Kendi kendimize yapabileceklerimiz page 5
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Ekim 13, 2008, 06:36:39 ÖS
74693 Mesaj 4365 Konu Gönderen: 3775 Üye
Son üye: znbznb
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Otomobil Forumu  |  Genel  |  Kendi kendimize yapabileceklerimiz
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Yazdır
Gönderen Konu: Kendi kendimize yapabileceklerimiz (Okunma Sayısı 10115 defa)
volksport
Volksport - Eralp

Otomobili: 6N 1.6 75ps volksport special edition 2000

Üyelik Bilgileri
Ynt: Kendi kendimize yapabileceklerimiz
Yanıtla #60 : Ocak 26, 2008, 10:44:14 ÖS

arkadaşımız bas kutusu yapmış o kutunun içine köpük strafor gibi bişiler yapıştırın daha ii ses alırsınız unutayın bas alınmak istenen yer sert olmıcak sert olunca bası keser içine strafır yapıştır yada dış cepe ısı yalıtım da kullanılan mazemeler var onları kesip yapıştırın daha ii ses elde edersiniz ve tahtasınıda 3 cm lık MDF den yapın sunta olmaz kutuyu en fazla 10 cm arayla vida atın

Bilgiler için teşekkurler ama hatalı bilgilerin var, benim yaptığım malzeme halk dilinde sunta olarak bilinen yonga levhadır, kullandıgım yonga levha 16cm kalınlıkta olup ön ve arka yüzeyi saf soyma masif 2şer mm ceviz kaplamadan olmaktadır, has bir kabin MDF veya HDF den yapılır, en uygunu MDF dir(Medium Density Fiberboard)18mm den başlanabilir,ben elimde malzeme olduğu için bu malzemeden yaptım, üniversitelerde yapılan masif kaplamalı yonga levha deneylerinde kullandığım malzemenin mdf den dahi iyi bir tını ya sahip olduğu ve MDF ye yakın fiziksel özelliği verdiği testlerle elde edilmiştir, Kolon içerisini yumusak malzeme koymak kolona sadece daha rahat ve geniş  bir ortamda çaldığı hissi verir sesi yumusatır, kabin içerisinde keskin köşelerde silinkon yastık içi kullanmıstım zaten sonradan resimler görulmuyor...En fazla 10 cm ara ile vida atarsanız sesin rezonansını bozarsınız, birinci sınıf bir kabinde asla vidalama ile sabitleme göremezsiniz,vşdalama sadece kolonu sabitlemek için kullanılabilir, her atılan vide titreşimlerde farklı etkye ve seste farklı etkilere neden olucaktır... Orman Endustri Muhendisiyim ahsapla ilgili her turlu bilgide yardımcı olurum Teşekkurler...  :tamamdir

Hiç Farkettin mi ? Sana hissettirmeden basit bir dikiz aynandan binlerce km yol akıyor, hayat aslında çabuk geçiyor...

volksport
Volksport - Eralp

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #61 : Ocak 26, 2008, 10:50:19 ÖS

arkadaşlar el yapımı olduğu için paylaşıyorum yanlış anlasılmasın,yapmayı düşünen arkadaslara model olabilir diye veya daha parlak fikirlere plan olsun diye teşekkurler...

Bunlarda kabinimizin son haleri...

Hiç Farkettin mi ? Sana hissettirmeden basit bir dikiz aynandan binlerce km yol akıyor, hayat aslında çabuk geçiyor...
istanbulos34
Fatih

Otomobili: Ford Fiesta

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #62 : Ocak 26, 2008, 11:44:44 ÖS

Eralpim sen napmışın böyle yauwww valla banada bitane yapsana alayım sana sunta,vida vs gerçekten orjinal kabinden daha güzel olmuş boşuna okumuyorsun sen okulu eline sağlık tekrardan kardeşim.. :tamamdir

pOWERED by istanbuloSSS
Firestarter

Otomobili: Reklama gerek yok :)

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #63 : Ocak 27, 2008, 01:22:41 ÖÖ

Yüzyılın mucidi bu adam.  Smiley

volksport
Volksport - Eralp

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #64 : Ocak 27, 2008, 02:12:24 ÖS

