Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Bora Amortisör - Fren Diski (Birkaç Soru)  (Okunma sayısı 5730 defa)

Bora Amortisör - Fren Diski (Birkaç Soru)
« : 21 Kasım 2009, 02:01:40 »
Selam arkadaşlar. 2000 model 1.9 TDI Bora bir kaç yedek parçaya ihtiyacım var. Ön fren diski, amortisör ve direksiyon pompası değişecek. Yetkili servisin verdiği fiyatlar da, istediği işçilik de çok yüksek. Özel servislere de sordum. İstedikleri rakamlar şöyle.

Yetkili servis ; Amortisörler 275, fren diskleri 130, direksiyon pompası 530, işçilik 500 lira (aşağı yukarı)
Özel servis ; Amortisörler 180, fren diskleri 120, direksiyon pompası 200, işçilik 150 lira (aşağı yukarı)

Marka olarak ne takacaklarını bilmiyorum, yetkili servisler genelde bir orjinal, bir de uygun fiyatlı onaylı muadil marka kullanıyor. Özel servis ise çok büyük ihtimalle Çin - Tayvan menşeili mallar kullanıyor.

İnternette araştırma yaptım, bilindik garantili markaların parçaları var uygun fiyatlara. Hele bir yerde 500 lira üstü alışverişte %25 indirim var (sakıncası yoksa linkleri verebilirim). Orada da fiyatlar indirmle beraber şöyle;

 * Fren Disk Çift (Orjinal 280 mm)
 - Balo (Alman) 75 lira
 - TWG (Alman) 85 lira
 - Brembo 100 lira

Burada sorum şu; Balo nasıldır? Fren mesafesini uzatır mı, ucuz etn yahnisi olur mu? Araştırdığım kadarıyla tamamen Alman malı üretim ve iyi bir marka. Ama fiyat soru işareti yaratıyor ister istemez (fiyatlarda %25 indirim olduğunu atlamamak gerek belki ekstra bir indirim gerçekten). Kullanan bilen var mıdır? TWG için de aynı soru geçerli. Brembo'yu mu alayım, başka tavsiyeleriniz var mı?

 * Amortisör
 - Monroe 16264 Gazlı 165 lira
 - Monroe 16731 Gazlı 180 lira
 - Boge 32-E14-0 Yağlı 225 lira

Amortisör olarak kaliteli parça satan sitelerde Bora için bunları bulabildim, tabi uygun fiyatlılar içinde. Gazlı - yağlı meselesi var öncelikle. Yağlı daha konforlu olur deniyor, ama yeni gazlılar artık konforu düşürmeden yol tutuşu arttırıyor diyenler de var. Bu konuda bilgim yok. Size bunu sormak istiyorum. Gazlı mı yağlı mı? Monroe ve Boge ünlü markalar ama bu modelleri nasıldır, kullanan var mı acaba? Başka tavsiyeleriniz olur mu?

 * Direksiyon pompasını markalı bulamadım. Bulduğumun fiyatı 180 lira. Acaba direksiyonda sertleşme ya da hissizleşmeye sebebiyet verebilir mi böyle bir pompa? Orjinali gerçekten pahalı, başka yerde bulabilir miyim markalı uygun fiyatlı?


Genel olarak, tavsiye ettiğiniz bir alışveriş sitesi var mı? Bu parçaları en uygun nereden temin ederim? Alacağım başka şeyler de var, ama önemli olanlar bunlar. Arabamı çok seviyorum çok memnunum eksiklerini tamamlarsam biraz daha bineceğim, yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Ynt: Bora Amortisör - Fren Diski (Birkaç Soru)
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2009, 21:46:39 »
Arkadaşlar, yukarıya taşıyorum kusura bakmayın. Gerçekten acilen fikirlerinize ihtiyacım var. Eminim konuyla alakalı bilgi ve tecrübe sahibi VW ciler vardır burada. Tekrar özür dilerim üstelediğim için.