offf diyorum sadece gerçekten müthiş bi makine her açıdan...2003 yıllarıydı sanırım bunun bazı dergilerde resimleri çıkıyordu geliştirme asamasındayken hasta olmuş resmine bakarak kendim çizmiştim resmini ve duvarıma asmıştım
Fiyatı : 1.400.000 EURO Beygir başına : 1.398 euro 6 cent veriyorsunuz
Aracı alabilmek için bende para var kralım demekle olmuyor, araştırmaya giriyorsun ( belçikadaki türk olayını bilrisiniz ferrariye lpg taktırmaya çalısan türk gözü dönmüş herifin ) sonra ki etapta 400.000 euroluk şipariş onay bedeli ile araba 14 ay sonra teslim alıyorsunuz sıra bulabilirse tabi !!! gazetede suan kadar 16 şipariş alınmıs yazıyordu ben onların yalancısıyım
Logged
460 gün 60 hafta 11040 saat 662.400 dakika 39.744.000 saniye 460 gece 460 gündüz...
Askerlik...
Tekdirle ustlananın sonu takdir tekdirle ustlanmayanın sonu kötektir...
Dünyanın en hızlı ve en pahalı otomobili Volkswagen firması tarafından piyasaya sürüldü. Firma 700 bin sterlin (1 milyon Euro) olan 'Bugatti Veyron' modeli otomobilden önümüzdeki 5 yıl içinde sadece 300 adet üretecek. 1001 beygir gücünde 16 silindirli bir motora sahip olan otomobil saatte 406 kilometre hız yapıyor. İlk 50'si satılan otomobiller ekimde sahiplerine teslim edilecek. VW yetkilileri, McLaren F1 marka otomobilden bile daha hızlı olan arabaları satın alan kişilerin adını açıklamıyor. Çok hızlı olan arabanın hakimiyetini sağlayabilmek için özel bir eğitim almak gerekiyor. O otomobil için Türkiye'den henüz talep gelmezken, aracın Türkiye'de fiyatının 1.5 milyon Euro'yu bulması bekleniyor.
dıscovery deydi herhalde. aracı anlatıyordu 10 radyatörü varmış. ettore bugattini öyküsünü anlattı. lombarghini gibi bugattinin doğuşundada enzo ferrarinnin etkisi var. bugatti ferrariyi satın almak istemiş tam işler sonlanacakken ferrari %50 sini fıat a satmış. ettoreyi fiyatı arttırmak için kullanmış açıkçası. 300 le sınırlamaların sebebide dedikoduya göre vw her araç başına 2 milyon avro zarar ediyor dediler.
ön konsolda kullanılan plastik kalitesi hoşuma gitmedi, konsoldaki tuşlar çok düzensiz ve erişilmesi zor ve cok fazla yakıt tüketimi var, nıch alınmaz bu arac
:P:P ben bu aractan sanki istanbul bebek'te gördüm.
Alman Volkswagen Grubu’na bağlı ünlü Bugatti markasının Türkiye temsilciliği için geçtiğimiz hafta imzayı atan Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu’yla telefonda konuştum. Bilaloğlu, dünyanın en pahalı otomobil ünvanına sahip Bugatti Veyron’u siparişle Türkiye’de satacaklarını belirterek, "Bugatti, dünyada merkezi satış yapan bir marka. Yani öyle distribütörleri, showroomları filan yok. Biz Bugatti’nin Türkiye ajansı olacağız. Türkiye’den gelen talepleri yönlendirip satış yapacağız. Müşterileri fabrikaya götürüp araçları tanıtacağız" dedi. Avrupa’da yaklaşık 1.3-1.4 milyon Euro’ya satılan aracın Türkiye’ye getirilmesi halinde fiyatının 2-2.5 milyon Euro’yu bulabileceğini kaydeden Bilaloğlu, "Bizimle anlaşmayı Bugatti istedi. Çünkü Türkiye’den son dönemde Veyron için talep alıyorlarmış. Bizi aradılar ve Türkiye temsilcileri olmamızı istediler. Biz de kabul ettik. Geçtiğimiz hafta iyi niyet anlaşmasını imzaladık. Biz açıkçası satmaktan öte böylesine önemli bir markayı imaj için bünyemize kattık. Türkiye’de hedefimiz yılda 1 adet Veyron satmak. Daha fazlasının satılacağını düşünmüyoruz" dedi.
Logged
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.