Madem kendi kendimize yapabileceklerimiz konusu açılmış bende bayramdan sonra kabin yapımına girdim 30lt lik JBL GT4 12 kabini yaptım... Dışını oto koltuk kaplaması malzemesi ile kapladım altı süngerli, 20mm masif kaplamalı levha...
Bu konuda kabin litre hesabını yapmanızda yardımcı olucak faydalı bir link veriyim...
Elimden geldiği kadarıyla Özene bezene uğraştım dışardaki aynı litreli hiç bir özelliği olmayan kabinlere 50-60 ytl vermek gelmedi içimden... Yapıstırıcısı,Silikonu,Kaplama malzemesi toplam 10 ytl bile tutmadı. Eski levhalar vardı işte onlarıda Marangoz Tanıdığa götürüp Daire testere de güzelce düzgün ölçülü kestirdim hesabıma göre,eve gelip topladım bir araya levhaları. Kolon deliğini kendim açtım, hatta hava karardı falan dinlemedin karanlıkta o hevesle elimde dekopaj bahçede iyi bir gürültü çıkardım ama bence deydi buna...
Hiç Farkettin mi ? Sana hissettirmeden basit bir dikiz aynandan binlerce km yol akıyor, hayat aslında çabuk geçiyor...
Volksport benden sana bir öneri yapacağın kabinlerde kaplamasız mdf kullanırsan daha tok bir ses alabilirsin içine herhangi bir yalıtım malzemesi koyman gerekmez.
Volksport benden sana bir öneri yapacağın kabinlerde kaplamasız mdf kullanırsan daha tok bir ses alabilirsin içine herhangi bir yalıtım malzemesi koyman gerekmez.
Kaplama tamammen masif olduğu için sorun yok sadece ses rezönansını etkileyen üzerindeki cila tabakası olucaktır, MDF piyasada rahatlıkla bulunabilen daha yoğun bir lif levha olduğu için masif ağaca en yakın tepkiyi verir, Gönül isterdiki tamamen masif ağaçtan veya 16-18-20 mm lik bir HDF levha ile bir kabin yapmak, Cila dışında 2mm Masif kaplama olduğu için tepkisi, yonga levhada olsa üst tabaka yoğunluğu nedeni ile MDF özellğine yakın bir yapıya sahip olucaktır.Tabikide elde olan en uygun malzemeyi değerlendirmeyi göz önünde bulundurdum. Kullanılan Levhada alfa selülozlü Lam ürünleri ile kaplama söz konusu değildir zaten..
Tavsiye için Teşekkürler.
Hiç Farkettin mi ? Sana hissettirmeden basit bir dikiz aynandan binlerce km yol akıyor, hayat aslında çabuk geçiyor...