Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: transporter güç kaybı yardım  (Okunma sayısı 12035 defa)

Çevrimdışı GEZZGİN

  • BİTMEYEN HEYECAN VW.
transporter güç kaybı yardım
« : 19 Mayıs 2011, 15:38:57 »
merhaba arkadaşlar.ben yeni katıldım aranıza.2001 model tdi tranporterim var.arabamdan menunum.fakat 1 ay önce triger bakımı yaptırdım bütün kayışlar ve devirdaim değişti.ogünden sonra arabamda güç kaybı var.tekrar geri gittim.fakat değerler bilgisayarda normal çıkıyor.başka servisede gittim hepsi kontrolden sonra değerlerin normal deyip beni yolluyorlar.fakat ben arabamı tanıyorum arabam resmen kasılıyor.sente ayarından şüpheleniyorum.sente ayarı bilgisayardan görünebilirmi.bunu adam gibi kaldırıp alt ve üst kasnaktan manuel ayarlayabilecek bi usta yokmu.lutfen bir yardım edin.arabamı bu şekilde kullanıp ona hakaret etmek istemiyorum. :t. arabamın yine süzülmesini istiyorum.arabam 102 bg.teşekkurler

Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2011, 22:44:53 »
2.5 tdi mı ? acv motor mu ?

Çevrimdışı GEZZGİN

  • BİTMEYEN HEYECAN VW.
Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2011, 23:09:52 »
arabam 2.5 tdi

Çevrimdışı GEZZGİN

  • BİTMEYEN HEYECAN VW.
Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2011, 23:11:06 »
çok uğraştım firebir30 yardımcı olabilirsen büyük dertten kurtaracaksınız beni

Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2011, 23:50:55 »
sente ayarı cihazla kontrol edilemez. sadece avans ayarını görebilirler. senin aracında kayış bakımı yapıldığında motorun sentesi ve mazot pompasının sentesi ayarlanıyor. motorun sentesinde bir kaçıklık varsa araç zor çalışır yada hiç çalışmaz sıkıntılı bir durumdur zaten farkedilir. pompanın sentesi bozuksa yakıt gelişi yanlış zamanlama olacağından yine çalşımama veya çok zor çalışır. kısaca aracın çalışmasında bir anormallik yoksa sente doğrudur. ama yinede emin olmak istersen bir ustaya kontrol ettir.
 mekanik bir soruna görmeden bişey söylemek mümkün değil.

çekiş düşüklüğü başka sebeplerden olabilir.

Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2011, 15:45:40 »
Merhaba eğer sorunlar triger bakımından sonra oluştuysa büyük bir ihtimal senteyi iyi ayarlıyamadılar. Ben de bundan 2 ay önce triger bakımına girdim. Bakımdan önce araba çok kasıyordu çok hantaldı, trigerden çıktıktan sonra canavar gibi oldu. Ama usta senteyi ayarlayana kadar akla karayı seçti. O kadar kolay değildir senteyi oturtmak çok hassastır, eğer biraz düşük olursa araç çekişten düşer. Kaldı ki zamanla kayışında özelliğini kaybetmesiyle aracın çekişi de düşüyor.

Eğer akışmetre,turbo,enjektör vs değerler normalse büyük bir ihtimal sentedendir, size özel mesaj attım, verdiğmi adreste ki usta sorununuzu çözecektir.

Çevrimdışı GEZZGİN

  • BİTMEYEN HEYECAN VW.
Ynt: transporter güç kaybı yardım
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2011, 22:59:02 »
TEŞEKKUR EDERİM YARDIMLAR İÇİN KARTALDAKİ USTAYA UĞRAYACAĞIM