Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)  (Okunma sayısı 8797 defa)

Çevrimdışı corrado_g60

  • Volkswagen Türkiye
VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)
« : 02 Kasım 2006, 09:13:34 »
Doğuş Holding’in son 1-1.5 yıldır Volkswagen’i Türkiye’de yatırıma ikna etme çalışmaları sonuç vermeye başladı. Volkswagen Grubu’nun Binek Araçlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Michael Kern, Türkiye’de yatırım için görüştüklerini belirtirken, Doğuş Otomotiv Başkan Vekili Tanju Özenç ise Türkiye’de üretilmesi için görüşülen aracın hafif ticari araç sınıfından yer alan ’Caddy’ olduğunu açıkladı.

Volkswagen, 1-1.5 yıldır Doğuş Otomotiv’in bastırdığı Türkiye yatırımı için düğmeye bastı. Volkswagen Grubu’nun Binek Araçlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Michael Kern, Türkiye’de yatırım için görüştüklerini belirtirken, Doğuş Otomotiv Başkan Vekili Tanju Özenç ise Türkiye’de üretilmesi için görüşülen aracın hafif ticari araç sınıfından yer alan ’Caddy’ olduğunu açıkladı.

PLAN VE TAHMİN ZOR: Doğuş Otomotiv ve Volkswagen bugün kapılarını açacak Auto Show fuarı öncesi dün Çırağan Sarayı’nda bir toplantı düzenledi. Fuarda sergilenecek Iroc isimli konsept modelin Volkswagen Tasarım Grubu Başkanı Murat Günak tarafından tanıtıldığı toplantıya, VW Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi DR. Michael Kern, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Volkswagen Türkiye Binek Araçlar Genel Müdürü Birgül Ak Karacahisarlı ve Doğuş Grubu yöneticileri katıldı. Dr. Michael Kern toplantıda yaptığı konuşmada, "15 yıldır Türkiye’deyiz. Bu yıllar içerisinde Türkiye’de planlama ve tahminin çok zor olduğunu gördük. Türkiye ’Roller Coaster’a (inişli çıkışlı tren) benziyor. Ama son iki yıldır Türkiye’de ekonomik ortam daha iyi gidiyor. Bu bizim daha güvenle hareket etmemizi sağlayacak" dedi. Yatırım konusunda da açıklamalar yapan Kern, "Rusya ve Hindistan’da yatırıma başladık. Türkiye’de yatırımı ise görüşüyoruz. Henüz bir karar vermedik" dedi.

139 ÜLKE İÇİNDE TÜRKİYE 12’NCİ: Doğuş Otomotiv’le Türkiye’de başarılı bir işbirliği yaptıklarını kaydeden Kern şöyle konuştu: "Türkiye’deki geniş ağımızdan gurur duyuyoruz. Bu başarılı yolda devam etmeyi diliyorum. Bugün baktığımızda Volkswagen’in binek otomobil satışları yaptığı 139 ülke arasında Türkiye 12’inci sırada. 2008’den sonra yeni modellerle daha üst sıralara çıkacağınızı düşünüyorum." Kern’in konuşmasının ardından Doğuş Otomotiv yetkilileri, Türkiye’de üretilmesi düşününülen aracın hafif ticari araç sınıfından yer alan Caddy olduğunu belirtti. Son 1-1.5 yıldır üretim konusunda görüşüldüğünü kaydeden yetkililer, son dönemde Volkswagen yetkililerinin Türkiye’ye gelip Bursa’daki yan sanayi şirketlerini gezerek, maliyetleri araştırdıklarını belirttiler. Yetkililer nihai kararın ise henüz verilmediğini söyledi.

CADDY’NİN ÜRETİMİ GÜNDEMDE: Kern’in bu açıklamasının ardından konuştuğumuz Doğuş Otomotiv Başkan Vekili Tanju Özenç ise Türkiye’de üretim için görüşülen aracın hafif ticari araç sınıfında yer alan Caddy olduğunu belirtti. Özenç, Volkswagen yetkililerin yatırım incelemesi için Türkiye’ye geldiğini kaydederek, "Bursa’da yan sanayi şirketlerini gezip maliyetlere bakıyorlar. Ama henüz ortada verilmiş bir yatırım kararı yok" dedi.

Acar, yatırım gündeminde binek de var

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar yatırım konusunda kararın henüz verilmediğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Evet Caddy, yapılan yatırım görüşmelerinde konuşuluyor. Ama biz hafif ticari aracın dışında binek otomobil üretimi için de görüşüyoruz. Yatırım bir şekilde yapılacak ancak şu an için ortada net bir şey yok. 4 yıl sonra mı olur 5 yıl sonra mı bilemiyorum. Bir çok model konuşuluyor."

Murat Günak 4 saat için İstanbul’a geldi

Volkswagen Tasarım Grubu Başkanı Murat Günak, dün Çırağan’da yapılan toplantıya katılmak için 4 saatliğine İstanbul’a geldi. Geçtiğimiz ay Paris’te ilk kez sergilenen Iroc isimli konsept modelin Auto Show fuarı öncesi tanıtımı için İstanbul’a gelen Günak, aracın tanıtımını yaptıktan sonra özel uçakla İstanbul’dan ayrıldı.

kaynak : hürriyet

Çevrimdışı neco_ua

  • Golf mk II
Ynt: VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2006, 01:39:16 »
Doğuş oto büyük yol katetti.
Türkiye pazarına girmeyen birçok vw modeli girebilecek potansiyele geldiğini düşünüyorum.
II'den ötesi yalan.

