. Yönetmelik ise, taksi, dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücülerini alkollü araç kullanımından tamamen men etmekte, diğer araçların sürücülerine ise kandaki alkol miktarının 0.50 promil ile sınırlı olması şartıyla izin vermektedir.
Dolayısıyla, böyle bir durumda sigorta şirketinin herhangi bir tazminat ödemesi söz konusu değildir. Zarar gören üçüncü şahısların mağduriyetlerinin giderilmesi açısından, sigorta şirketi üçüncü şahıslara gerekli tazminat ödemesinde bulunur ve daha sonra kazaya neden olan alkollü araç sürücüsünden bu ödemeyi tahsil eder.

7. Ücretli park yerinde bulunan aracıma kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından çarpılması sonucu oluşan zararım nasıl karşılanabilir?
Trafik Kanununa göre, motorlu araçlar ile ilgili mesleki faaliyette bulunanlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yaptırmak zorundadırlar. Bu nedenle, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatında da motorlu araçlara ilişkin faaliyette bulunanlara yönelik yapılan düzenleme mevcuttur.
Bundan dolayı, parklarda, garajlarda, galerilerde, tamirhanelerde, servis istasyonlarında ve benzeri yerlerde meydana gelebilecek bir kaza neticesinde aracınızın zarar görmesi durumunda, aracınıza çarpan kişinin kimliğinin belli olması önem taşımaksızın, mesleki faaliyete ilişkin zorunlu sigortayı yapan sigorta şirketi, sigorta sözleşmesi limitleri dahilinde hasarınızı karşılar.

8. Trafik Sigortamın geçerli olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?
Trafik Sigortası Bilgi Merkezinden (TRAMER), satın almış olduğunuz Trafik Poliçenizin sahte olup olmadığı konusunda bilgi alınabilmektedir. Söz konusu bilgiyi Merkeze ait internet sayfasından yapacağınız poliçe sorgulaması ile de elde etmek mümkündür. Merkeze ait iletişim bilgileri aşağıda sunulmuştur:
Trafik Sigortası Bilgi Merkezi (TRAMER)
Büyükdere Cad. Büyükdere Plaza No:195 Kat:2 Levent/İSTANBUL
Tlf : 0212 281 11 44 web: www.tramer.org.tr
9. Trafik Sigortamı vade bitiminde ödemeyi unuttuğum için, gecikmiş olarak yaptırırken ne gibi bir uygulama söz konusudur?
Kazanılmış hasarsızlık indirim haklarınız kaybolmaksızın, geciktiğiniz süre ile ilgili ek prim uygulanmaktadır.

10. Trafik Sigortam manevi tazminat taleplerini karşılar mı?
Hayır, karşılamaz.

11. Trafik Sigortası primleri taksitlendirilebilir mi?
Trafik Sigortası primlerinin peşin tahsil edilmesi esastır. Sigorta primi ödenmeden teminat başlamaz. Ancak Sigorta Şirketleri günümüz ekonomik koşulları çerçevesinde Kredi Kartına taksit uygulamaları yapmaktadırlar.

12. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) Tarife ve Talimatında yer alan “araç başına / kaza başına” teminat tutarları ne anlama gelmektedir?
Söz konusu Tarife ve Talimat gereğince maddi hasar, sigortalı aracın, başka bir araca veya herhangi bir maddi varlığa (elektrik direği, dükkan vitrini, reklam levhası vb.) çarpması sonucu ortaya çıkan hasarlardır. Kazada tek bir tazminat talebinin olması durumunda, maddi teminat limiti bir araç için “araç başına” olarak belirlenen; diğer maddi varlıklar için ise “kaza başına” olarak belirlenendir.
Kazada birden fazla araç ve/veya diğer maddi varlıkların zarar görmesi ve birden çok tazminat talebinin bulunması durumunda ise; bir araç için ödenecek tazminat tutarı “araç başına” olarak belirlenen miktarı geçmeyecek olup, “kaza başına” olarak belirlenen teminat limiti, kazada zarar gören araç ve/veya diğer maddi varlıklar arasında ayrım yapılmaksızın oransal olarak dağıtılır.

13. Aracın kayıtlı olduğu il, Trafik Sigortası primini etkiler mi?
Evet. Araç işletenlerin kayıtlı oldukları illere göre Trafik Sigortası Tarife ve Talimatlarında belirtilen oranlarda il trafik yoğunluğu indirimi yapılır.

