Gönderen Konu: t5 city van 105ps navigation ve chip nerden buluruz?  (Okunma sayısı 5813 defa)

Çevrimdışı kurtulustuncer

  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar geçen sene mart ayında aldığım aracıma navigation ve chip taktırmak istiyorum. t5 bölümünde ki yazılanları tek tek okudum neden daha önce buraya üye olmadım diye biraz üzüldüm.

 bazı yazılarda söylenenlere bende burda biraz ek yapmak istiyorum. aracım 105 ps cityvan kısa. aracımla bir depo ile şehir içinde 800 - 850 km. şehirler arası, 950 - 1000 km. arası yakıt yakıyorum. şehirler arasında radarlar çok olduğu için ortala 100 - 120 km. arası sürat yapıyorum. bir depoyu 180 ytl civarı dolduruyorum varın km hesabını siz yapın.

ikinci olarak sürata gelelim malum normal yolda yapamadığımız süratı otobanlarda yapıyoruz. aracımla hiç tam gaz yapmadım ama araca güvenipte 170 km. üstüne hiç çıkmadım. ama şunu söyleyeyim herhalde bundan üstünü de zorlarsam ya sekmanları döndürürüm yada 100000 demeden motor indiririm. sıhhatlı çalışacak sürat 160 - 170 bundan fazlasını beklemiyorum zaten. ama benim düşüncem, düşük süratta olan yakıt ortalamasını chip takarak biraz daha indirgeye bilirim diye düşünüyorum. bazı arkadaşların yazılarını okudum, taktırılan chip 130 luk gibi güç elde ettiğini söylüyor. benim o kadar da gözüm yok ama yakıtta bana tasarruf sağlasın yeter.  ::)

almanların ebay sitesinde t5 olarak navigastion cihaz aratıyorum tek tip orjinal bir cihazla karşılaşıyorum.  "VW Navigationssystem RNS2 MFD2" bu modeli ordan yaklaşık 500Euro civarında alına biliyor. hem dvd var hem tv var hemde mp3 radio, navigation. başka ne istenirki. bende bu iki malzemeyi bizim buralarda daha uygun bir yerde bula bilirmiyiz diye siz değerli forum üyelerine bir sorayım dedim. bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum... ;)

Ha bu arada aldığım araçtan hiç pişmanlığım olmadı. hem çekişi, hem kullanışı hemde cebime fazla dokunmaması beni sevindiriyor. bana bugün sorsalar hangi aracı alırsın diye gene 105 derim. tek eksiğim 6ncı vites olmayışı. bunada bir çare bulan varsa bildirsin... :sevgi:

Logged

Çevrimdışı TorqueTuning

  • İleti: 57
    • Profili Görüntüle
Ynt: t5 city van 105ps navigation ve chip nerden buluruz?
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2007, 15:28:53 »
Chip konusunda size yardımcı olabiliriz. Alman Wimmer-RST firmasının uygulamalarını yapıyoruz. Aracınızdan da ortalama +26 BG/+50 Nm güç artışı elde ediyoruz, birçok T5'e bu uygulama yaptık ve hepsi çok memnun. Detaylı bilgi için PM'den size telefon ve adres bilgilerimizi yollayabilirim.
Wimmer-RST Chip Tuning

Çevrimdışı kurtulustuncer

  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: t5 city van 105ps navigation ve chip nerden buluruz?
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2007, 10:16:20 »
arkadaşım verdiğin bilgi için teşekkür ederim. umduğumdan yüksek bir rakam çıktı karşıma. kendi sitesinde bile 795 euro diyor. onun için biraz daha bekleyeceğim ya da seneye almanya ya gidince arabayla gidip nede olsa gideceğim yere yakın bir yer firmanın kendisi. orda da yaptıra bilirim. ama dediğim gibi fiyat baya yüksek. Almanlar bakalım pazarlık edip fiyatta indirim yapa bilecek mi?

navigation hakkında bir haraket hala yok. araştırmaya devam. çoğu kişi çin malı cihazlar takmışlar görüyorum hiçte hoş değil.