Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: aracımdaki motordan çıkan ses.  (Okunma sayısı 3894 defa)

aracımdaki motordan çıkan ses.
« : 27 Haziran 2009, 22:58:42 »
herkese selamlar.aranıza yeni katılan vw bora sahibi olarak bir konuda bilginize ihtiyaç duydum.öncelikle açmış olduğunuz forum için teşekkür ederim.esasında 2 konu var.aracı ilk kez kullandığım için acemiliktenmidir yoksa nedir bilmiyorum ama araçla giderken gaza bastığımda hafif bir fıss diye bir ses geliyor.gazdan ayağımı çekince ses kesiliyor.sesi duymak için dikkatli dinlemek gerekiyor.kısacası acaba bu doğal bir durummudur yoksa bir problem olabilirmi? sadece gaza bastığım zaman oluyor.diğer sorum araç hararet göstergesi yazın 90 da sabit kalıyor.kısmen fan açtığıda oluyor.ama ne aşağı iniyor nede yukarı cıkıyor.birde belirli kısa mesafelerden sonra veya uzun mesafelerden sonra araç stop ettiğimde yedek su bidonunun içindeki su çok aşırı kaynamış.bu sizlerdede oluyor mu?yani umarım doğaldır.aracım 99 model 1.6 comfortline.
saygılar.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: aracımdaki motordan çıkan ses.
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2009, 23:19:13 »
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Aracın motor sesiyle ilgili pek birşey diyemicem fakat hava filtresinden geliyor olabilir.Hararetin 90 göstermesi normaldir ve yazın bile vw araçları nadir fan açar.Yedek su bidonu dediğiniz eğer içinde kırmızı su olan kap ise o yedek değildir motor soğutma sıvısıdır aşağı yukarı motor sıcaklığı ile aynı derecede olur(90 derece).

Ynt: aracımdaki motordan çıkan ses.
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2009, 00:14:51 »
su yedeği dediğim yanlış yazmış olabilirim.su eksildiğinde su ilave ettiğimiz direksiyon hidrolik yağ yerinin yada cam silecek su koyma yerinin bir üstündeki aracın sağ kısmındaki bidon.çok kaynıyor.inanın çok acemisiyim aracın.hani pompa ile hava basarken cıkan sese benzer bir ses baktırmakta yarar var.değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı nakres

  • http://www.vwpasa.com/
Ynt: aracımdaki motordan çıkan ses.
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2009, 10:02:15 »
merhaba
 
  aracınızızın model yılı ve motor kodunu belirtmemişsiniz ama ani gaz vermelerinizde gelen fıs sesi emme manifoldunda oluşan güçlü vakumun gaz kelebeğinin açılıp vakumun  ani boşalmasıyla oluşan normal bir sestir.  2002 mod.sonrası araçlarda daha fazla duyulabilir.


   arkadaşların da dediği gibi hararetin 90 da durması gayet normaldir.

   genleşme kabında  ki kaynamayı göstermeniz gerekiyor az miktarda normaldir fakat buradan size normal bu şekilde kullanabilirsiniz diyerek risk almanızı göze alamayız siz yinede bir baktırın.
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Ynt: aracımdaki motordan çıkan ses.
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2009, 10:51:24 »
içim rahatladı.acemilik işte.reno 9 dan sonra böyle bir araca binilince pinpirikler ard arda geliyor.araç 99 model comfortline.değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.saygılar.