14. Trafik Sigortası kapsamında tedavi gördükten sonra ölen kişiye, hem tedavi, hem ölüm tazminatı ödenebilir mi? Geçici veya kalıcı iş görememe hali oluştuğunda, Trafik Sigortası bu zararı öder mi?

Evet. Poliçede belirtilen 2 ayrı teminatın 2 ayrı limitine kadar tazminat ödemesi yapılabilir. Önceden ödenen tedavi giderleri ölüm tazminatından mahsup edilemez. Tedavi giderleri dışında iş görememeye ilişkin tazminat, yine aynı teminat limiti ile sınırlı olmak kaydıyla ödenir.

15. Trafik kazasında zarar görenler, kazaya neden olan kişiye taleplerini ne kadar sürede yapmalıdır?
Zarar gören, kazaya neden olan kişiyi öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl içinde talebini bildirmek zorundadır. Ancak bu süre her halükarda 10 yıl ile sınırlıdır. Bu süre bittikten sonra yapılacak talepler karşılanmaz.

16. Trafik ve Kasko sigortaları bulunan aracımla bir yayaya çarptım. Yaralının herhangi bir sosyal güvencesi olmadığından ve hastane yekilileri tarafından “masrafları siz ödeyin daha sonra sigortanızdan alırsınız” dendiğinden hastane masraflarını ödedim. Ancak kazada %25 oranında kusurlu olduğum tespit edildi ve sigortam kusurum oranında ödeme yaptı. Bu uygulama doğru mudur?
Trafik ve Kasko sigortaları böyle durumlarda karşı tarafa verdiğiniz zararları kusurunuz oranında karşılar. Ödeme öncelikle Trafik sigortanız tarafından yapılır ve limitleri yetmediği takdirde Kasko poliçeniz devreye girer. Ayrıca Kasko poliçeniz aracınızda ve yolcularınızda meydana gelebilecek zararları kusur oranına bakmaksızın karşılar. Yani bu durumda masrafları, kusurunuz oranında ödemeniz gerekirdi.

17. Aracımın hem Kasko hem de Trafik poliçesi var. Karıştığım bir kazada önce hangi poliçem devreye girer?

Kazadaki kusur oranına göre poliçeleriniz devreye girer. Trafik poliçeniz kusurunuz oranında karşı tarafa vereceğiniz hasarı öncelikle öder. Yetersiz kaldığı durumlarda Kasko Poliçeniz devreye girer. Ancak Kasko poliçeniz her durumda kendi aracınızda meydana gelen hasarı öder ve kusurunuz yok ise karşı tarafa rücu eder. Hasarın tamamının rücu imkanı olan durumlarda ise Kasko Poliçenizin hasarsızlık indirimi etkilenmez.

18. İlave teminatlı Trafik Sigortaları var mıdır?

Sigorta şirketlerince artan mali sorumluluk, Koltuk Ferdi Kaza ve Hukuksal Koruma teminatları ile çekici gönderilmesi gibi hizmet teminatlarının da verildiği Trafik Sigortaları düzenlenebilmektedir. Kasko yapılması mümkün ya da ekonomik olmayan (10 yaşından büyük) araçlar için bu tarz trafik poliçesi yapılması tavsiye edilir. Anadolu Sigorta'nın bu alandaki ürünü Maksimum Trafik Sigortasıdır.
GÜVENCE HESABI
1. Güvence Hesabı Nedir?

Güvence Hesabı, kapsamında bulunan zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin bedeni olarak (sakatlık ve ölüm) zarar görenlerin tedavi masraflarını karşılamakta ve kaza sonrasında sakat kalma halinde sakatlık tazminatı, ölüm halinde ise ölenin desteğinden yoksun kalanlara destekten yoksun kalma tazminatı ödemektedir.


2. Güvence kapsamındaki sigortalar hangileridir?

- Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası)
- Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası
- Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası
- Tüpgaz Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
- Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
- Yeşil Kart Sigortası Ödemeleri


3. Güvence Kapsamı Nedir?

- Sigortalının tespit edilememesi durumunda kişiye gelen bedensel zararlar,
- Rizikonun meydana geldiği tarihte geçerli olan teminat tutarları dâhilinde sigortasını yaptırmamış olanların neden olduğu bedensel zararlar,
- Zorunlu sigorta teminat limitleri ile sigorta poliçesinde belirtilen teminat arasındaki fark kadar ödenecek bedensel tazminat tutarları,
- Sigorta şirketinin malî bünye zaafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde (Güvence Hesabı kapsamında kalan Zorunlu Sigortalar ile sınırlı olarak) ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararlar,
- Çalınmış veya gasp edilmiş bir aracın karıştığı kazada,13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca işletenin sorumlu tutulmadığı hallerde, kişiye gelen bedensel zararlar.
- Ayrıca Hesaba, Yeşil Kart Sigortası kapsamında Türkiye sınırları içinde meydana gelen zararlardan dolayı Büroca tekemmül ettirilen hasar dosyalarının tazminat ödemesi için Büro tarafından da başvurulabilir.


