Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Kaza yaptım.  (Okunma sayısı 16825 defa)

Çevrimdışı r76

Kaza yaptım.
« : 07 Mayıs 2008, 01:14:43 »
Dün istanbul'dan izmit/gölcük'e gitmek üzere yola çıktım. Otobana girmiştim. Ara ara bazı bölgelerde çok yoğun sağnak bastırıyordu. Tam izmit doğu cıkışından çıkmama 500 metre kala yine sağnak başladı. Sol şeritte hızım 100-120 arası idi, yağmur çok yağınca tam ortadaki şeride geçip dahada yavaşlıyacaktımki, karşı yolda (ankara-istanbul istikametinde)sol şeritte birşey gördüm(bu arada görüş açısı cok azdı) kamyonun devrildiğini görmemle birlikte aracımın ön camının patlaması bir oldu, hemen dörtleri yakıp eminiyet şeridine gectım bu arada fren yapıp hızımı durma noktasına kadar düşürdüm ama emniyet şeridi yoktu yolda, bağlantı bir yoldu ve durmaya korktum ilerledim, zaten çok yagmur yagıyordu, bir köprünün altında durdum.
Cam tuz buz olmuştu 5cm çapındada bir delik vardı sanırım, ordan cıkan camlar üzerime geldi. Onları temizledim. İlk işim polisi aramak oldu. Polis merkezinden hemen ekip yolluyoruz dediler, beklemeye başladım 40dk gectı , gelen giden olmayınca bidaha aradım, dedilerki : 200metre ilerleyin, orda polis merkezinin karsısında geniş bir alan var memurlar orda olucak dediler. İlerledim kuruçeşme gişelerden çıktım. Polis merkezi felan yok. Eminiyet şeridinde durdum. Bu arada çok yağmur yagıyor, ön camdan hafif su sızıyor içeri.  Tekrar aradım polis merkezini anlattım  durumu ama öyle böyle değil kuruçeşme gişelerden cıktım 300metre ilerde durdum, karsı şeritte bir kaza olmus ekipler var ama beni görmüyorlar felan herseyi anlattım. Adam söylenmeye başladı neden otobandan cıktın sen felan diye, e dedim sen dedin cık diye memurlar var dedin. Meger memur beni istanbul istikametinde kamyonun oldugu şeritte zannetmiş. Sonra bulunduğum mevkiyi ısrarla söyleyince , hııı tamam o zaman diyor. Beni derince polis merkezine cagırdı. Dedim ben gelemem. Camım kırık ve yagmur yagıyor. ( Derince de epey uzak ) Gelmeniz lazım dedi.  Ok dedim Sağdan sağdan gittim merkeze bi şekilde. Tam 3 saat karakolda kaldım. İfade verdim. İşlem felan yaptılar. Benim anlamadığım nokta şurası. Şimdi benim hasarımı trafik sigortası karşılamıyormuş. Nedenini sorduğumda ise olay mahallinde durup ordaki memurlara tutanak tutturmayışımız. Olay mahallinden ayrılmamız. ( Bu arada otoban eğer orda dursaydım zaten görüş mesafesi yok, kesin arkadan birisi gelip çarpıcaktı, üstelik cam kırıldı ve yogun bir sağnak yagmur var ) Neyse. Bu yüzden trafik sigortası karsılamıyor dediler. Kaskon varmı diye sordular. Var dedim. Bana 115Ytl lik ceza kestiler. Alkol muayenesi yaptılar. 3 adet evrak aldım. Ve cıktım. Axa oyağı aradım. Anlaşmalı servis sordum. Derincede yok dediler. İzmitte var dediler. Neyse aracı VW ARK otoya çektirdim. Sabah gittim ark oto'ya , meğer orasıda Axa oyakla anlaşmalı değilmiş. Biz yaparız aracınızı ama ücretini siz ödersiniz experler gelir inceler aracınızı daha sonra paranızı alırsınız dediler. Olmaz dedim. Bu arada devamlı Acenteyle gorusuyorum. Aldım aracı VW yetkili servisten. Anlaşmalı camcı söylediler gittim.  Ön camı değiştirdiler. Diğer hasarlar duruyor. Onlarıda istanbuldaki anlaşmalı bir serviste yaptırıcağız. Kaskomda yüzde 60 hasarsızlık indirimi vardı. Haziranda bitiyordu süresi. Acentadan dedikleri şu, karakoldaki tutanakta kusuru sizde buldularsa arac hasarlı olarak işlem görür dosyası açılır felan o zaman kaskonuz delinir dendi.  Tutanakta kusurun kimde oldugu belirtilmemiş, dolayısı ile kusur bende de oluyormuş. Şimdi aracı kaskodan yaptırıcagız. Yüzde 60 hasarsızlık indirimi yüzde 50 ye düşücek. Ucuz atlattık sanırım. Benim anlamadığım bana niye ceza yazdılar ve trafik sigortasının hasarımı karşılamaması için söylenen neden doğrumudur.
Teşekkürler



Bunlarda resimler.




