Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın  (Okunma sayısı 16878 defa)

caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« : 25 Ocak 2008, 13:17:59 »
8 cm lık karlı ve 55 m lık dık rampaya cıkmaya basladıgımızda arac patı koymaya baslamıstı bıle ama asr abs ıle ustaca anlasarak tekerlerın daha hızlı donmesını aracın daha ıyı ıvme yapabılmesı ıcın asr yı kapatarak ustaları ısden cıkardık....patınajlı sekılde saga ve sola teker hareketlerı ıle 40 m tırmandık ve el frenı ıkaz ısıgı yanıp sonerken onunla bırlıkde abs ısıgı devamlı yanıp kalmaya basladı durmak tehlıkelı olacagından kalan 15 m yı de bıtırdıkden sonra aracı stop ettırdık tekrar sıstem sıfırlar dusuncesı ıle...kontagı actıgımızda hala yanık kalımaya devam edıyordu abs el frenı sonuyor abs yanmaya devam edıyor ertesı gun tekrar kontak bastık sorun devam edıyor frenlı rampadan ınerken 35 metre gıttıkden sonra sondu yandıgı zaman fren sıkarak yola devam edın eger o zamanda sonmez ıse servısı arayın

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2008, 14:12:51 »
Hic ugrasmayalim en iyizi kar lastigi takalim ya da yokusu cikmakta israr etmeyelim.Daha guzel olmaz mi :D

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2008, 19:53:53 »
ben tam olarak yapılmak isteneni anlamadım bu yokuş çıkma konusunda. ayrıca ışık neden yandı ve ne için ikaz veriyordu.

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2008, 08:24:19 »
dogru kardesım kar lastıgı yada zıncır de hanı bı deneyelım dedık caddy cık nasıl dıe hazırlıksızda yakalandık ısın acıgı ama ne olursa olsun halılcım strongun dedıgı gıbı nıe yandı nooldu anlam veremedım kıtapcıgında fren hıdrolıgı eksılırse yada sıstemde hata varsa yanar yola devam etmeyın dıe yazıyordu kontrol ettık hıdrolık kutusu,dıskler,balatalar hıdrolık yag borularııı ne eksık nede kacak vardı hanı patınaj cekerken borunun bırıne tas geldıde deldı desek oda yok ... herhalde dıoz o muşürun oralara bıryere kar gırdı o da sase yaptırdı hata verdı sonrada yolda kuruyunca ıptal oldu ya onemlı olan kıtapcıga uyup servıs cagırsak napcakdık bosu bosuna gelcekler mesgale bılmem ne o yuzden dıorum bole basıt seyden dolayı yanarsa azcık kontrollu olarak yola devam edın hıc sonmez ıse servısıne gıdın yada servıs cagırın derım ben..

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2008, 20:06:15 »
kendi kendimize bi test yapalım dediniz o da elinize yüzünüze bulaştı desene   :D
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2008, 20:07:52 Gönderen: strong »

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2008, 11:40:37 »
allaha sukur elımıze bulasacak bırsey olmadı strong kardesım...allah ın ıznı ıle olmazda.ama,hanı senın gıbı caddy kullanan arkadaslarda bole bır olayla karsılasırsa (duz yolda rampada v.s) yada benım gıbı tırmanmak zorunda kalabılır eve yuruyemeyen bır hastayı cıkarmak ıcın sonrasında olabıleceklerı soyluyorum...bu acıklamaları bır daha yapmıcam strong yanı anlayacagın dılde yazıyım ele yuze bulasacak bır durum yok...bu sıtede ole bır durum dahi olsa,ınsanlar elıne yuzune bulastırdıkları zaman dahı olsa,herkez yardımcısı olur,senın yaptıgını yapmaya calısmaz... sevıyenı bıl burda daha yenısın,bu sıtedekı ınsanları dıger nettekı formdakı olan ınsanlarla karıstırım dalga makara muhabbetı yapma sevıyemızı bılelım
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2008, 11:43:04 Gönderen: cemline »