4. Başvuru Şekli, Süresi ve Başvuru Sırasında İstenen Belgeler:

Güvence Hesabı ile ilgili talepler için; söz konusu sigortanın tabii olduğu zamanaşımı süresi içinde yazılı olarak Hesaba başvurulmalıdır.
Hak sahiplerinin başvuru dilekçeleri ve aşağıda belirtilen belgelerle Güvence Hesabı'na başvurmaları gerekmektedir.


Ölüm Halinde Gereken Belgeler :

a. Kaza tespit tutanağı resmi tastikli sureti,
b. Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
c. Ölüm Raporu,
d. Ölenin mesleği ile gelir durumunu ve desteklik ilişkisini gösterir belge,
e. Hak sahiplerine Sosyal Güvenlik Kurumlarından gelir bağlanmış ise, bağlama kararı ile bağlanan gelirin peşin değerini gösteren belge,
f. Aile nüfus kaydı aslı ve veraset ilamı,
g. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.
h. Başvurunun vekil aracılığıyla yapılması halinde; Hazine Müsteşarlığının 05/11/2010 tarih ve 2010/18 sayılı Genelgesine uygun olarak düzenlenmiş vekaletname veya hak sahibinin beyanını içeren noter tasdikli belge.


Sakatlanma Halinde Gereken Belgeler :

a. Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
b. Hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
c. Maluliyet oranını gösterir hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
d. Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
e. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.
f. Başvurunun vekil aracılığıyla yapılması halinde; Hazine Müsteşarlığının 05/11/2010 tarih ve 2010/18 sayılı Genelgesine uygun olarak düzenlenmiş vekaletname veya hak sahibinin beyanını içeren noter tasdikli belge.
Sigortacılık Kanunu'nun 14.(c) maddesi uyarınca bedensel zararlar dışındaki maddi zararlar için Belgeler :
a. Poliçe sureti,
b. Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
c. Eksper Raporu,
d. Varsa mahkeme kararı sureti,
e. Hasar bedeli sigortalı tarafından ödenmiş ise ödeme ile ilgili belgelerin suretleri,
f. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.
Ödemeler :
Hesap yönetimince, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, tazminat miktarında ve hak sahiplerinde tereddüt bulunmadığı takdirde belirlenen miktar, hak sahiplerine ilgili banka aracılığı ile ödenir.

***Güvence Hesabı'nın sorumluluğu; rizikonun gerçekleştiği tarihte geçerli zorunlu sigorta poliçesinin teminat limitleri ile sınırlıdır.



5. Güvence Hesabı ne zaman kurulmuştur ve amacı nedir?

Güvence Hesabı 14 Haziran 2007 tarih, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'nun 14 üncü maddesiyle Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri bünyesinde kurulmuştur. Sigortacılık Kanunu'nun geçici 1 inci maddesi ile Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı'nın tüm sorumlulukları, varlıkları, alacakları ve yükümlülükleriyle birlikte Güvence Hesabı'na devir olmuştur.
Kapsamında bulunan zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin olarak; sigortalının belirlenememesi, rizikonun meydana geldiği tarihte geçerli sigortanın bulunmaması veya çalınmış veya gasp edilmiş araçlarla kazaya sebebiyet verilmesi durumlarında, kazalarda zarar gören kişilerin, sigorta güvencesinden yoksun kalmaları nedeniyle uğrayacakları bedeni zararların giderilmesi amacıyla kurulmuştur.
Hesabın bu amacına ek olarak, kapsamında bulunan zorunlu sigortaları yapan sigortacının mali bünye zafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlardan ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararların karşılanmasında Güvence Hesabı'nın görevleri arasında tanımlanmıştır.
alıntıdır :tamamdir
hepimize kazasız belasız günler
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2012, 02:18:02 Gönderen: SPoRTeXHauST »
H.G WORKS

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2012, 00:07:08 »
tesekkurler hamit abi eline saglik  :-*

Çevrimdışı dj_burak

  • Burak Çetin
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2012, 11:15:35 »
Eline sağlık abi biraz uzun gibi geldi sanki bana :)

