Gönderen Konu: Yağ basınç ve yağ sıcaklık göstergesi sorunsalı  (Okunma sayısı 3760 defa)

Çevrimdışı rpmvekmh

  • İleti: 11
    • Profili Görüntüle


 Herkese selamlar saygılar uzun süredir takip ediyorum forumu gerçek anlamda bilgi ediniyorum ama son zamanlarda kafamdaki planlarımı bir türlü sonuçlandıramadım.
 
 2004 model pasific im var bcb motor ert şanzuman.Her nekadar modası biraz geçsede görsellik haricinde aktif kullanımda yararını göreceğimi düşündüğümden teybimin üzerindeki boş gözü iptal ederek 3 adet 2'' lik gösterge koymayı planadım.İlk göstergemi vacuum olarak seçtim ve CARUB marka görseli güzel ve doğru çalıştığını umduğum bir gösterge aldım.
 Asıl sorunum yağ basınç ve yağ sıcaklık göstergeleri ve müşürleri oldu.Asıl sorum şu olacak bildiğiniz gibi yağ basınç müşürü külbütör kapağının üzerinde sağ köşede ama pasif bir sensör sadece basınç varmı yokmu şeklinde bilgi gösterdiğini öğrendim gösterge için aktif bir müşür aılp t adaptör ile bağlasam çok göz önünde olduğu için abzürt duracak bu konuda daha pratik bir fikriniz olurmu ( oem sensörün yerine aktif sensör gibi).

  Son olarak yağ sıcaklık göstergesi için extra bir müşür takmam gerekirmi yoksa karterdeki yağ seviye sensörü aynı zamanda sıcaklık da ölçüyor diye biliyorum ondan bu sorunu halledebilirmiyim.?

 Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Logged

Çevrimdışı rpmvekmh

  • İleti: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yağ basınç ve yağ sıcaklık göstergesi sorunsalı
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2012, 00:45:25 »
Ustalar bu konuda fikri olan yokmudur ?

Çevrimdışı rpmvekmh

  • İleti: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yağ basınç ve yağ sıcaklık göstergesi sorunsalı
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2012, 12:43:31 »
Yardınlarınız için teşekkürler..

Not:konu silinebilir.!