Çevrimdışı vw6n

  • Otomobil
    Toyota auris
    Şehir
    İstanbul
  • vw6n
Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2008, 01:26:06 »
Geçmiş olsun Deniz ucuz atlatmışsın.

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2008, 01:27:55 »
Çok geçmiş olsun  :-\

cana gelmesinde gerisi önemli değil .

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2008, 09:14:08 »
Büyük geçmiş olsun.Olay sırasında soğunkanlılık çok önemli çoğu kazalar panik yapınca oluyor.sizde paniksiz soğukkanlı davranıp belkide büyük bir kazayı atlatmışsınız.tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2008, 09:40:59 »
geçmiş olsun denizim cidden sana niye ceza kestiler polisi aradın diye mi allah allah :( >:(

cana geleceğine mala gelsin yinede o yağmurda ucuz atlatmışsın.
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2008, 09:42:26 »
Akadaşım çok geçmiş olsun Allah yüzüne bakmış daha kötüsüde olabilirdi canını sıkma.Eğer hata sendeyken sigorta hasarı karşılamıyorsa sigortanın ne anlamı var.
Büyük imza...

Çevrimdışı G60

  • Otomobil
    Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
    Şehir
    Ankara
Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2008, 10:17:01 »
Geçmiş olsun, benzeri benimde başıma geldi. Cam çatladı, far kırıldı...
Önemli olan sana bir şey olmaması. ;)
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2008, 10:30:53 »
Çok geçmiş olsun Allah Beterinden saklasın.

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2008, 10:40:47 »
Gecmis olsun, Allah beterinden saklasin.

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2008, 10:47:35 »
Geçmiş olsun abi.

Çevrimdışı corrado

  • amca
Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2008, 11:30:18 »
çok geçmiş olsun deniz.
ucuz atlatmışsın gerçekten.
dün gerçekten bölge bölge aşırı yağış vardı.her yağıştada otobanda kaza olur.
sende numaram yoktur gerçi keşke ulaşmaya çalışsaydın ama insanın aklına gelmiyor böyle durumlarda.
hala izmitteyse araç ve yapılması gerekenler varsa yardımcı olurum.
cezayı olay yeri terkten kesiyorlar.
tekrar geçmiş olsun
hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2008, 12:29:53 »
cok gecmiş olsun kardesim polisleri anlamak gercekten zor biz kaza yaptığımızda soku üstümüzden zor atlatıyorken adam bizden corba parası istiyordu >:(

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2008, 14:19:55 »
ya bu şimşek düşmesi felammı?? nasıl olurkii alahalla..şimşek düşen araba normalde stop eder öyle camı flm çatlamazdı ya  :o çok şaşırdım cidden çok geçmiş olsun denizcim cana gelmesin diyelim..bu arada trafik sigortasıyla bu olanın bir alakası yok.trafik sigortası en az iki araçlı kazalarda kullanılır.Sna bir araba %100 kusurlu olarak çarpmışsa sen onun trafik sigortasından başvurup para alabilirsin, veya 3mm denilen sigortada ise özel alan içerisinde arabana verilen zararlar karşılanır..kaskondan alman tek seçeneğindi zaten denizcim.bu arada kaskoyu bozmasaymışın keşke far 80 ytl civarı ön camıda hasarsızlığı bozmadan değiştirtebiiyorsun senede 1 kez bildiğin gibi..yani sadece 1 far için kaskonu bozmuş olabilirsin..
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: Kaza yaptım.
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2008, 14:33:49 »
Deniz kardeşim geçmiş olsun, cana gelmesin mala gelsin ama malda canın yongası...

hasarsızlıgın %60 diyorsun ve aracını kaskodan yaptırdıgında seneye %50ye düşecek diyorsun, bu işler böyle degil bilgin olsun, hasarını kaskodan yaptırdıgın an %100 kayıptasın, seneye sıfır indirimle yaptıracaksın kaskonu ki bu da şu demek oluyor seneye kaskon 1250 ytl civarında, ben buna sinirlenip arabamı sattım ve gidip kasko parasını elimde meblagın üzerine ekleyip 2003 model araba satın aldım, kaskosuda 950 ytl... bilgin olsun, sakın arastırmadan işlemlere başlama, olmadı kasko şirketinle pazarlık et...
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......