Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Bak sen vw'nin yaptığına  (Okunma sayısı 6289 defa)

Çevrimdışı POLO

  • Volkswagen Türkiye
Bak sen vw'nin yaptığına
« : 07 Ocak 2008, 14:19:02 »
Bu yazıyı şikayetvar sitesinden buldum,gerçekten çok ilginç bir olay...
96'da Doğuş yetkili satıcısı gönen Motorlu Araçlar'dan 96 model 0 kilometre kırmızı bir polo satın aldım. Yaklaşık 8 yıl sonra boya kalkması sonucu ön tamponun altından yeşil, arka tamponun altından metalik mavi boya çıktı.

Doğuş otomotiv’i aradım; astardır dediler. Yetkili Gen Oto’ya gittim, kırmızı renk tamponların altından yeşil ve metalik mavi renk çıktığına dair rapor tuttular.

Doğuş müşteri temsilcisi Gen Oto raporunu ve fotoğrafları istedi, araştıracaklarını, gerekenin yapılacağını belirtti. Birkaç gün sonra arayıp, bu kez; üretimdendir dediler. Aracımın şasi no’su üzerinden net bir bulgu ve üretimden olduğuna dair yazılı bir belge istedim; Volkswagen AG 96 model bir araç ile uğraşamayacak kadar yoğun, araştırmalarını isteyemeyiz, üretimdendir diye yazılı belge de veremeyiz, konunun üzerine giderseniz tamponların orijinal olmadığını iddia ederiz dediler.

Israrlarım sonucu sadece aracın fabrika çıkışından satışa kadar boya işlemi görmediğini ifade eden bir yazı göndermekle yetindiler. Almanya Volkswagen AG ile irtibat kurdum, raporu ve fotoğrafları gönderdim, şasi no’su üzerinden araştırma ve açıklama talep ettim. Birkaç gün sonra 96'da Polo araçlara özgü üretimsel ve lojistik sebeplerle bazı Polo araçlara gövde renginde tamponlar eksik geldiği için farklı renklerde tamponları üstüne söz konusu gövde renginde 2. bir renk atarak monte ettiklerini belirttiler.

Önce bu açıklamayı yazılı vermekten imtina ettiler, ısrarlarım üzerine antetli kağıda yazıp, imzalayarak gönderdiler. Buna göre; araca üretimde yeşil ön tampon, metalik mavi arka tampon üzerlerine kırmızı renk atılarak monte edilmiş.

Şimdi soruyorum;
1)Volkswagen AG açıklamasına göre 96'da üretimsel ve lojistik sebeplerle Polo araçlara istinaden aynı renkte gövde ve tampon adetleri birbirini tutmadığı için az sayıda araç için sıra dışı bir üretim söz konusu olmuştur. Böyle bir üretim "yasal mıdır"?

2)Böyle bir üretim söz konusu olduğunda bu az sayıda araç test sürüş aracı vb olarak mı kullanılır? Yoksa satışı da yapılabilir mi?

3)Satın almış olduğum araç Doğuş otomotiv'e, Volkswagen AG tarafından test sürüş aracı vb olarak mı gönderilmiştir?

4)Satış amaçlı gönderildi ise Doğuş otomotiv’e Volkswagen AG tarafından tamponların üzerinde 2 kat farklı renklerde boya olduğuna dair bir yazı verilmiş midir?

5)Bu bilginin üretici firma tarafından distribütöre verilmesi "yasal zorunluluk değil midir"?

6)Distribütörün ve yetkili satıcının bu bilgiyi nihai tüketiciye vermesi "yasal zorunluluk değil midir"?