Ynt: VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2007, 16:22:36 »
Ama vw türkiye'de üretilse ne fark eder sonuçta parçalarını yurtdışından getirecek.
örneğin; RN kangoo türkiye'de üretiliyor ama avrupa'daki fiyat ile türkiye'deki fiyatları aynı hatta avrupadaki fiyatları türkiyeye göre daha ucuz.
örn: türkiye fiyatı ( usd olarak) 20. 000 $ ise avrupa fiyatı : 18. 500 $
Bence türkiye de üretimi fazla cazibi olacağını zannet miyorum.
tersi varsa açıklayın.
MARDİNLİ

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2007, 18:04:29 »
Volkswagen Türkiye'de Üretilecek

06 Ekim 2007 09:44
Doğuş otomotiv Volkswagen'i ikna etti. Dünya devi firma üç fabrikayla geliyor.
Doğuş Grubu, Volkswagen'i (VW) Türkiye'de üretim yapmayı ikna çalışmalarında mutlu sona yaklaşıyor. Volkswagen AG Satış ve Pazarlama'dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Michael Kern, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO/TD-IHK) önceki gün Berlin'de gerçekleştirilen genel kurulunda Türkiye'de fabrika kurmayı planladıklarını açıkladı.
 
Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Kern, Doğuş Otomotiv'le yıllardır başarılı bir ortaklık sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'de yatırım konusunda da açıklama yapan Kern, "Türkiye'de fabrika kurmak gündemimizde yer alıyor. Bu konuda karar verildiğinde de bunu ilk benden duyacaksınız" dedi. Kern'in yaptığı açıklama üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise "Türkiye'de yatırım yaparsanız Volkswagen'ler sıfır hatayla üretilecek. Bugün Türkiye Toyota üretiminde birinci sırada, Türkiye'deki Ford fabrikası verimlilikte bir numara. Kern'den sözü alalım" şeklinde konuştu.
 
Kern, ise bu sözlere "Biz pozitifiz" yanıtını verdi. Doğuş ile VW AG arasındaki üretim görüşmeleri Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in Doğuş Otomotiv Başkanlığı'nı yürüttüğü dönemde başladı. Yatırımla ilgili görüşmeler Ferit Şahenk'in Doğuş Otomotiv Başkanlığı'nı bıraktığı Aclan Acar döneminde de sürdü. Bu görüşmeler sonucunda VW AG'den bir ekibin Türkiye'ye gelerek özellikle Bursa'da yan sanayiyi inceleyerek üretim maliyetlerini hesaplamak, işçilik kalitesini görmek, verimlilik ve kârlılığı tespit edebilmek için fizibilite çalışmaları yaptıkları öğrenildi.
 
Ancak yatırımın önündeki en büyük engelin yatırım teşviklerinin yetersiz olması gösteriliyor. Bu arada, yapılan incelemeler sonucunda Türkiye'de Volkswagen'in Caddy ticari aracın üretilmesinin uygun olduğu gündeme geldi. Doğuş Otomotiv yetkilileri de, Türkiye'de üretilmesi planlanan aracın Caddy olduğunu açıklamışlardı. Caddy'ye ilişkin nihai anlaşmanın yakın bir zamanda imzalanacağı ile ilgili haber daha önce Sabah gazetesinde yayınlanmıştı. Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Kern'in "Türkiye'de fabrika kurmayı planlıyoruz" şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Doğuş Grubu, Volkswagen'i Türkiye'de yatırım yapması için ikna etmeye çalışıyordu. Biz bunu milli bir görev olarak görüyoruz. Türkiye'nin üretim açısından avantajlarını, jeopolitik konumunu, üretim kalitesini hep anlattık. Bir süre önceye kadar Volkswagen'in üretim planları içinde Türkiye yoktu. Ancak bugün Türkiye'yi üretim radarlarının içine aldılar."
 
Türkiye'de 6 otomobil firması üretim yapıyor
 
*TOFAŞ Üretim kapasitesi: 360 bin adet Çalışan sayısı: 5.300 Üretilen modeller: Linea, Palio, Minicargo, Doblo
* TOYOTA Üretim kapasitesi: 150 bin adet Çalışan sayısı: 3.545 Üretilen modeller: Auris, Corolla Verso
* HYUNDAI Üretim kapasitesi: 100 bin adet Çalışan sayısı: 2.500 Üretilen modeller: Accent, Starex, Matrix
* HONDA Üretim kapasitesi: 50 bin adet Çalışan sayısı: 734 Üretilen modeller: Civic Sedan, City
* OYAK RENAULT Üretim kapasitesi: 270 bin adet Çalışan sayısı: 5.500 Modeller: Clio Hatchback, Clio Symbol, Megane Sedan
* FORD OTOSAN Üretim kapasitesi: 315 bin adet Çalışan sayısı: 8.367 Modeller: Transit, Transit Connect, Cargo kamyon
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2007, 18:09:11 Gönderen: wow »

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: VW’den Caddy’i Türkiye’de üretme sinyali :)
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2008, 19:39:30 »
Vw'nin Bursa da karacabey de arsa alıp fabrika kuracağı haberleri doğru değilmiş.Karacabey ticaret sanayi odasına böyle bir teklif gelmemiş.