Çevrimdışı htmetin

    Otomobil
    Mk4
  • Hasan Tekin METİN
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2012, 14:42:21 »
ne uzunmuş bea.. Hiç anlamam şu sigorta işlerinden.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2012, 17:49:59 »
kredi kartlarını da okumuyoruz zaten :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı suskun

  • Şehir
    İstanbul
  • Hamit GÜLSOY
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2012, 21:00:21 »
faydalı  ;)
H.G WORKS

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2012, 21:17:57 »
faydalı  ;)

çok  faydalı.

arkadaşlar bir arkadaşımın başına gelen durum tam da bununla ilgili. bilgisi olan varsa aktarabilirse sevinirim.

arkadaş şirket aracıyla bir kazaya karıştı. şirket karşı tarafın aracı tamirden çıkana kadar adama bir otomobil kiralamışlar. şimdi şirket sahibi aracının kaskosunu devreye sokmadan arkadaşımdan karşı taraf için kiralanan otomobilin kira bedeli+tamir bedellerini tahsil etmeye çalışıyor. her iki araç da kaskolu ve sigortalı. ama eleman şark kurnazlığı yapıyor. ben kendisine hiç bir şekilde ödeme yapmaması yönünde tavsiyede bulundum.  kaskonun mantığı ne? bu tür kazalar için yapılmıyor mu? işleme sokulmayacaksa neden kasko için paa ödüyor şirketin sahibi diyorum. arkadaş ise ya işten çıkartırlarsa vs biraz tedirgin davranıyor. kredi çekip ödeyeyim diyor. ne malum seni yine de işten çıkarmayacağı diyorum. susuyor.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı dj_burak

  • Burak Çetin
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2012, 18:49:15 »
bana şu sıralar bu bilgiler gerekli olucak sanırım bu sabah arabama vurup kaçtılar plakayıda alamadım :'(

Çevrimdışı iko

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2012, 17:17:56 »
çok  faydalı.

arkadaşlar bir arkadaşımın başına gelen durum tam da bununla ilgili. bilgisi olan varsa aktarabilirse sevinirim.

arkadaş şirket aracıyla bir kazaya karıştı. şirket karşı tarafın aracı tamirden çıkana kadar adama bir otomobil kiralamışlar. şimdi şirket sahibi aracının kaskosunu devreye sokmadan arkadaşımdan karşı taraf için kiralanan otomobilin kira bedeli+tamir bedellerini tahsil etmeye çalışıyor. her iki araç da kaskolu ve sigortalı. ama eleman şark kurnazlığı yapıyor. ben kendisine hiç bir şekilde ödeme yapmaması yönünde tavsiyede bulundum.  kaskonun mantığı ne? bu tür kazalar için yapılmıyor mu? işleme sokulmayacaksa neden kasko için paa ödüyor şirketin sahibi diyorum. arkadaş ise ya işten çıkartırlarsa vs biraz tedirgin davranıyor. kredi çekip ödeyeyim diyor. ne malum seni yine de işten çıkarmayacağı diyorum. susuyor.

abi direk hasarsızlık bozulmasın diye yapmış belli ki yoksa fahiş fiyatlara kasko yapıyorlar arkadaşın sakın ödemesin işten çıkması halinde de üzerine tazminat alır aksi halde yine işten çıkarsa tazminatı krediye gider valla..  :o

Çevrimdışı iko

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2012, 17:20:20 »
Sigorta işlemleriniz için yardımcı olabilirim. 0544 873 98 59-İlkay   ;D ;D

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #10 : 28 Haziran 2012, 21:59:54 »
aracım park halinde iken çarpıldı vuran şahısları bulamadım elimde polis tutanağı var hasarı sigorta karşılarmı ??? kaskom yok  :(
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2012, 22:03:52 Gönderen: sniper »

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2012, 23:38:12 »
vuran kişinin plakasınıda bulsan ordan trafik sigortasına ulaşırsın ordan kişiye en kötü ama kendi trafiginden yaptıramazsın

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #12 : 29 Haziran 2012, 22:45:21 »
kendi aracında oluşan hasarı kasko öder. karşı tarafta oluşan hasarı sigorta öder. yani aracında oluşan hasarı ancak karşı tarafın sigortası öder. İnşallah bulunur yapan soysuz da hasarın ödenir.

geçmiş  olsun
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Ynt: TRAFİK sigortası ile ilgili merak ettikleriniz
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2012, 15:42:12 »
sigorta her firmaya göre değişiklik gösteriyor. geçen sene axa bana 370 tl  verdi bu sene güneş sigortaya geçmiş acenta 580 tl dediler şok oldum bana uygun fiyat verecek biri lazım :)