7)Tüketicinin hakları nedir?%

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2008, 16:45:21 »
  Gönderilen Ülke Türkiye ise sorun yoktur diyip yolluyorlar arkadaşlar, Aynı olaylar Transporter 4 Kasalarındada yaşandı, Kimi transporter serileri paslanmaya karşı aşırı dayanıklı çıktı,kimileri ise motor ve kaporta konusunda orjinaline göre zayıf çıktı, Gelişen dünya ülkelerinden olduğumuz için Ülkemize karşı sadece Volkswagen değil çoğu firma tarafından ne yazık ki bu şekilde ayıplar işleniyor... :t

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2008, 17:12:11 »
Benim başımada geldi t5 ve caddy nin plastik tamponlarında solma olduğu için "Yetkili satıcıya"müracaat ettim adamlar yüzüme bile bakmayacaktı ama israr edince yakan top gibi ordan oraya yolladılar fotograf çekildi vs.vs....iklim şartlarıymış falan filan kafa şişirdiler bir gelişme olunca ararız dediler üç yıldır bekliyorum.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2008, 08:21:13 Gönderen: wow »

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2008, 17:36:13 »
bence bu forumluk diil tüketici hakları nı korumalık bi konu ya da bi avukat araya koy,tazminat falan iste,eminim almanya da bu olay olsa o arabayı o adamlara yedirirler...vw de bu tip şeylerin olması üzücü,ama sonuçta burası türkiye...

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2008, 21:52:58 »
her ülkenin belli bir standartları var. ama iş bizim ülkeye geldiginde hersey tersine dönüyor ithal edilen aracların standartları avrupa ülkelerinde giden araçlarla buraya gelenle farklı yani markaya güvenip araç alıyoruz güvendiğimiz markada bunları yapıyor tüketici hakları veya insan hakları mahkemesi demek iyi olur cihanın dediği gibi..
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı POLO

  • Volkswagen Türkiye
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2008, 22:37:15 »
Hadi bizim burda servislerin sıfır aracı boyayıp sattığı çok oluyorda,Almanya'dan fabrikasyon bu işin yapılması gerçekten çok ayıp,resmen bizi kazıklamışlar o araçların hepsi bizim gibi ülkelere gitmiştir,yoksa almanya'da bu olay olacak ortalık karışır valla

Çevrimdışı escocem

  • street racer
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2008, 23:07:53 »
arkadaşlar biz türkiyede yaşıyoruz ağlanacak halimize hep güldük,adamı öldürceğimiz yerde sırtını sıvazladık şimdide sonuçlarını çok güzel cekiyoruz.almanyada bunu yapsalar ve mahkemeye verilse eminim bi toureg parası çok kısa sürede kazanılır fakat yaşanılan yer türkiye olunca davayı açarsın sonuç beklersin büyük bir sabırla ve sonuç gelir;davanız zaman aşımından dolayı düşmüştür!!!

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2008, 00:34:33 »
yok be cem kimse doğru şekilde şansını denemiyor daha soğrusu hakkını aramıor.e tabii adalet sistemi arızalı çalışıo ama çalıştığı da oluo yani bazen.önemli olan üşenmeyip peşine düşmek yani sabırlı olup aman beeee demeyip uğraşmak lazım.ben golf5 in klima motoru için 4 defa uğraştım...sonunda arabanın garantisi bitmesine rağmen klima motoru değişti ve 5kuruş ödemedim :) sonra da ankara ere diye bi servis kalmadı ;D

Çevrimdışı POLO

  • Volkswagen Türkiye
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2008, 09:32:19 »
benim arkadaştada jetta var yazın ortalık kavrulurken 2 defa klima kompresörü bozuldu,değişmesi için 2 ay bekledi adam yazın sıfır jettada camlar açık kavrularak gezdi...Ses çıkarmazsan tepene binerler...
Benim başımdan geçen bir olay;arabamı 98 yılında sıfır almaya gittik,birtane lacivert polo beğendim,tamam dedik bunu alıyoruz,sonra arabanın sağına soluna baktık birşey yok,önde alta doğru bir bakayım dedim,tamponun alt spoylerinde 2 parmak kalınlığı kadar delik gördüm,satış sorumlusuna gösterdim,yok sorun olmaz yukarıya servise yollarız değiştiririz dediler!Bende bu aracı istemiyorum dedim ne olur ne olmaz diye şase numarasını aldım,1hafta araç gelmesini bekledik,diğer poloda hemen yukarıya servise gitti!Şimdi sıfır araç alıyorsunuz adamlar pişkin pişkin parçalrını değiştiriyorlar,hadi ben farketmedim bindim sonra gördüğümde sorumluluğu bana atacaklardı!Benim bu örnek en basiti,şikayet sitelerinde neler var adamın arabasını nakliyede sürtmüşler bir güzel boyamışlar,sıfır diye satmışlar sonra adan aracı satmaya kalkıyor adamda araçta boya var diyorlar,o da satıcıya gidiyor adamlar kabul ediyor evet arabanızı boyadık diye...İşte biz böyle insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz...