Çevrimdışı ramcho®

  • Mangal Sonu
Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2008, 12:55:25 »
baskı balataı yakabilirsin tekrarı durumunda :)

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2008, 13:45:24 »
baskı balataı yakabilirsin tekrarı durumunda :)
+ 16... :tamamdir

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2008, 14:05:05 »
cemline neden bu kadar alındığını bilmiyorum ama sohbet anlayışının biraz eksik olduğunu düşünüyor ve üstüme de alınmıyorum. kimseyi rencide edecek bişey yazdığıma da inanmıyorum burası bi form sitesi ve bazen de espiri olabileceğine inanıyorum. iyi niyetli yazılmış bi yazıyı  kavramanı isterdim.
  ayrıca yeni veya eski olmak ne farkeder ki, bizler buraya vw severler olarak giriyoruz eski, yeni ya da mesaj yarışı yapmak için değil. unutma sende bi zamanlar yeniydin ama sana böyle dediklerini sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2008, 14:15:12 Gönderen: strong »

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2008, 14:12:06 »
Abilerim uzatmaya gerek yok cem abi de başından geçen  bi olayı anlatmış hani birinin başına gelirse yapar diye.Konuyu uzatmaya ve dağıtmaya gerek yok burası zaten görüldüğü gibi gayet seviyeli bi forum.Şaka ve espride dozunda olmalı.
Bakın ne diyor eralp abi
''Hepimiz sevgi pıtırcıklarıyız...  :sevgi: ''

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #10 : 12 Haziran 2008, 10:51:52 »
cemCim hani senin şu 2. viteste dediğin olay vardı ya bizim arabada da oluyo gerçi 2. vitese geçerken sürtünme oluyo dişlilerde ve zorlanıyor.20.000 bakımına götürdüm arabayı servisteki arkadaşlar bu şikayet sık sık geliyor dedi ve şanzuman yağını deiştiler şimdi öyle bi sorunum kalmadı.aksi taktirde komple deiştireceklerini söylediler bilginize..

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2008, 19:35:35 »
keske benımkınde de o kadar kısa sursede tek yag deısımı olsa...bana komple yag ve dıslının deısecegınden bahsettıler bak bakalım kardesım randımanlı olmaz ıse deıstırt bu arada garantı surecınden cıkmamasına dıkkat et sadece yag deısımı yapar sorunu yapmaz yapmaz ornegın garantı bıtımıne 3-4 ay kalmısdır sonradan yapmaya baslar bu sefer garantı dısında oldugu ıcın malıyetı cok kulfetlı olur dıslısıydı sanzıman ındı bındısıydı o yuzden ben servısıne gıttıgım zaman hıc kulaklarına kar suyu kacırtmadan deıstırtmeyı dusunuyorum garantımın bıtmesıne 6 ay kaldı cunku servıs bu hersey beklenır...ama sende dıkkat et...

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2008, 19:54:59 »
ÖYle bir durumda şöyle oluyor. (böyle cümle olmaz ya neyse)
Geçen arabanın kontak açıkken arka tekerleklere balans yaptılar.
Araba hız yapmıyorken boşadönüyorsa lastikler ABS sapıtıyor biraz.
Büyük ihtimal sizin aracı da bağlarlarsa üzerindeki bilgisayardan ABS'lerin hız (sensörü de olabilir )hatası verdiklerini görecekler. 100-200 metre gittikten sonra sönüyor.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Ynt: caddy yı zorlayınca bunlarda olursa kormayın
« Yanıtla #13 : 13 Haziran 2008, 09:35:19 »
hmmm bendekı durum da benzer o tekerler patı halınde arkalar daha yavas olabılır fakat abs nın arka tekerlekler ıle bır baglantısı varmıymıs sasırdım sımdı sadece on tekerlerde calısıyor arkalar normal bılıyordum ...