Arkadaşlar boranın süspansiyonlarından şikayetçi olan varmı. Ben 2000 model bora aldım ama süspansiyonunu sevmedim. Süpansiyonun ufak çukurlara gösterdiği tepki çok sert yani çok ses yapyıor. 4 amotisörü değiştim kaliteli alman amotisor aldım takoslarını değiştim ama hiç bişi değişmedi yaylardan olacağını sanmıyorum yayları sağlam gibi duruyor başka ne derdi olabilirki benim sattığım golf2 de bile bukadar ses yoktu. Yoksa borayı böylemi kabullenmek gerekiyor.
Bora yi oyle kabullenmemek gerekiyor. Bakiniz vw nin en yumusak en konforlu yaptigi suspansiyonlarin birisi bora modelindedir.Yolda giderken yaylana yaylana gider aynen b5.5 passat da oyledir(2001-2005 kromajli kasa) Yumusak suspansiyonu sayesinde stabilize olmayan yollarda su anda sifir km satilan vw modellerinin cogundan daha iyi konfor ozelligi sunar.Ornegin yeni kasa golf yeni kasa passat yeni kasa polo... bunlarin hepsi sert olarak ayarlanmis.Yol tutus olarak arti ozellikler kazandirsa da stabilize olmayan yollarda cok fazla vuruntu sesi yapiyor ziplaya ziplaya gidiyor... Bu konuda bora nin suspansiyonlari rahatlik ve konfor acisindan su anki sifir km cikan bir cok vw modelinden daha iyidir.Ama bu konfor ve rahatlik yolda ilerlerken yol tutus konusunda eksi ozellikler getiriyor.Testlerde de zaten bora nin puan kaybettigi rakiplerinin arkasina dustugu en onemli konudur bu. Buyuk ihtimalle aracinizin sorunlari vardir serviste umarim cozulur.
Halil Abi'nin de dediği gibi Bora'nın süspansiyonu gerçekten mükemmel.2007 307 ile Bora'yı karşılaştırdık biz Bora çok daha iyidi Stabilizelerde çukurlarda falan.Herhangi bir dezavantajını görmedim şu ana kadar ben sizin aracınızda bir problem vardır bencede