Çevrimdışı teo

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #9 : 11 Ocak 2008, 00:27:31 »
FSI'in S'sini olusturan stratification ozelligi, FSI motorlarin daha sonraki yazilim duzeylerinde iptal edilmis. bunu tesadufen isi desince ogreniyoruz.

biz bu araclari stratification ozellikli aldiktan sonra kullanirken, araclari servise goturdugumuzde yazilim versiyonu yenilemesi yapildiginda, iptal edilmis oluyor. bilgisayarlarda yazilimlarin yeni versiyonlari ciktiginda eski versiyona gore yenilikler yapilir. ama bu yeniliklerin neler oldugu teker teker belirtilir. ama bu konuda oyle bi sey yok:
- yazilim versiyonunu yenileyelim mi?
- ne gibi degisiklikler yapildi ki yeni versiyonda?
- bilmiyoruz
- e bilmiyorsaniz neye gore yenileyecegiz?
- ...
- oneriniz nedir?
- sorun yoksa dokunmayin kalsin

bu mudur yani?

bu FSI konusunu da dedigim gibi bir sekilde onlar da ayrica ogrenmis olduklarindan ogrenebiliyoruz. ben araci stratification'li diye almisim. a o da ne? bi servis ziyaretinden sonra artik o ozellik yok...

asil bu yasal mi??? bu uluslararasi bir soru tabii ki... stratification yakit tuketimini azaltiyor. stratification kalkinca geriye sadece dogrudan puskurtme kaliyor tuketim tasarrufu acisindan.
- e peki bu tasarruf miktari ne kadar azaliyor stratification iptal olunca?
- bilmiyoruz ama etkisi cok azdir
- e o zaman niye satarken stratification yakit tuketimini belirgin olcude dusurur dendi?
- ...

(satisi yapan servis degil ya, rahat tabii)

yani diyecegim o ki, su yazilim versiyon yukseltmeyle aracin nelerini degistirmeye yetkisi ya da daha da otesinde hakki var servislerin acaba? ha mantiken dusununce, "bu stratification'da sorun olmasa adam vazgecer miydi?" diyor insan. ama o zaman neden bu kadar onemli bir ozellik degisikligin yapildigi versiyonla birlikte musteriye bildirilmiyor ki? bu rasgele bir ozellik de degil ki...

Çevrimdışı corrado_g60

  • Volkswagen Türkiye
Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2008, 08:31:48 »
bu belki emsal teşkil eder aklınızda olsun

Mynet Site Haritası

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #11 : 11 Ocak 2008, 18:03:33 »
sadece vw de yok bu olay mercedes arabalarındada aynısı var..İş yerine mercedes spronter aldık,arabaya arkadan tosladılar yaptırmaya götürdük içini açtığımzda arkası full macunluydu yetkili servise gittik araba gelirken tırdan düşmüştür dediler arabayı alalı 5 yıl oldu yapacak bişey yok dediler...Halen daha bişe yaptıkları yok...

Ynt: Bak sen vw'nin yaptığına
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2008, 00:57:01 »
Müşterisi çok olan firmaların bayileri müşteriyi sinirlendirmek için elinden geleni yapıyor.Sizlerin kadar büyük sorunlar olmasa da bazı sorunları ilettiğimde hiçbir yanıt alamadım.En son 3-5 servis görevlisine baya bi saymıştım.En güzeli tüplü broadway alıp kullanmak olacak bu gidişle.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2008, 01:00:08 Gönderen: polo38 »