Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: benzin alırken dikkat edin!!  (Okunma sayısı 2579 defa)

benzin alırken dikkat edin!!
« : 12 Ocak 2010, 10:21:52 »
herkese slm,

geçenlerde opetten (istanbul yolu çiftlik kavşağı) aldığım benzin yüzünden sevgili boramın motor ışıgı yandı. her kontağa basısımda motor uyarı lambasının o iç parçalayıcı sesini duyordum. daha sonra şel den aldığım benzinden sonra uyarı ışığı bir anda söndü ancak daha sonra sanıyorum önceki benzinle iyice karışmasından sonra gene motor uyarı ışığı yanmaya başladı.

aracı bilgisayara baglattığımda yakıtın cok yaglı olduğu, 1 ve 4 nolu silindirlerde sıkıntı olduğu ve şuan hatırlayamadığım biriki daha uyarılarını verdiğini söyledi usta. daha sonra depoyu el yordamıyla boşaltıp güvenilir bir yerden aldıgımız benzini koymak zorunda kaldık.

neyseki cok büyük masraf olmadan sorundan kurtuldum çok şükür. sizlere tavsiyem aldığınız yakıtı güvendiğiniz bildiğiniz yerlerden almanız. anakarada bildiğiniz güvenilir yerler varsa lütfen paylaşalım.

iyi günler...

Ynt: benzin alırken dikkat edin!!
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2010, 21:50:38 »
malesef 16 V li motorlar benzine çok hassas.Bende aracımı benzinde kullanırken sürekli Shellden almaya çalışırdım.Ama şimdi lpg olduğu için her yerden almıyorum ama burada güzel bi PO istasyonu var adamlar da dürüst ordan azar azar alıyorum.

Geçmiş olsun.