Gönderen Konu: Opel Combo hakkinda  (Okunma sayısı 43899 defa)

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Opel Combo hakkinda
« : 27 Kasım 2007, 16:30:17 »
Merhaba arkadaslar.Bildiginiz gibi bir turlu kendime ait olan bir araca kavusamadim :)
Yaz aylarindan bu yana degisen seyler oldu.Yaz aylarinda kredi cekip arac alacaktim ama pesinati tamamlayamadim.Simdi ise hedefler yukseldi daha fazla calisarak yeterli butceyi sagladim(pesinat parasindan bahsediyorum)Elimde 12 bin ytl var ve arac almak istiyorum.Dedim ki bu fiyatlarda bir arac alayim ama bu fiyatlarda alacagim arac beni surekli sanayiye goturecek basima dert olacak diye dusundum ki cevremde gorduklerim bunlar.Bunun sonucunda babamla masaya oturdum ve onun kosullari kabul etmek zorunda kaldim:
Babam ticaretle ugrasiyor ve bana arac alimi icin yardimci olacak.Ama sadece ticari arac alabilirim.Cunku kdv den dolayi.(%18 i gider olarak gosterileceginden dolayi)
Kendi paramin ustunu babam tamamlayacak bir kisim.Bir kisimda kredi cekip odeyecegim.
Simdi bana bir ticari arac seceleim:
Ben opel combo 1.7 cdti spor paketten yanayim.(Aracin fiyati 30 bin ytl.Siyah metalik reng ve spor paket.Ayrica su anda kampanya varmis 1200 ytl lik mazot fisi veriyorlarmis.Bu da beni en az 4-5 ay idare eder.Cebimden mazot parasi cikmayacak.Ayrica araci alacagim yer kol dayama ve hiz sabiitleme de hediye edecek.)
Ben gittim opel bayisine ve araci test ettim.Ama 1.7 cdti 100 hp lik model ellerinde yokmus siparis uzerine geliyormus.Ben de 1.3 cdti kullandim.Motor performansi disinda her sey beni tatmin etti bir ticari araca gore.
Siz combo hakkinda ne dusunuyorsunuz?Dikkat edin 1.3 degil 1.7 cdti alacagim.Motor performansi yeterli sayilir.Motor performansi disinda bana ne gibi onerileriniz olur?Illaki combo degil baska ticarilerde tavsiye edebilirsiniz.Caddy almak isterdim ama 36 bin ytl lik fiyati ve comboya gore donanim eksikleri oldugu icin vazgectim.
Hadi su kardesinizin problemini cozuverin :)
Gorus ve onerilerinizi bekliyorum ozellikle combo hakkinda...

Logged

Çevrimdışı mcsahan

  • Volkswagen Türkiye - 2
  • İleti: 1588
  • onsekiz at, onaltı valvit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2007, 16:55:35 »
1,7 cdti için sana en iyi yorumları metin verecektir. zira kendisinde corsa 1,7 cdti vr. sanırım aynı makineyi kullanıyor iki araç. benim söyleyebileceğim tek şey 1,7 nin diğerine göre vergisi daha fazladır.

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2007, 23:46:33 »
1,7 cdti için sana en iyi yorumları metin verecektir. zira kendisinde corsa 1,7 cdti vr. sanırım aynı makineyi kullanıyor iki araç. benim söyleyebileceğim tek şey 1,7 nin diğerine göre vergisi daha fazladır.

Tesekkurler ilginiz icin.Fakat vergide farketmiyor diye biliyorum.Cunku ticari araclarda 1900 cc alti-uzeri olarak vergi isleniyor diye biliyorum.1.3 ya da 1.7 olmasi farketmemsi gerekiyor.Sonucta kapali kasa kamyonet diye gecmiyor mu ruhsatta?
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

Fakat yanlis biliyor olabilirim.Beni duzeltirseniz sevinirim.