Eralpim sen napmışın böyle yauwww valla banada bitane yapsana alayım sana sunta,vida vs gerçekten orjinal kabinden daha güzel olmuş boşuna okumuyorsun sen okulu eline sağlık tekrardan kardeşim.. :tamamdir

Sağol Fatihim, Orjinal baktık senle o kadar ama orjinallerin portluları vardı biliyosun boyutları kafama yatmadı, bi de bu gt4 ler her kabinde adam gibi çalmıyo biliyosun, Araştırdık portsuz olarak bizim minik bagaja en uygun boyutları yapmaya çalıştık işte, Yaparız be kardeşim ihtiyac varsa...

Firestarter

Otomobili: Reklama gerek yok :)

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #65 : Şubat 01, 2008, 02:59:15 ÖÖ

Meğer kendi kendinize ne kadar çok şey yapabiliyormuşsunuz siz.  Smiley

wow
Oktay

Otomobili: T 5 - 2 K

Passat cc

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #66 : Şubat 01, 2008, 10:10:46 ÖÖ

Ben değil,hepimiz için faydalı olmak ne güzel öyle olmasa paylaşmazdık.
Son projem,resimdeki stopların aynısını (vida görünümü ve yazı hariç) yapmaktı.

suggestion
Oğuz

Otomobili: 16V 6n

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #67 : Şubat 01, 2008, 10:46:13 ÖÖ

Eralp tebrikler dostum çok temiz iş :tamamdir üstteki amfi ve sony kutulu olan şey nedir ?

Kupa Gören Masum KadıKÖYLÜ Cheesy
volksport
Volksport - Eralp

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #68 : Şubat 01, 2008, 01:28:07 ÖS

Eralp tebrikler dostum çok temiz iş :tamamdir üstteki amfi ve sony kutulu olan şey nedir ?

Sağol dostum elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz,Beğenmenize sevindim, Üstteki Kutuda teyp var dostum genelde okuldayken söküyorum müzik sistemini arabadan mağlum İstanbul Şartları...  Sad Ansi ise Sierra Hurricane  sevgi

volksport
Volksport - Eralp

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #69 : Şubat 01, 2008, 01:46:49 ÖS

Stoplar guzel olmus Oktay, bu arada o perçin gibi olan şeyleri niye yapmış o arkadaş onuda anlamadım ama renk olarak guzel, en kısa zamanda yaparsın paylaşırsın, bekliyoruz... Bende panjur kesme biçme işine girdim,yapılışını  merak eden olursa paylaşırım bitince... :tamamdir

mcsahan
Mete ŞAHAN

onsekiz at, onaltı valvit

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #70 : Şubat 01, 2008, 02:20:09 ÖS

perçinmidir vidamıdır. çok kötü durmuş.

VW MkII GOLF GTI 1,8 16V
wow
Oktay

Passat cc

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #71 : Şubat 01, 2008, 02:37:19 ÖS

Vida görünümlü çıkartma  Grin

mcsahan
Mete ŞAHAN

onsekiz at, onaltı valvit

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #72 : Şubat 01, 2008, 04:49:47 ÖS

valla istersen vida görünümlü ilüzyon olsun. o derece kötü

VW MkII GOLF GTI 1,8 16V
suggestion
Oğuz

Otomobili: 16V 6n

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #73 : Şubat 01, 2008, 04:50:26 ÖS

Stopların rengi felam güzel omuj fakat perçin görünümlü çıkartmalar ıı olmamış  çok kötü sökmelisiniz bence

Kupa Gören Masum KadıKÖYLÜ Cheesy
wow
Oktay

Passat cc

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #74 : Şubat 01, 2008, 05:43:13 ÖS

valla istersen vida görünümlü ilüzyon olsun. o derece kötü
+16..
Stopların rengi felam güzel omuj fakat perçin görünümlü çıkartmalar ıı olmamış  çok kötü sökmelisiniz bence
Yukarda bahsi geçen araçtaki stop görüntüsü benim aracıma ait değil sadece çizgilerini  beğendiğim ve görsel bir örnek bulamadığım için örnek olarak ekledim.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: