ABF için Headers ve dereceli? page 2
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Ekim 11, 2008, 09:46:57 ÖÖ
74355 Mesaj 4345 Konu Gönderen: 3742 Üye
Son üye: ist_srt_psst
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Serbest Forum  |  İlanlar  |  Aranıyor  |  ABF için Headers ve dereceli?
Sayfa: 1 [2] 3 Yazdır
Gönderen Konu: ABF için Headers ve dereceli? (Okunma Sayısı 1940 defa)
G60
GTI 16V

Üyelik Bilgileri
Ynt: ABF için Headers ve dereceli?
Yanıtla #15 : Ekim 20, 2007, 11:55:13 ÖS

Oranlarımız farklı, Hakan 255 görüp kestirmediğini söylemişti sanırım. 2. viteste kaç görüyorsun, ben tam bakmadım ama 100 gibi bir rakamda vites atıyorum.

Sile-R
Şafak Elçi

Otomobili: 6K ibiza Cupra 2

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #16 : Ekim 20, 2007, 11:57:26 ÖS

Bir yerden sonra 5. viteste beyir gücünün maksimm oldğu noktayı geçiyorsun...Orada eğri aşya doğru düşüş gösterir... Aracında sanki çakılıp kalmış gibi yapa ağır ağır hızlanır. Bunlar normal şeyler. Mesela yeni CLİO RS 200HP 6 ileri olmasına rağmen 190 civarında kesilmeye başlıyor 220km/s hıza ulaştığında kesicide. Ancak yeni Honda Civic Type-R201HP ile 240 -245km/s hızlara çok rahat ulaşabiliyorsun çünkü kullanılan geniş devir bandı gücü şanzımana daha verimli kullanma imkanı sağlıyor.

Sile-R
Şafak Elçi

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #17 : Ekim 20, 2007, 11:58:38 ÖS

255 mi? gösterge 240 değil mi? Aynı şanzıman varsa mümkün değil...uzun oranlı bir şanzıman kullanılmışsa Golf  te olabilir tab...Ama 150HP lik motorun kolay kolay o hıza çıkacağını sanmam.

G60
GTI 16V

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #18 : Ekim 21, 2007, 12:00:13 ÖÖ

Yokuş aşşağı tabiki. Olayı ben yapmadığım için, hatırladığım kadarıyla diyorum. Smiley
4. vites bitiminde kaç km/h görüyosun, 6600 devirde falan?

Sile-R
Şafak Elçi

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #19 : Ekim 21, 2007, 12:03:12 ÖÖ

Emin değilim o yüüzde bişi diyemeyeceğim...Zaten konumuzda Headres ve egzn mili...illaki vardır birilerinde bekleyelim bakalım. Golf 2 lerindeki de uyuyormuş bak...Bulma şanzımıza daha çok Smiley

G60
GTI 16V

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #20 : Ekim 21, 2007, 12:04:47 ÖÖ

Konunu biraz işgal ettim kusura bakma, hazır konu performansken, başka neler yapılabilir tam olarak, onlarada girelim demiştim. Wink

Sile-R
Şafak Elçi

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #21 : Ekim 21, 2007, 12:07:27 ÖÖ

Şanzıman oranları ile oynamak yerine...işte o oranları dolduyrabilecek güçlere ulaşmak daha verimli... Başka uygun bir modelin Şanzımanı takılarak o iş halledilir ama tek olarak dişli ya da tek olarak difr. değişmesi kesin ve verimli uygulama sağlamaz. BU sefer ya belli viteslerin çok kısa ya da uzun olur...Ya da hepsi uzun ya da kısa olur. Buda motor için yorucu ya da sürekli düşük devirden alma sorunu yaratabiliyor.

VWci

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #22 : Ekim 21, 2007, 08:07:58 ÖÖ

her devir bandini atmosferik motorda dolduramazsin ki golf gti uzun degil cok uzun sanzimani ile zor....kisa oranlar performans almaktaki en anahtar roldur.

Honda CTR lerin ara hizlanmalarda bu kadar basarili olmasi ve yuksek suratlere cikabilmesinin sebebi de gene kisa oranlardir. Yeni CTR nin 2.0 201 beygir oldugunu goz onune aldigimiz kisa oranlara sahip olarak bilinen normal 1.4 100 bglik polo 16v dan daha uzun oranlara sahip olmasi beklenirken CTRnin her vites orani polo 16v'dan kisa. 

Sile-R
Şafak Elçi

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #23 : Ekim 21, 2007, 11:44:50 ÖÖ

her devir bandini atmosferik motorda dolduramazsin ki golf gti uzun degil cok uzun sanzimani ile zor....kisa oranlar performans almaktaki en anahtar roldur.

Honda CTR lerin ara hizlanmalarda bu kadar basarili olmasi ve yuksek suratlere cikabilmesinin sebebi de gene kisa oranlardir. Yeni CTR nin 2.0 201 beygir oldugunu goz onune aldigimiz kisa oranlara sahip olarak bilinen normal 1.4 100 bglik polo 16v dan daha uzun oranlara sahip olmasi beklenirken CTRnin her vites orani polo 16v'dan kisa. 

BUrada yapılan fix yanlış....CTR'ın kısa oranları var ama bizim otomobillerimizde çok daha geniş devir bandı var. CTR senin araban ile aynı oranlara sahip olsa çok daha fazla devir çevirdiği için son hızında gene seni geçecektir.

Uygun Headers ya da Egzantrik milin varsa görüşelim yoksa burada kapandı bu mevzu  :tamamdir

VWci

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #24 : Ekim 21, 2007, 11:07:45 ÖS

hocam senin devir bandin 7000 max adamin devir bandi 9000 sen hangi genislikten bahsediyorsun.... :saygılar adam 1400 cclik tork fakiri arabadan daha kisa oranlar kullanmis 2.0 makinesinde ustune ustluk bunu devirlede desteklemis...

vw ise ne yapmis daha gucsuz makinaye massallah bir sanziman koymus ben 4 atiyorum devirleniyorum golf 3 daha ucte gitmeye devam ediyor...

Sile-R
Şafak Elçi

ABF

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #25 : Ekim 21, 2007, 11:18:55 ÖS

BUrada yapılan fix yanlış....CTR'ın kısa oranları var ama bizim otomobillerimizde çok daha geniş devir bandı var. CTR senin araban ile aynı oranlara sahip olsa çok daha fazla devir çevirdiği için son hızında gene seni geçecektir.

Uygun Headers ya da Egzantrik milin varsa görüşelim yoksa burada kapandı bu mevzu  :tamamdir

BUrada yapılan fix yanlış....CTR'ın kısa oranları var ama bizim otomobillerimizde çok daha ....otomobillerimizden olacakmış bu kısım?

Ayrıca şimid neden artislik yapma gereği hissettin...elinde parça var mı yok mu?...sana bişide sormadım anlatıosun!...önce 2.0 bişi alda oturup deneye deneye konuşalım? Type-R Clio RS....1.4 le neyi neye attında pek umurumda değil...

Suti

Otomobili: LazMobiL

VW Tech

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #26 : Ekim 22, 2007, 09:10:41 ÖÖ

insanların motor hacmine gore mi bilgilerini dikkate almak gerekiyor?

ki o insan sana az yukarda KR PL ve ABF egzantriklerinin aynı olduğunu, headerslerin ise kasaya bağlı olmakla aynı olduğunu --ki bende şimdi tamamliyim hepsinin headersi aynı-- soyluyor.

Senin yaptığın yoruma katılmak zorunda vede fikirlerini beyan etmemek zorunda değil hiç kimse, hiçbir ters cumle kullanmadan VW fanatiği olarak konuya yorumunu yapmış,

Artislik yok yani...

Suti

Otomobili: LazMobiL

VW Tech

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #27 : Ekim 22, 2007, 09:12:26 ÖÖ

bu arada ibiza Cupra2 ile Mk3 Golf GTI ın şanzıman oranları farklı, 6K ibiza cupra2 daha kısa, buarada aynamahrutiden değil grup dişli oranları kısa, ikisindede 3.67 küsür sanırım finaldrive var.

corrado
atıf

Otomobili: mazot motorın diesel ve 10 no yağla çalışan cetta

wolfsburg edition

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #28 : Ekim 22, 2007, 09:29:43 ÖÖ

BUrada yapılan fix yanlış....CTR'ın kısa oranları var ama bizim otomobillerimizde çok daha ....otomobillerimizden olacakmış bu kısım?

Ayrıca şimid neden artislik yapma gereği hissettin...elinde parça var mı yok mu?...sana bişide sormadım anlatıosun!...önce 2.0 bişi alda oturup deneye deneye konuşalım? Type-R Clio RS....1.4 le neyi neye attında pek umurumda değil...

hocam bunları yazan senmisin yazarken kendindemisin.
sana bir şey sormadım  anlatıyosun. 2,0 bir şey al konuşalım nasıl laflar bunlar.
sen burda bir oturum yönetiyorsun sırayla insanlara soru sorup cevap mı alıyorum sanıyorsun.
burası bir forum hatırlatırım.insanlar bilgileri dahilinde senin soruna cevap vermişler.
konunu altında başka birşeyler yazılmandan rahatsız olmuşsun ama anlatılanlar  la fontanie den masallar değilki yine teknik konular ve abf konuşulmuş.
şahsen seni tanımam ama hiç yakıştıramadım kardeşim.
biraz daha kurduğumuz cümlelere dikkat derim.
saygılar.

fastest vw ever

corrado driving by feeling

escocem

Otomobili: golf mk1 gti

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #29 : Ekim 22, 2007, 10:03:59 ÖÖ

vuuvv yazıya bak hele :oarkadaşım burası hüsrevin arka sokakları değil!seviyeli konuşmasını bilen,kişilerin saygıyla sevgiyle bir şeyler anlattığı ve güzel dostluklara adım atığı bir vw forumudur..ne demek 2.0 al gel öle konuşalım,sana sordummu anlatıyorsun vb....Huh??burası paylaşım formu konuların dışına çıkılmadıkca isteyen istediği yere istediği seyi yazar kimsedende izin almak zorunda değildir...

Sayfa: 1 [2] 3 Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: