205-55-16 olan lastikleri 195-55-16 yaparsaniz sadece lastigin taban kismini yani genisligini degistirmis olursunuz.Arac ne alcalir ne de yukselir.Ben boyle biliyorum eger yanilmiyorsam.
Ahmetcim genis lastik daha iyidir.Eger surtme yapmiyorsa ki yapmiyordur zaten bu sekilde kullanmaya devam et derim.
Ahmetcim evet biraz daha iyi yol tutar.Sonucta her lastikte 10 mm fazlalik olacak yani 4 lastikte 40 mm yapar bu da toplamda arac stabil yoldayken 4 cm daha fazla yere basacak. Sizin icin ekonomi on plandaysa araci satip 1.4 hacminde kucuk hacimli bir dizel alacaksiniz ya da 1.2 motorlu lpg li bir arac alacaksiniz ne demek istedigimi anladin mi? 195 ile 205 arasindaki yakit sarfiyat farkini gunluk kullanimda anlayamazsiniz bile, belki de etkili bile olmaz...
Ahmetcim evet biraz daha iyi yol tutar.Sonucta her lastikte 10 mm fazlalik olacak yani 4 lastikte 40 mm yapar bu da toplamda arac stabil yoldayken 4 cm daha fazla yere basacak. Sizin icin ekonomi on plandaysa araci satip 1.4 hacminde kucuk hacimli bir dizel alacaksiniz ya da 1.2 motorlu lpg li bir arac alacaksiniz ne demek istedigimi anladin mi? 195 ile 205 arasindaki yakit sarfiyat farkini gunluk kullanimda anlayamazsiniz bile, belki de etkili bile olmaz...
Halil abi verdiğin bilgiler için teşekkürler. Fakat benim yakıt konusunda lastikleri değişirsek yakıtta ne gibi bir değişim olur demek istedim? Örneğin bu lastiklerle 10 krş yakııo deişirsek 15 krşmu yakar demek istedim