Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: vw t5 chip tuning uygulaması?  (Okunma sayısı 58411 defa)

Ynt: vw t5 chip tuning uygulaması?
« Yanıtla #70 : 17 Şubat 2011, 16:25:31 »
Teşekkürler. Peki Turbo olmayan araçlara takılımı varmıdır?  Fiyatı nedir ve garantisi  varmıdır bu cihazın?

Elektronik kontrol ünitesi ECU olan her araca chip tuning seri programlama veya chip box kutusu takılabilir, uygulanabilir. Yalnız atmosferik turbo olmayan motorlarda fazla bir beklentiniz olmasın. Standart araçlarda 1.4-1.6-1,8 -2.0 araçlarda 5-11 hp aracı güç alabilirsiniz. Turbo araçlarda ise çok daha fazlasını alabilirsiniz.


4/2 oraınındaki 2 yakıt oranı değilmi? Yakıt hava karışımındaki yakıt oranını artırdığınızda daha fazla yakacaktır. Bu da yakıt için ekonamik diye bir şey denmez sadece gücü artmış daha seri bir araç olur demektir.

Ben örnek olarak bu oranı verdim. Normalde dediğiniz mantıken doğru, yakıtı arttırdığınızda araç daha fazla yakar ama bunun makul ölçüleri vardır.  Birazda ayağınızın altında ki gaz pedalına bağlı. Gaza fazla basmayıp daha düşük devirlerde vites değiştirirseniz yakıt ekonomisi sağlarsınız. Aynı silindir hacmine sahip olan daha güçlü motorlarda genellikle daha fazla tork'a sahip olduklarından daja az yakıt tüketmektedirler. Ama siz dip gaz yapıp red line yaparsanız bu dediğinizin tam tersi olur