Çevrimdışı mcsahan

  • Volkswagen Türkiye - 2
  • İleti: 1588
  • onsekiz at, onaltı valvit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2007, 09:37:05 »
uhh  :o
verdiğin linke bakılırsa sen haklısın. şahsıma ait ticarim olmadığı için bilmiyordum :)

Çevrimdışı Ouzoo

  • İleti: 3622
  • Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2007, 10:16:55 »
Ticari olarak düşünüyorsun.parça fiyatları o kadar uygun değil opelin ve çok ıvır zıvır değişiyor en ufak bi hasarında bile.örneğin bi camın kırılsa 4 tane cam çıtası mecbur değişiyor 100 ytl ekstradan.onun dışında opel kullanıcısı olan bi marka ve comboda baya tutmuş bi ticari.O yüzden ikinci el değerine bi bakmanız lazım.Aracın siz aldıktan sonraaki 1 sene içindeki değer kaybını bi hesaplayın mesela..Ticari araç deniliyorsa benim tek düşüneceğim araç ford connect olurdu bu segmentte.İkinci el satışı her türlü daha bol.Parça fiyaları opele istinaden nerdeyse yarı yarıya. 1.8 tdci 110 bg zannedersem çok güçlü bi makina binekleri aratmaz üstüne ble çıkar.kullanılabilirlik ve iş hacmi olarakta geniş.Bizim bi yakınımız aldı bu araçtan en full donanımlısı.cd/2 airbag/abs/klima/almnyum jntlar/4disk fren/dokunmatik camlara kadar ayrıntılı performanslı ve kullanışlı.Sana tavsiyem git birde o araçları gör.Kolay gelsin

araç bunun aynısı

« Son Düzenleme: 28 Kasım 2007, 10:18:45 Gönderen: suggestion »
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı ramcho®

  • İleti: 1094
  • Mangal Sonu
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2007, 12:47:18 »
metinde ki araba 1,7dti CDTİ değil 1,7 combodan memnun kalırsın ben 1 ay içinde 1,3 cdti araçlardan 23 tane kadar sattım yanlız 30 milyar gibi bi rakamlara alma 27500 28 000 ytl ye alabilrsin sıfır..yoltutş olarak mükemmeldir özellikleri donanımı güzeldir tek sorun direksiyon kutusu çabuk dağiliyo mazot secicidir falza sıkıştırmaya gelmez turboı çabuk dağiliyo onun hariçinde altı alcaktır..

opel hariçinde connect 90 ps delüx alırsan daha çok memnun kalırsın...

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2007, 16:22:27 »
Kardeslerim yorumlariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim.
@mcsahan
Kardes dedigim gibi ticari araclarin vergisi linkteki gibi olmasi lazim.Yani 1900 cc nin asagisi 524 lira 1900 cc nin yukarisi 700 kusur lira olmasi lazim.Ama yanlis biliyorda olabilirim.Bilen arkadaslar duzeltirlerse sevinirim.

@suggestion
Sevgili kardesim bahsi gecen connect deluxe 110 ps araca binmek nasip oldu.Komsumuz linkteki aracin ayni renklisini ve deluxe paketli 110 hp lik versiyonunu aldi.Aracin ic mekanindaki kalite hissi belkide sinifinin bir numarasi.Yumusak konsol plastikleri-surus pozisyonu-rahat koltuklari-direksiyonun konumu vs...Ayrica bu sinifta bence en iyi yol tutan arac.Saglamligina da diyecegim soz yok.Ama gel gelelim yakit tuketimi benim cebimi yakar.Bu aracin performansi combo 1.7 cdti ye gore bir atisi yok.Ayni hizlanma verileri ama 1.7 cdti combodan da sehir icinde en az 2 litre daha fazla yakiyor.Kullandigi PSA tarafindan gelistirilen motor cok gurultulu.Bir test yapilmisti ticari araclar icerisinden en fazla gurultu veren motor connect e ait.Caddy nin motoru bile eski teknoloji tdi olmasina ragmen connectten daha sessiz calisiyor.Konfor yonunden pek olumlu seyler soyleyemem.Cunku arkasi makasli ve makaslari cok sert.Yuk icin yapilmis.Belki de bu sinifta arkasini en fazla ziplatan aractir benim gozlemlerime gore.Doblodan bile daha fazla ziplattigina sahidim.Yol tutusuna diyecegim hic bir sey yok.Neredeyse bir otomobil gibi yol tutuyor.Arka koltuklarinin kol  dayama yerlerinde cok rahatsiz edici bir makara var.Ayrica koltuklari diger ticarilere gore daha dar bir arac.Yani bana pek uygun dusmuyor.Ticaret icin kullanacak olsam kesinlikle ilk 2 siramda yer verirdim.Ama ben binek icin kullanacam ve aracimi uzmeyecegim.Cok olsa 400 kg yuk olur araca 5 kisinin bindigini sayarsak.

ramcho®
Sevgili kardesim ne isle ugrastiginizi bilmiyorum.Galiba arac satis islemleriyle ugrasiyorsunuz.Connect tavsiyeniz icin tesekkurlerimi sunarim ama yukarda acikladigim gibi bana uymayan bir arac.Combo konusunda bazi sorunlari iletmissiniz.Direksiyon kutusu sorununu biliyorum ama bu sorun hem corsa da hem de comboda 2005 yilinda yapilan gelistirmelerden dolayi simdi sorun cikarmiyor duzeldi diye biliyorum.
Mazot konusunda secici oldugunu yazmissiniz.Evet her turbo dizel gibi bende euro dizel kullanacagim ve baska yapacagim birsey var mi bilmiyorum.Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Turbo arizasinda ise yine yanlis bilmiyorsam 1.7 DTI lerde corun cikiyordu.CDTI de sorun cikaran hic gormedim ve rastlamadim ki hele hele piyasada 1.7 cdti combo belki 10 tane belki 20 tanedir cok az sayida mevcut.Turbo konusunda basinizdan gecen bir olay yada sahitlik ettiginiz bir olay varsa paylasmanizi temmeni eder bilgilerinizden yararlanmak isterim.

Benim gonlumde combo var.Kafama cok yatti ama arac hakkinda fazla detay bilmiyorum.Test surusu yaptim ve internette bildiklerim var.Bunun disinda pek bir bilgim yok.Sonucta benim ilk goz agrim olacak eger alirsam.Onun icinde ilk aracimda fazla problem yasayip moralimin bozulmasini istemem herkes gibi.Ozellikle combonun eksi yonlerinden bahsedersek bilgi ve deneyimlerinizi bizlerle paylasirsaniz cok sevinirim.

Saglicakla kaliniz.Hosca kalin.

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2007, 16:36:14 »
Bu da internet uzerinden tanisdigim bir arkadasimin araci.Insallah fotograflari ekledim diye bana kizmaz :)
Bende aynen siyah renk dusunuyorum.Arka tamponlari ve koruma bantlarini-kapi kollarini siyaha boyatmayi dusunuyorum.Jant olayina girmeyecegim bosu bosuna masraf yapmayacagim zaten uzerinde 5 kollu sport paket jantlari olacak.Siyah cam filmi cekmeyi dusunuyorum.Aynen bu aractaki gibi angel eye takimi ve 6000K philips xenon takmayi dusunuyorum.Son olarakta komple krom port bagaj almayi dusunuyorum.Tabi bu anlattiklarimi birden yapamam 3-4 ayda araci bu hale getirmeyi planliyorum tabi arac daha ortada yok ben planlar yapiyorum kafamda burasi ayri bir konu :D
Neyse lafi uzatmayayim.Fotograftaki arac hakkinda yorumlariniz nedir acaba.Jantin disinda neredeyse bunun aynisi olacak.Tamponlarin-koruma bantlarinin da siyah boya oldugunu dusunun ve cam filminin oldugunu dusunun :)







Çevrimdışı ramcho®

  • İleti: 1094
  • Mangal Sonu
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2007, 17:32:53 »
halil intercoler olayı küçük olduğu için turbo çok cabuk şişiyo bu nedenle turbo da mil problemi dediğimiz yağ atma daha sonra da duman atma olayı oluyo bende bunun hem 1,3cdti hemde 1,7cdti aracı vardı hatta 1,7cdti aracını hala amcam kullanıyo bi sorun yok yani ama tabi kullanımda önemlidir comboyu gerçekten tavsiye ederim memnuın kalırsın siyah al çok güzel siyahı yada gök mavisi al hafif lazer çok güzel olur..bende corsa da turbo sorunu yaşadım ama 1,3cdti modelinde..direksiyon kutusunda hatalar düzeltildi ama genede dikkat etmekte yarar var...

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2007, 22:28:35 »
halil intercoler olayı küçük olduğu için turbo çok cabuk şişiyo bu nedenle turbo da mil problemi dediğimiz yağ atma daha sonra da duman atma olayı oluyo bende bunun hem 1,3cdti hemde 1,7cdti aracı vardı hatta 1,7cdti aracını hala amcam kullanıyo bi sorun yok yani ama tabi kullanımda önemlidir comboyu gerçekten tavsiye ederim memnuın kalırsın siyah al çok güzel siyahı yada gök mavisi al hafif lazer çok güzel olur..bende corsa da turbo sorunu yaşadım ama 1,3cdti modelinde..direksiyon kutusunda hatalar düzeltildi ama genede dikkat etmekte yarar var...

Tesekkur ederim bilgileriniz icin.Arac alma isi tam kesin degil.Ama yilbasindan once almak istiyorum.Su anda 30 bin ytl ye veriyor 1.7 cdti spor paket+metalik renk.Ayrica 1200 ytl mazot fisi+kol dayama+hiz sabitleme de verecekler.Yilbasindan sonraya bu is sarkarsa bu combonun fiyati 32-33 e cikar ayrica da verecekleri 1200 ytl lik mazot fisinden olurum.Onun icin bir an once almak istiyorum ama olay bende degil peder beyde bitiyor :)
Bu arac hakkinda onceleri olumlu dusuncelerim yoktu ama araci alacak olmamla beraber detayli bir aractirma yapip test surusune cikinca begendim ama is dedigim gibi peder bey de bitiyor.Allah hayirlisi nasip etsin insallah.
Bilgiler icin tesekkurlerimi sunarim.

Çevrimdışı METiN

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 990
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2007, 18:04:01 »
halil kardesim, senin otomobil konusunda ne kadar merakli bir kardesimiz oldugunu biliyorum, muhtmelen teknik bilginde benden fazladir fakat bir agabeyin olarak ve bugune dek 17 farkli araba degistirdigimden dolayi tecrubeme dayanarak sana tavsiyelerde bulunacagim...
13 cdti ve 1.7 dti ikiside birbirinden farkli motorlardir, 1.7 dti eski teknolojidir ve 1.3 cdti motorlara gore daha sesli calisir.
1.7 dti motorlar iveco motor diye bilinmektedir ki iveco motorlarda bitmeyen motorlar diye un yapmistir piyasada.
1.7 corsa dti aracim var benimde, yakiti sehiricinde 150 ytl civari ki bu yakit bana super geliyor, seninde alacagin 1200 ytl mazot fisiyle 8400 km yol yapabilecegini dusunmekteyim ve bu da aracini 1 sene boyunca sifir mazot gideriyle kullanacagin anlamina gelmektedir neredeyse :)
siyah araba sakin alma, seni canindan bezdirir, en ufak bir cizigi belli edip canini sikar, yazin tum gunesi uzerine cekerek icine bindiginde cehennem sicagiyla tanisirsin, hergun yikatmak zorunda kalir yada pis pis gezersin aracinla, Burdur gibi gunesin bol oldugu bir sehirde sakin derim baskada birsey demem :)
Transit Connect cok oturakli fakat mazot gideri gercektende emsallerine gore cok olan bir arac, tavsiye etmem.
Bence combo emsallerinin arasinda en kullanisli olan arac, kesinlikle tavsiye ederim, 1.7 performans acisindan emin ol seni tatmin edecektir ama fren sisteminde abs olmasi senin acindan iyi olur dusuncesindeyim cunku biraz zayif.
Arkadaslarinda dedigi gibi direksyon kutusu problemi hem corsalarda hemde combolarda mevcut ama cok sukur ki henuz benim arabamda birsey cikmadi, cikmazda insallah :)
Hayirlisi olsun kardesim, insallah yazdiklarimdan ufacikta olsa sana fayda saglayabilmisimdir, simdiden alacagin arabayi gule gule kullan  :)
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #11 : 09 Aralık 2007, 18:17:17 »
Metin abicim ilgin icin cok tesekkurler.Sagolasin.
1.7 cdti combo son kararim kesin kararimi verdim.Renk konusunda senin dedigin gibi biraz problem yasayacagim ama ne bileyim diger renkler hosuma gitmiyor.Buyuk ihtimalle siyah alacagim ama son karar olarak belki de gumus griye karar verebilirim.
Arac donanim olarak gercekten sinifinin en iyilerinden diyebilirim.Caddy e gore sadece edl-esp sistemi yok.Geriye kalan tum ozellikleri hatta fazlasi combo 1.7 cdti epor pakette bulunuyor.
Fakat onemli bir sorunum var.Biliyorsunuz bu aracin parasinin hepsi benden cikmayacak ki o kadar da param yok zaten.Peder bey bana yardim edecekti oyle alacaktik araci.Fakat elde olmayan nedenlerden dolayi bazi masraflar cikti su an icin ve peder beyin verecegi paranin bir kismi gitti.Ben ocak ayindan once bu sene bitmeden almak istiyorum.Son fiyat olarak bana 29800 ytl dediler.Ayrica bahsettigim gibi hiz sabitleme-metalik renk-kol dayama ve 1200 ytl lik de mazot fisi verecekler.Asagi yukari bu arac bana 28 bin ytl civarina gelecekti yani.Ama dedigim gibi ocak ayindan once alirsam.Yilbasindan sonraya bu is sarkarsa ayni arac 32 bin ytl civarina cikacak ayrica da verecekleri hediyelerden mahrum kalacagim.Bakalim onumuzdeki 20 gunluk surec neyi gosterecek.
Ya dayimin bana verdigi emanet 2001 passat tdi ye binmeye devam ya da kendi aracimi alip kafama gore modlayacagim her zaman yanimda bulunacak bir aracim olacak.
Hayirlisi insallah.

Çevrimdışı METiN

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 990
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2007, 18:24:07 »
hayirlisi Allahtan kardesim, anladigim kadariyla 2.el arac istemiyorsun, sifir icin acele ediyorsun fakat soylede bir durum var, bircok marka suanda yeni ticariler urettiler ve bu sebeplede suana kadar mevcut urettiklerinin fiyatlarini mecbur asagiya cekecekler yenilerini satabilmek icin, bu sebeplede herseyi hayirlisina birak, bakarsin bu bekleyis sana + olarak geri doner :)
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Çevrimdışı Halil Kara

  • İleti: 1794
    • Profili Görüntüle
Ynt: Opel Combo hakkinda
« Yanıtla #13 : 09 Aralık 2007, 18:29:42 »
hayirlisi Allahtan kardesim, anladigim kadariyla 2.el arac istemiyorsun, sifir icin acele ediyorsun fakat soylede bir durum var, bircok marka suanda yeni ticariler urettiler ve bu sebeplede suana kadar mevcut urettiklerinin fiyatlarini mecbur asagiya cekecekler yenilerini satabilmek icin, bu sebeplede herseyi hayirlisina birak, bakarsin bu bekleyis sana + olarak geri doner :)

Insallah abicim sagolasin.
Ikinci el almak pek icimden gecmiyor acikcasi.Ya babam destek olup simdilerde alacagim ya da destek olmazsa bu yaz sonuna kadar gereken paranin buyuk cogunlugunu tamamlayip meslek hayatina da baslamanin verecegi rahatlikla kredi cekip olayi bitirecegim :)
Babam destek olmazsa zaten ticari arac almayi dusunuyorum ki gordugunuz gibi combo secimimin en buyuk sebebi de yere yakin olmasi-bir otomobil kadar olmasada diger ticarilere oranla daha rahat olmasi-arkasinda makas degil suspansiyon bulunmasi vs...
Takip ettigim kadariyla yenilenecek ticarilerin en erkeni mart sonu gibi gelecek.O da renault kangoo.Gayte guzel yapmislar yeni kasasini fakat o kadar bekledikten sonra zaten 2-3 ay kadar bekler babamdan destek almadan binek bir arac alirim.Kangoo disinda 2008 de Turkiye ye gelecek baska bir ticari arac bilmiyorum.2009 da caddy degisecek galiba-doblo degisecek baska bilmiyorum.Sizin bu konuda bilginiz varsa yararlanmak isterim.

Hayirli aksamlar.