Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Yeniden Bora Speedway!!.. Bilgisi olan arkadaslardan tavsiyelerini bekliyorum.  (Okunma sayısı 4609 defa)

Çevrimdışı Aertiezt

  • VW TDI
Arkadaslar 2001 TDI 90 beygirlik aracim (Bora) 210.000 kmye gelmisti.Son zamanlarda biraz fazla para yemeye baslamisti,arizalar çogalmisti bu durumdan bunaldigim için çozum yollari arama girisiminde bulundum.Geçenlerde internette araçlara bakarken önce focuslara baktim sonra 407 lere sonra hadi dedim boralara bakayim kafama ve hesabima uygun bir bora buldum.Satici galeriydi araci gorebilirmiyim diye sordum ve gittim.2001 bora'dan(alabama versiyon) cok daha yeni ve temizdi,bir bayan kullanmis araci.Araç triptronik sanzumana sahip,hiz sabitleyici,isiga gore kararan aynalar,dijital klima,4 cam otomatik,alarm,ayarlanabilen aynalar  vs vs vs bayaga bir donanimliydi,anlastik ve aldim.Simdilik hiç bir sorun yok eski arabama gore cok daha guzel,akici gidiyor ayrica yol motor vs sesleri yari yariya daha az geliyor.Aracin içi çok açik kahve rengi (beyj) ama temiz kullanilmis leke filan yok.Araç 2003 model 107.000 km'de.Speedway versiyon.Allah ins kazasiz belasiz surmeyi nasip eder.Tutkunlarinada daha guzelini nasip eder.

Araçla ilgili bilgi sahibi arkadaslardan fikir almak istiyorum.

Sanirim sanzumanin yagi hiç degismemis,degistireyim mi,kaç bin km'de bir degistirilmesi tavsiyedir,hangi yagi kullanayim?
Araci otobanda denedim 170 km hizi geçemedim acaba onceki sahibi cok hantal surdude motoru bogdumu yada kesicimi var.En onemli tavsiyeler sanzumanla ilgili.Otomatik sanzumanli ilk arabam nasil surulur neler yapilir bakimi nedir bilmek istiyorum.
Ilginize tesekkur ediyor hayirli gunler diliyorum.
:tamamdir

hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız ... speedway dıe bı donanım ılk kez sızden duyuyorum...170 az baya o arac ıcın motoruna baktırdınızmı ? belkı motor sağır kalmış olabılır.eger bı sorun yoksa carbon temızlıgı yaptırın 70 tl dı sanırım forumda yaptıranlar var Tdi ıcın kesın gereklı bısı,aracın kurum bağlanmış yerlerını temızlıyolar..eger bi problem olmadıgı halde yıne yetersız olursa chip onerırım

aracın hayırlı olsun. kazasız belasız kullanırsın inşallah. Ben de 2004 model vw bora pasific kullanıtorum. otomatik vites. gerçekten güzel araç. arcın son hızı 180 civarı zaten. ben de 180'i göremedim.:)
aracında bir sorun yok bence.
şanzıman yağı 90.000 km de değişiyor. ben değiştirdim. vw yetkili servislerinde değiştirmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı Aertiezt

  • VW TDI
Guzel yorumlariniz için tesekkur ederim arkadaslar.Eski arabam 90 beygirdi yazilim atip 120 yapmistim felaket gidiyordu.Ondan inip buna binince bayaga bi zayif geldi bana.Bilgisayara baglattigimda programdan kesici koyduklarini gorduler.Hiç elleme birak kalsin boyle dediler ama bana az geldi tekrar chip yapmayi dusunuyorum insallah sanzumana bi zarari olmaz bence araba hantal.Egr valfindede bsy yok eski arabamda egr kurum baglamisti temizlediler cok bsy farketmedi çekiste ondan orasina hiç baktirmamayi dusunuyorum.Fakat git gide çekis guzellesmeye basladi bakalim zamanla anliycaz :)

Çevrimdışı yellow_driver

  • Otomobil
    GOLF 6 1.6 TDİ
    Şehir
    Mersin
aracın hayırlı olsun. kazasız belasız kullanırsın inşallah. Ben de 2004 model vw bora pasific kullanıtorum. otomatik vites. gerçekten güzel araç. arcın son hızı 180 civarı zaten. ben de 180'i göremedim.:)
aracında bir sorun yok bence.
şanzıman yağı 90.000 km de değişiyor. ben değiştirdim. vw yetkili servislerinde değiştirmeni tavsiye ederim.
    kaça yapırdınız ve ne zaman

Çevrimdışı Aertiezt

  • VW TDI
Usta ben gurbetciyim belçikada yasiyorum.Hollandada yaptirmistim yaklasik 225 € vermistim ama tam olmustu hatasiz.Zorladigim zaman araci belirli bi isidan sonra koruma devreye giriyordu naparsan yap gitmiyordu daha araç.Size tavsiyem software yapin baska sistemlerden uzak durun.Bu arada arabanin hatasini bulduk hava filtresinin ordaki hava olcum sensorunun fisi cikikti taktik canavar oldu :)saygilar

170 çok az ya.bende 1.6 105 16 valf var.zorlamadan 205 e geldim daha gidiyodu.220 görür yani.ama dizel arabalar km yaptıkça performans farkediyo .bide 90 hp tabi hiç kullanmadım belkide doğrudur 170 180
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2009, 22:00:27 Gönderen: EMRE_61 »

Çevrimdışı Aertiezt

  • VW TDI
Yok usta 230 gordum bi kablo vardi takilmamis yerinden cikmis taktik uçuyor simdi.Yanliz eski arabama gore içiyor bu otomatik oldugu için herhalde:s

    kaça yapırdınız ve ne zaman

yaklaşık 4-5 ay önce değiştirdim. filtreyle birlikte 150 tl ödedim.