ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Ekim 12, 2008, 01:31:23 ÖÖ
74433 Mesaj 4349 Konu Gönderen: 3751 Üye
Son üye: ssukru
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Volkswagen  |  Jetta, Vento ve Bora  |  Bora  |  ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen (Okunma Sayısı 417 defa)
tonguc

Otomobili: Polo - Classic

Eskort mu alsaydım acaba

Üyelik Bilgileri
ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen
: Temmuz 20, 2008, 06:00:23 ÖS

selam bende daha önce 98 model polo vardı. onu satıp yerine Bora Pasific aldım 2003 model. Önce gidip bi güzel tüpümü taktırdım,sonra bujileri hava filtresini , klima filtresini ve yağını değiştirdim.Bor denen bişey varmış ondanda koydular. Herşey iyi güzel, yakıt tüketimi baya düştü ama "ABGASS WERKSTAT " diye bir ikaz vermeye başladı.Kontağı her açtığımda bu ikazı alıyorum ve sarı bir motor resmi çıkıyor kadranda. İnternette araştırdım fakat gavurca bir sitede buldum.Bulduğum sitenin linkinide veriyorum.Lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olun
http://www.vw-club.nl/index.php?page=t&id=582

Mekatronik34

Üyelik Bilgileri
Ynt: ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen
Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 01:29:28 ÖÖ

merhaba tonguc arkadasım 10 yıllık volkwgen mekanıkerlık deneyımım var ve bu sıteye sırf piyasada ınsanların basıt arızalar nedenıyle dunyanın paralarını odemelerı bır nebze manı olmak ıcın uye oldum.
 senın sorununa gelınce oncelıkle o ıkazın anlamı egsoz emısyon sıstemı ve hava emıs sıtemınde bır arıza olursa o ıkaz yanar.
muhtemel arızalar ıse bora pasıfıc 1.6 BFQ motor kodlu modellerde
1- kartel havalandırma borusu kopmus olabılır .
2-egr sıtemınde tıkanıklık olabılır
3-elektronık termostat yuvası dagılmıs olabılır.
aracını bı servıse gotur ve test cıhazına baglattır
ve bana orda yazan arıza ıkazını yaz sana sorunun kaynagını tam olarak ozaman soylıyebılırım
gorusmek dılegıyle

tonguc

Otomobili: Polo - Classic

Eskort mu alsaydım acaba

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2008, 01:41:11 ÖÖ

öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. sevgi aracımı servise götürdüm, ama servis kapısında ikaz lambası söndü birdahada yanmadı. Aracı dediğin gibi bilgisayara bağlattım çıkan arızalar. 1. ve 3.ncü silindirle ilgili hata veriyordu. ateşleme bobinleri arızalıymış.4 ünü birden değiştirdim tanesi 70 milyon ve zengin karışım diye bir ikaz vardı ona birşey yapamayız tüpten dediler. motor rolantide çok sarsıntılı çalışıyor dedim, onada 16 valflerde normal dediler. 8 valflerde yapmazmış.neyse oradan tüpçüye geçtim ayar yaptırdım. ayar yaparlarken motor tekleme yapıyor dediler 2 saat uğraştılar en son manifoltun toplu iğne deliği kadar bir delik buldular. japo ve sigara külüyle onuda hallettiler.sarsıntı azaldı fakat hala araba titriyor. ama üzerinden 1 gün geçti ikaz lambası bir daha yanmadı (350 km yol yaptım )  Cheesy

Mekatronik34

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2008, 03:47:19 ÖS

merhaba
arızadan kurtulduguna sevındım bendede 1.6 16v motor bora var benım rolentı hıc sallanmıyor.sıze bır taktık daha solıım bogaz kelebegını sokup altkısmında kalan tortuları ııce temızletın ve taktıktan sonra adaptasyonunu yaptırın .hazırlık kodu dıye bırsey var eger ustanız onu bılıyosa o adaptasyonlarıda yapsın buyuk ıhtımalle aracınız duzelecektır.

Sayfa: [1] Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: